factura avans lucrari constructii
Re: factura avans lucrari constructii
Ordinul 3055/2009, in preambulul Capitolului VII Functiunea conturilor, se spune urmatoarele, citez: "Functiunea conturilor prezentată în acest capitol nu este limitativă, fiind exemplificat modul de înregistrare contabilă a principalelor operatiuni economico - financiare. La reflectarea în contabilitate a operatiunilor economice derulate se are în vedere continutul economic al acestora, cu respectarea principiilor, bazelor, regulilor şi politicilor contabile permise de reglementarea contabilă aplicabilă. Prevederile cuprinse în acest capitol nu constituie bază legală pentru efectuarea operatiunilor economico-financiare, ci numai referinte cu privire la înregistrarea în contabilitate a acestora."
Ca atare, legea nu impune, sugereaza. La fel am procedat si eu, am sugerat.
Ca atare, legea nu impune, sugereaza. La fel am procedat si eu, am sugerat.
Atunci de ce nu inregistram, de ex., stocul in 401 si veniturile in 101?
Daca tot nu e "limitativa" ...
Paragraful citat are sensul de extindere a functionalitatilor si nicidecum le incalcare.
Altfel legea nu ar mai avea nici un rost.
Daca tot nu e "limitativa" ...
Paragraful citat are sensul de extindere a functionalitatilor si nicidecum le incalcare.
Altfel legea nu ar mai avea nici un rost.
Marian Apetre
Eu inregistrez emiterea facturii de avans :
4111 - 419
4111 -4427
Incasarea facturii de avans:
5121 - 4111
Lunar pe baza situatiilor de lucrari:
332 - 711,
consumul : 601-301
In momentul facturarii: pe aceeasi facura o pozitie de storno a avansului primit si o pozitie valoare facturata.
De asemenea inregistrezi stornarea 332- 711 aferenta lucrarii sau se inregstraza 711-332.
4111 - 419
4111 -4427
Incasarea facturii de avans:
5121 - 4111
Lunar pe baza situatiilor de lucrari:
332 - 711,
consumul : 601-301
In momentul facturarii: pe aceeasi facura o pozitie de storno a avansului primit si o pozitie valoare facturata.
De asemenea inregistrezi stornarea 332- 711 aferenta lucrarii sau se inregstraza 711-332.
Repet, inregistrarea prin contul 419 sau 472, este la latitudinea fiecaruia. Operatiunea contabila trebuie sa reflecte fenomenul economic, nimic mai mult.
Pentru darabana: daca la descarcarea gestiunii vei genera articolul 332 = 711 cu semnul minus, o sa denaturezi rulajele conturilor 332 si 711. Corect este 711 = 332 cu semnul plus. Diferenta dintre rulajul debitor si creditor al contului 711, o sa-l inchizi cu 121.
Pentru darabana: daca la descarcarea gestiunii vei genera articolul 332 = 711 cu semnul minus, o sa denaturezi rulajele conturilor 332 si 711. Corect este 711 = 332 cu semnul plus. Diferenta dintre rulajul debitor si creditor al contului 711, o sa-l inchizi cu 121.
-
Multumesc pentru raspunsurile dvs.pinteae scrie:Facturile de avans le-ai emis conform prevederilor contractuale. Valoare inscrisa in factura de avans intradevar o inregistrezi pe contul 472, dar nu se esaloneaza. Decontarea avansurilor se face tot conform prevederilor contractuale. Fie prin emiterea unei facturi de storno, fie prin factura de decontare a situatiei de lucrari, caz in care vei inscrie o linie de decontare avans. La sfarsitul lucrarilor nu ar mai trebuii sa fie sold in 472.dragoin404 scrie:Buna seara,
si eu am exact situatia expusa mai sus: am mai multe lucrari de constructii, pentru care am emis facturi de avans si am inregistrat in 472, suma ducandu-se automat in ecranul de venituri/cheltuieli in avans si programul impartind in 12 luni suma totala.
Programul Saga duce automat sumele din contul 472 in ecranul de venituri/cheltuieli in avans si le esaloneaza pe 12 luni.
Ar fi trebuit cand ma intreaba programul daca doresc inregistrarea sumei in ecranul de venitrui/cheltuieli in avans sa raspund ca nu doresc?
Pentru ca, intr-adevar desi am terminat lucrarile eu am sold in 472.
Eu prefer sa folosesc stornarea pentru ca astfel rulajul total venituri , cheltuieli se reflecta in rulajul c contului 121. Pentru verficare utilizez doar soldul contului 332 care imi reflecta valoric lucrarile in curs.
Dar asa cum ai spus fiecare avem si stilul propriu care este acceptat atata vreme cat duce la acelasi rezultat contabil si fiscal.
Dar asa cum ai spus fiecare avem si stilul propriu care este acceptat atata vreme cat duce la acelasi rezultat contabil si fiscal.
Nu inregistra sumele prin ecranul de venituri si cheltuieli. Aceste venituri nu se esaloneaza.dragoin404 scrie: Programul Saga duce automat sumele din contul 472 in ecranul de venituri/cheltuieli in avans si le esaloneaza pe 12 luni.
Ar fi trebuit cand ma intreaba programul daca doresc inregistrarea sumei in ecranul de venitrui/cheltuieli in avans sa raspund ca nu doresc?
Pentru ca, intr-adevar desi am terminat lucrarile eu am sold in 472.
-
M-am lamurit.
Multumesc mult de ajutor, raspunsurile dumneavoastra mi-au fost extreme de folositoare.
O zi buna.
Multumesc mult de ajutor, raspunsurile dumneavoastra mi-au fost extreme de folositoare.
O zi buna.
-
Extrem in loc de extreme, scuze din graba....
- fagarasa176
Poti folosi si butonul de modificare a comentariului precedent , nu este nevoie de unul nou
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!