buna ziua!
am facut o mare prostie si nu stiu cum sa o remediez.
am sters o firma din program, si apoi am vrut sa o introduc iar.
din prostie am introdus-o gresit, si mi-a blocat programul.scria:
eroare fatala: ceva este putred contactati furnizorul.
am sunat la saga unde mi s-a spus urmatoarele:
sa sterg fisierele cu extensia dbf mai putin firme dbf, oameni dbf, dr_fdbf,dr_mdbf;
toate fisirele cu extensia cdx
3 fisiere cont_bazabbc, dct,dcx
sub directorul numit personal.
am facut toate acestea dar acum nu mai pot deschide si nici lucra, registru de casa, registru de banca nu am note contabile, pot vedea doar art. contabile, balantele , intrarile, iesirile dar nu pot lucra in program.
ajutati-ma va rog daca stie cineva urgent, pt ca am mare nevoie de program.va multumesc!
ajutor urgent
Re: ajutor urgent
Cred ca numai cei de la Saga te pot ajuta. Trimite pe mail baza de date.
Re: ajutor urgent
Problema e asa:
Ati copiat direct in folderul SAGA C.3.0 fisierele firmei respective si, din pacate, nu ati inteles raspunsul primit de la firma. Asa se intimpla cind se lucreaza dupa ureche, empiric si fara a se respecta niste reguli minime: acelea de a salva si restaura date cu ajutorul programului ca de aia sunt functiile alea acolo. Si demonstrati ca nici nu aveti notiuni de lucru pe PC pentru ca ati copiat aiurea fisiere, foldere, etc. Sau nici macar nu le-ati copiat ci dezarhivat manual ceea ce e o si mai mare greseala.
Puteti totusi sa restaurati datele dintr-o arhiva anterioara. Pentru ca desi programul sterge firma, de fapt nu sterge definitiv datele si nu sterge defel arhivele create la salvarile efectuate de-a lungul timpului.
Ati copiat direct in folderul SAGA C.3.0 fisierele firmei respective si, din pacate, nu ati inteles raspunsul primit de la firma. Asa se intimpla cind se lucreaza dupa ureche, empiric si fara a se respecta niste reguli minime: acelea de a salva si restaura date cu ajutorul programului ca de aia sunt functiile alea acolo. Si demonstrati ca nici nu aveti notiuni de lucru pe PC pentru ca ati copiat aiurea fisiere, foldere, etc. Sau nici macar nu le-ati copiat ci dezarhivat manual ceea ce e o si mai mare greseala.
Puteti totusi sa restaurati datele dintr-o arhiva anterioara. Pentru ca desi programul sterge firma, de fapt nu sterge definitiv datele si nu sterge defel arhivele create la salvarile efectuate de-a lungul timpului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.