Verificare toti furnizorii. De ce nu si clientii?
-
Verificare toti furnizorii. De ce nu si clientii?
In ecranul fisiere > furnizori exista butonul de "verificare toti furnizori".
De ce nu se introduce si in ecranul clienti un buton de "verificare toti clienti".
Stiu ca se poate face din D394, insa acolo daca un CUI nu mai este inregistrat in scopuri de TVA este doar eliminat din declaratie, fara sa i se elimine automat si RO-ul din fata.
Acel buton din ecranul furnizori, este "magic'', deoarece daca sunt modificari, adauga sau elimina automat RO-ul.
De ce nu se introduce si in ecranul clienti un buton de "verificare toti clienti".
Stiu ca se poate face din D394, insa acolo daca un CUI nu mai este inregistrat in scopuri de TVA este doar eliminat din declaratie, fara sa i se elimine automat si RO-ul din fata.
Acel buton din ecranul furnizori, este "magic'', deoarece daca sunt modificari, adauga sau elimina automat RO-ul.
Re: Verificare toti furnizorii. De ce nu si clientii?
verificare la clienti nu e novoie, daca aplici tva la incasare toate facturile sunt cu tva la incasare, indiferent de cum e clientul
-
Stiu... dar cred ca nu m-am exprimat eu bine de la inceput. Ziceam sa existe acel buton, care sa verifice toti clientii daca sunt sau nu inregistrati in scoputi de TVA(nu si daca aplica tva la incasare).
exista in declaratia 394
-
Acu' tu nu ai citit pana la capat
.

andreis491 scrie: Stiu ca se poate face din D394, insa acolo daca un CUI nu mai este inregistrat in scopuri de TVA este doar eliminat din declaratie, fara sa i se elimine automat si RO-ul din fata in ecranul Clienti.
ad labam momentan
Sustin introducerea si verificarii tuturor clientiilor.
Sincer sa fiu cel mai optim ar fi daca butonul de verificare ar fi introdus la intrari si iesiri, adica daca diresti sa faci o factura unui client si ai adaugat clinetul sa-l poti verifica, mai exact daca este sau nu platitor de TVA.
Din pacata am vazut caz concret unde exista comert cu ridicata pentru cereale la care se aplica taxare inversa, mai exista se vinde fara TVA celor care sunt platitori de TVA si cu TVA celor care nu sunt platitori de TVA, si s-a emis factura fara TVA pentru un clinet care a mai facut achizitii in trecut dar caruia i s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA, iar clientul nu a mentionat acest lucru.
Aceasta informatie s-a gasit la generarea D.394 unde a aparut ca nu este inregistrat in scopuri de TVA si am verificat factura in cauza.
O alta sugestie ar fi ca la D.394 in fereastra unde apar facturile inainte de coloana "data" sa apara tipul documentului, astfel s-a putea verifica daca s-a emis factura cu taxare inversa unei persoane neinregistrate in scopuri de TVA, deoarece daca i sa facturat cu TVA atunci nu mai trebuie sa verificam separat la iesiri.
Sincer sa fiu cel mai optim ar fi daca butonul de verificare ar fi introdus la intrari si iesiri, adica daca diresti sa faci o factura unui client si ai adaugat clinetul sa-l poti verifica, mai exact daca este sau nu platitor de TVA.
Din pacata am vazut caz concret unde exista comert cu ridicata pentru cereale la care se aplica taxare inversa, mai exista se vinde fara TVA celor care sunt platitori de TVA si cu TVA celor care nu sunt platitori de TVA, si s-a emis factura fara TVA pentru un clinet care a mai facut achizitii in trecut dar caruia i s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA, iar clientul nu a mentionat acest lucru.
Aceasta informatie s-a gasit la generarea D.394 unde a aparut ca nu este inregistrat in scopuri de TVA si am verificat factura in cauza.
O alta sugestie ar fi ca la D.394 in fereastra unde apar facturile inainte de coloana "data" sa apara tipul documentului, astfel s-a putea verifica daca s-a emis factura cu taxare inversa unei persoane neinregistrate in scopuri de TVA, deoarece daca i sa facturat cu TVA atunci nu mai trebuie sa verificam separat la iesiri.
-
Eu m-am lovit de chestia asta cand a trebuit sa fac D392. In cursul anului, am sesizat, in urma verificarilor din ecranul declaratie 394, ca unii clienti si-au anulat codul de TVA. La momentul ala, am data doar "Yes" ca sa ii scaota din declaratie, dar nu i-am modificat si din Fisiere > Clienti.
Astfel la generarea D392, pt ca preluarea datelor se face din iesiri si se tine cont de RO-ul din fata codului fiscal, la pozitia livrari catre persoane inregistrate in scopuri de TVA suma "generata" era mai mare decat ar fi trebuit sa fie, tocmai pt ca imi prelua si acei clienti care si-au anulat codul de TVA, dar nu i-am modificat...
Astfel la generarea D392, pt ca preluarea datelor se face din iesiri si se tine cont de RO-ul din fata codului fiscal, la pozitia livrari catre persoane inregistrate in scopuri de TVA suma "generata" era mai mare decat ar fi trebuit sa fie, tocmai pt ca imi prelua si acei clienti care si-au anulat codul de TVA, dar nu i-am modificat...
Buna! Furnizor infiintat in 2013 inregistrat in scopuri de TVA si TVA la incasare verificat pe mfinante.ro, la verificare in saga se afiseaza: Platitor de TVA:Nu...TVA la incasare lipseste...ati intalnit situatia? cum ati procedat?
Saga verifica dupa site-ul anaf.ro, nu dupa mfinante.ro, poate anaf-ul nu a fost actualizat la timp. Daca e din 2013 si e platitor de tva e sigur 99.9% ca e si cu tva la incasare. Cauta si pe anaf.ro. Modifica in "Furnizori" daca e cazul.
am primit intre timp raspuns pe e-mail de la service saga. seara buna!
Si care a fost raspunsul? Ar fi bine ca sa ne impartasesti si tu informatiile obtinute, daca si noi impartasim informatiile detinute.