Facturi asociate - transport
Facturi asociate - transport
E prima data cand operez o intrare in valuta cu varianta noua . Vad ca s-a introdus un nou buton - pozitii tarifare . Nu-mi dau seama daca repartizarea transportului se mai face automat si cum . Singura modalittae descoperita de mine e manual , la pozitii tarifare , repartizat (ron), ori eu am zeci de produse de inregistrat .
Merci ptr raspunsuri.
Merci ptr raspunsuri.
Re: Facturi asociate - transport
Se face automat repartizarea.
Pozițiile tarifare sunt pentru importuri. Se completează cu sumele din DVI.
Pozițiile tarifare sunt pentru importuri. Se completează cu sumele din DVI.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Este un import de marfa din Turcia . Am inregistrat produsele, am inregistrat transportul, dar nu repartizeaza valoarea acestuia pe produse .
Cred ca ceva imi scapa.
Cred ca ceva imi scapa.
Ați definit pozițiile tarifare? Dacă nu, definiți-le.
Am sters totul si am luat-o de la capat. Acum nu-mi mai apare butonul cu pozitii tarifare si pot repartiza transportul.
Nu-mi dau seama ce s-a intamplat sau ce trebuie sa fac sa apara/sa nu mai apara butonul cu pozitii tarifare
Nu-mi dau seama ce s-a intamplat sau ce trebuie sa fac sa apara/sa nu mai apara butonul cu pozitii tarifare
Butonul cu poziții tarifare apare la orice intrare operată pe un terț căruia i s-a definit țara, la crearea lui în nomenclatorul de furnizori, ca fiind o țară din afara UE.
Dacă nu vă apare, probabil ați modificat țara furnizorului.
Oricum, pașii pentru operarea importurilor sunt:
- definiți furnizorul
- introduceți detalii despre intrare (dată, furnizor, curs factură/recepție) în ecranul "Intrări-valută"
- introduceți factura asociată, înainte de operarea detaliilor
- definiți pozițiile tarifare cu sumele reprezentând transport și taxe calculate conform DVI. Pozițiile tarifare sunt acele poziții din DVI în care sunt încadrate produsele facturate. Suma transportului și taxelor se regăsesc în fiecare din acele poziții tarifare.
- începeți să operați intrarea produselor alegând poziția tarifară în care au fost ele încadrate în DVI. Programul va repartiza automat transportul și taxele pe fiecare produs în parte.
Dacă nu vă apare, probabil ați modificat țara furnizorului.
Oricum, pașii pentru operarea importurilor sunt:
- definiți furnizorul
- introduceți detalii despre intrare (dată, furnizor, curs factură/recepție) în ecranul "Intrări-valută"
- introduceți factura asociată, înainte de operarea detaliilor
- definiți pozițiile tarifare cu sumele reprezentând transport și taxe calculate conform DVI. Pozițiile tarifare sunt acele poziții din DVI în care sunt încadrate produsele facturate. Suma transportului și taxelor se regăsesc în fiecare din acele poziții tarifare.
- începeți să operați intrarea produselor alegând poziția tarifară în care au fost ele încadrate în DVI. Programul va repartiza automat transportul și taxele pe fiecare produs în parte.
Tomac , multumesc pentru raspuns . Problema e ca , de obicei, pe DVI mai multe produse de acelasi fel sunt trecute pe o singura pozitie , iar eu inregistrez conform Invoice .
Acea poziție din DVI e "poziție tarifară" în SAGA. Eu așa am și spus: operați pozițiile asociindu-le poziția tarifară la care se încadrează.
dar comisionul vamal cum se inregistreaza astfel incat sa apara comisionarul vamal ca furnizor si sa se repartizeze suma pe produsele importate?
Se introduce la pozitii tarifare. Nu se introduce ca furnizor. Acesta va fi contabilizat in contul dat, de regula 446, nu are ce cauta prin 401.
dar am si o factura pe care scrie prestatii vamale, care trebuie sa apara in decl. 394, nu?
e de la furnizor roman?
pai atunci ti-ai raspuns la intrebare
Buna ziua, am urmatoarea situatie :
la o achiz.intracomunitara-Italia (ce trb decl.in D390) trebuie sa asociez decontul de cheltuieli (delegatie salariat : motorina Romaina, UE, rovinieta UE, Cazare Romania); eu am introdus toate documentele aferente delegatiei in facturi asociate transporturi la fact. din Italia, problema apare in jurnalele de tva cumparari ca nu imi evidentiaza factura de cazare Romania cu 9% , o pune la 24% , la fel si in D300.
Multumesc !
la o achiz.intracomunitara-Italia (ce trb decl.in D390) trebuie sa asociez decontul de cheltuieli (delegatie salariat : motorina Romaina, UE, rovinieta UE, Cazare Romania); eu am introdus toate documentele aferente delegatiei in facturi asociate transporturi la fact. din Italia, problema apare in jurnalele de tva cumparari ca nu imi evidentiaza factura de cazare Romania cu 9% , o pune la 24% , la fel si in D300.
Multumesc !