pensionare din 24.01.2013, eroare la D112
pensionare din 24.01.2013, eroare la D112
buna ziua,
am un angajat la care am facut incetarea CM pentru limita de varsta, cu stagiul complet de cotizare la 24.01.2013,
concomitent am incheiat un nou CM in calitate de pensionar cu 25.01.2013, la care am bifat pentru neplata somajului
in statul de plata am doua pozitii 17 zile lucrate venit brut 4079
4 zile 905 pensionar,
1) nu stiu daca este corect la pozitia de pensionar, in statul de plata apar deduceri personale inainte de impozitare,
2) problema mea acum este ca nu pot valida D112,
EROARE - B.1. (2) - ERR daca Baza Contributie Individuala SOMAJ = 0 si Ore lucrate efectiv in luna > 0 (S38)!
am mai avut un mesaj de eroare la suma pt somaj angajator, am corectat-o manual, am scapat de eroare,
pe statul de plata la calcul somaj angajator ia in calcul venitul brut 4984 (4079+905)
iar in D112 calculeaza fara 905,
nu stiu ce sa corectez in D112 sa pot face raportarea, sau in sectiunea salariati si refac calcul salarii
astept un sfat
multumesc
am un angajat la care am facut incetarea CM pentru limita de varsta, cu stagiul complet de cotizare la 24.01.2013,
concomitent am incheiat un nou CM in calitate de pensionar cu 25.01.2013, la care am bifat pentru neplata somajului
in statul de plata am doua pozitii 17 zile lucrate venit brut 4079
4 zile 905 pensionar,
1) nu stiu daca este corect la pozitia de pensionar, in statul de plata apar deduceri personale inainte de impozitare,
2) problema mea acum este ca nu pot valida D112,
EROARE - B.1. (2) - ERR daca Baza Contributie Individuala SOMAJ = 0 si Ore lucrate efectiv in luna > 0 (S38)!
am mai avut un mesaj de eroare la suma pt somaj angajator, am corectat-o manual, am scapat de eroare,
pe statul de plata la calcul somaj angajator ia in calcul venitul brut 4984 (4079+905)
iar in D112 calculeaza fara 905,
nu stiu ce sa corectez in D112 sa pot face raportarea, sau in sectiunea salariati si refac calcul salarii
astept un sfat
multumesc
Re: pensionare din 24.01.2013, eroare la D112
trebuie alt contract. ops.. 

Ultima oară modificat Mie Feb 20, 2013 4:37 pm de către herganiec, modificat 1 dată în total.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
La a doua poziție, acolo unde e debifată opțiunea de calcula și fond șomaj, apăsați detalii și bifați și acolo unde scrie "Pensionar". Apoi salvați datele și reintrați la Operații - State salarii. Apăsați butonul "Declarația 112" și în ecranul de generare a acesteia apăsați pe "Actualizare date".
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
pensionar, reangajat in luna pensionarii, d112
buna seara,
multumesc celor care au raspuns solicitarii mele,
din start am incheiat alt CM , cu numar nou, am debifat la plata somaj, am bifat in detalii la pensionar,
tocmai de aceea am doua pozitii in statul de plata,
in D112 ,
la persoana respectiva sunt doua pozitii, bifate la sectiunea B,
la pozitia a doua apare clar statutul de pensionar,
interesant este ca la centralizatorul celor doua pozitii, la zile lucrate sunt trecute doar cele din prima pozitie,
inteleg ca eroarea se refera la al doilea contract, cu statutul de pensionar B.1.(2)
mi se pare corect contributia somaj =0, si nu inteleg de ce nu-i place ca ore lucrate #0 ,
astept pareri,
multumesc
multumesc celor care au raspuns solicitarii mele,
din start am incheiat alt CM , cu numar nou, am debifat la plata somaj, am bifat in detalii la pensionar,
in D112 ,
interesant este ca la centralizatorul celor doua pozitii, la zile lucrate sunt trecute doar cele din prima pozitie,
inteleg ca eroarea se refera la al doilea contract, cu statutul de pensionar B.1.(2)
mi se pare corect contributia somaj =0, si nu inteleg de ce nu-i place ca ore lucrate #0 ,
astept pareri,
multumesc
-
am aceeasi problema .s-a gasit rezolvarea?
-
am aceeasi problema .s-a gasit rezolvarea?[/quote]
[din start am incheiat alt CM , cu numar nou, am debifat la plata somaj, am bifat in detalii la pensionar,
in D112 ,
mi se pare corect contributia somaj =0, si nu inteleg de ce nu-i place ca ore lucrate #0 ,astept pareri,
multumesc
[din start am incheiat alt CM , cu numar nou, am debifat la plata somaj, am bifat in detalii la pensionar,
in D112 ,
mi se pare corect contributia somaj =0, si nu inteleg de ce nu-i place ca ore lucrate #0 ,astept pareri,
multumesc
Eu l-am testat si nu aparut erori, important este ca la primul contract sa completezi corect data incetarii.
De altfel, nu este normal sa nu existe ore lucrate, ca doar a lucrat acea persoana.
De altfel, nu este normal sa nu existe ore lucrate, ca doar a lucrat acea persoana.
-
la primul contract -ultima zi de lucru 17.01.2013(11 zile lucrate)
la al doilea contract- data de incepere 18.01.2013(10 zile lucrate), pensionar bifat , fara somaj angajat si angajator.
in d 112 b1(2) -contractul 2 , apare pensionar, baza contrib. somaj zero , contributie zero , dar la validare eroarea:
ca o solutie de compromis am completat eu in d112 la contributie indeid.somaj 1 leu si am reusit sa salvez dar tot trebuie sa gasim solutia corecta.
la al doilea contract- data de incepere 18.01.2013(10 zile lucrate), pensionar bifat , fara somaj angajat si angajator.
in d 112 b1(2) -contractul 2 , apare pensionar, baza contrib. somaj zero , contributie zero , dar la validare eroarea:
ca o solutie de compromis am completat eu in d112 la contributie indeid.somaj 1 leu si am reusit sa salvez dar tot trebuie sa gasim solutia corecta.
Asa este si la mine apare eroare si sincer nu pot sa dau o solutie. 

luati legatura cu anaf
Ati gasit o sloutie la aceasta problema? Am si eu exact aceeasi speta si aceeasi eroare.
-
Lasati bifele de la somaj la locul lor.
-
Dupa ce bifati pensionar, ele vor disparea singure - la mine functioneaza pensionarul.