SUSPENDARE CONTRACT MUNCA IN SAGA C.
-
SUSPENDARE CONTRACT MUNCA IN SAGA C.
Cum pot opta pentru ca un salariat sa figureze cu contractul individual de munca suspendat in Saga C.?? Daca bifez la "salariati" data iesirii ca data a suspendarii.. in cazul declaratiilor la ITM nu se preia nr. corect al salariatilor..... plus ca la revenirea la munca(spre exemplu concediu ingrijire copil pana la 2 ani) trebuie stearsa mentiunea de la "data iesirii".
O alta intrebare... cum e cel mai recomandat... ca pe statul de salarii sa figureze sau nu persoanele cu contractul de munca suspendat(cum doresc cei de la ITM??)???Am incercat sa modific la salariu cu valoarea 0 insa nu se salveaza.
O alta intrebare... cum e cel mai recomandat... ca pe statul de salarii sa figureze sau nu persoanele cu contractul de munca suspendat(cum doresc cei de la ITM??)???Am incercat sa modific la salariu cu valoarea 0 insa nu se salveaza.
-
-
concediul medical-suspendare cim
Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca salariatul in continuare va avea concediu medical (peste 30 de zile) eu trebuie sa ii suspend cim? Cu art. 50 lit. b din CM? Multumesc mult. Spor la treaba.
Re: SUSPENDARE CONTRACT MUNCA IN SAGA C.
De ce sa ii faci suspendare la contract? Pe baza a ce? Mai ales ca precis iti va mai aduce alte certificate medicale.
-
......a adus foaia de boala
.....pe baza concediului medical
- balteanuc692
Nu se suspenda contractul individual de munca atunci cand angajatul este in concediu medical. Cand este in CM, angajatului i se calculeaza in continuare toate asigurarile la salariu, conform legii, si se plateste concediul medical. Ca plateste firma, ca plateste Casa de Asigurari de Sanatate (la sfantul asteapta), asta e alta poveste.
Pentru IacoboaiaC792
Daca doresti sa introduci o suspendare de contract in ReviSal vei observa ca apar urmatoarele optiuni:
- art.50 lit.(d)-(i);
- art.51 alin (1) lit.(a)-(f);
- art.51 alin (2);
- art.52 alin (1) lit.(a)-(e);
- art.52 alin (3);
- art.54.
Ca urmare nu nici macar posiblitatea sa transmiti o suspendare conform art.50 lit.(b).
Daca doresti sa introduci o suspendare de contract in ReviSal vei observa ca apar urmatoarele optiuni:
- art.50 lit.(d)-(i);
- art.51 alin (1) lit.(a)-(f);
- art.51 alin (2);
- art.52 alin (1) lit.(a)-(e);
- art.52 alin (3);
- art.54.
Ca urmare nu nici macar posiblitatea sa transmiti o suspendare conform art.50 lit.(b).
Buna ziua!
Referitor la suspendarea de drept a CIM pe perioada concediului medical, intr-adevar nu se poate consemna in Revisal pentru ca nu exista optiune. Insa in adeverinta de vechime si in anexa cu stagiul de cotizare la somaj trebuie trecute perioadele de suspendare ale CIM, fara a se preciza despre ce fel de suspendare este vorba (de drept sau din initiativa partilor). In anexa cu stagiul de cotizare la somaj chiar precizeaza "în cazul suspendarii pentru incapacitate temporara de munca se va specifica numarul de zile de concediu medical". Este ciudat, inseamna ca va fi neconcordanta intre adeverinta de vechime si raportul Revisal pe salariat.
Referitor la suspendarea de drept a CIM pe perioada concediului medical, intr-adevar nu se poate consemna in Revisal pentru ca nu exista optiune. Insa in adeverinta de vechime si in anexa cu stagiul de cotizare la somaj trebuie trecute perioadele de suspendare ale CIM, fara a se preciza despre ce fel de suspendare este vorba (de drept sau din initiativa partilor). In anexa cu stagiul de cotizare la somaj chiar precizeaza "în cazul suspendarii pentru incapacitate temporara de munca se va specifica numarul de zile de concediu medical". Este ciudat, inseamna ca va fi neconcordanta intre adeverinta de vechime si raportul Revisal pe salariat.
In perioada de CM CIM-ul se suspenda, dar acest tip de suspendare nu trebuie inteleasa mot-a-mot. Se supenda activitatea dar beneficiaza de asigurari din alte surse. Intradevar, in ceea ce priveste somajul, pe perioada CM cand indemnizatia este suportata din bugetul FNUASS, se supenda contractul in sensul in care nu se mai datoreaza somajul. Nu se fac raportari privind suspendarea CIM-ului, cu exceptia raportarii prin D112.