posibilitate listare pagini cu nr. par/impar
Re: posibilitate listare pagini cu nr. par/impar
am o imprimanta laser cu toner negru..as vrea sa listez situatiile color.. poate Saga sa faca ceva sa listeze paginile color? Hai ca poate.. 

“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
In speranta ca mai avem si un oarece simt al umorului, sper ca in viitor "Adoberele" sa poa' sa scoata si pardalnica de D 394...ce sa mai zic de 112.Deci daca Adobe Reader poate, oricine poate
-
Daca vrem sa glumim sau sa ne tragem de sireturi, putem cere ca SAGA sa faca si de mancare, sa raspunda la telefon si sa scoata cainele la plimbare.
Insa revenind la oalele noastre, nu mi se pare ca a cere sa se poata lista duplex sau pagini pare/impare este ceva imposibil sau aberant sau nejustificat.
Dar asa-i romanu'... la noi nimic nu se poate, iar ce se poate nu e util sau e doar pentru lenesi.
Si ma gandesc ca am facut o gramada de "sugestii" pentru imbunatatirea vitezei de operare, care bineinteles au fost primite cu feedback negativ, motivul invocat fiind bineinteles: "ce ma, ti-e lene sa ..."
Si, la fel de bine mi-aduc aminte, pe vremea cand s-au introdus declaratiile 100, 102 in format PDF, iar din SAGA nu se puteau genera direct. Ci se exporta un fisier xml, care ulterior era importat in fisierul PDF de la ANAF. Bineinteles, atunci am venit cu sugestia sa se genereze automat fiserul PDF completat (ca in prezent). Ce raspunsuri credeti ca am primit? tomac, simpatic ca de obicei a spus ca nu se poate, altii ca de ce sunt lenes. Pana la urma vad ca s-a putut si vad ca toata lumea le genereaza acum automat dand dovada de lene.
Apoi mai imi aduc aminte, ca au cerut unii "lenesi" printre care si eu sa se poata genera CIM, acte aditionale. Raspuns: Nu se poate; esti lenes etc.
Acum, ca s-a implementat aceasta functie, vai ce bine e.
Si ca sa inchei, da pt. mine alea 3 secunde pe care le scutesc sunt importante. Ca asta fac toata ziua. Ca daca listam o data pe luna nu-mi trebuia.
Dar daca inmultesc astea 3 sec, cu nr. de ori in care folosesc imprimanta si am nevoie de duplex, cu alte secunde pe care le-as fi castigat daca alte sugestii ar fi fost implementate o sa ajung la concluzia ca pierd aiurea multe ore pe luna.
Insa revenind la oalele noastre, nu mi se pare ca a cere sa se poata lista duplex sau pagini pare/impare este ceva imposibil sau aberant sau nejustificat.
Dar asa-i romanu'... la noi nimic nu se poate, iar ce se poate nu e util sau e doar pentru lenesi.
Si ma gandesc ca am facut o gramada de "sugestii" pentru imbunatatirea vitezei de operare, care bineinteles au fost primite cu feedback negativ, motivul invocat fiind bineinteles: "ce ma, ti-e lene sa ..."
Si, la fel de bine mi-aduc aminte, pe vremea cand s-au introdus declaratiile 100, 102 in format PDF, iar din SAGA nu se puteau genera direct. Ci se exporta un fisier xml, care ulterior era importat in fisierul PDF de la ANAF. Bineinteles, atunci am venit cu sugestia sa se genereze automat fiserul PDF completat (ca in prezent). Ce raspunsuri credeti ca am primit? tomac, simpatic ca de obicei a spus ca nu se poate, altii ca de ce sunt lenes. Pana la urma vad ca s-a putut si vad ca toata lumea le genereaza acum automat dand dovada de lene.
Apoi mai imi aduc aminte, ca au cerut unii "lenesi" printre care si eu sa se poata genera CIM, acte aditionale. Raspuns: Nu se poate; esti lenes etc.
Acum, ca s-a implementat aceasta functie, vai ce bine e.
Si ca sa inchei, da pt. mine alea 3 secunde pe care le scutesc sunt importante. Ca asta fac toata ziua. Ca daca listam o data pe luna nu-mi trebuia.
Dar daca inmultesc astea 3 sec, cu nr. de ori in care folosesc imprimanta si am nevoie de duplex, cu alte secunde pe care le-as fi castigat daca alte sugestii ar fi fost implementate o sa ajung la concluzia ca pierd aiurea multe ore pe luna.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ml#p115453
Nu stiu daca mai are rabdare Tomac, sa mai explice asa..pe indelete..
Andreis>
Nici vorba de tras de sireturi.Daca, interventia mea a deranjat, in orice fel, imi cer scuze.
Nu stiu daca mai are rabdare Tomac, sa mai explice asa..pe indelete..
Andreis>
Nici vorba de tras de sireturi.Daca, interventia mea a deranjat, in orice fel, imi cer scuze.
-
@eugen01:
herganiec a facut o gluma buna, chiar am ras, dar pe a ta nu o inteleg.
Si ca sa fac si eu o gluma, ia priviti o discutie de prin 2011:
Intrebare:
@eugen nu ma deranjeaza in sine interventiile tale, sau a le cuiva anume. sunt deranjat mai degraba de atitudine, de lipsa dorintei de a progresa, de a imbunatatii ceva.
Iar exemplul cel mai bun este cel de sus, cu atitudinea domnului munteanu.
herganiec a facut o gluma buna, chiar am ras, dar pe a ta nu o inteleg.

Si ca sa fac si eu o gluma, ia priviti o discutie de prin 2011:
Intrebare:
Raspuns:lazarciucl scrie:de ce nu se poate lista contractul de munc dupa ce introduc toate datele salariatului?
multumesc.
Eu sunt tare curios daca domnul munteanud411 foloseste acum acelasi model salvat undeva in word, fiind se pare "mult mai simplu" si daca asteapta cu sufletul la gura actualizarea prin care SAGA sa scoata "macar temperatura de afara".munteanud411 scrie:Ar insemna un "model" predefinit in Notepad, ca si adeverinta, si ar trebui umblat serios pe textul propus pentru a introduce / scoate clauze, echipamente, sporuri etc.
E mult mai simplu sa ai salvat undeva un Word-model si sa il completezi.
Oricum, parerea mea este ca angajarea o faci in baza unei discutii si a mai multor acte si abia dupa ce viitorul angajat semneaza il introduci in Saga, Revisal si ce-o mai fi.
Mi se pare o treaba ceva mai serioasa decat introducerea datelor clientului pe o factura in baza actului de identitate.
Dar poate Saga ne scoate "macar" Fisa postului intocmita in functie de COR, Codul Muncii si temperatura de afara !![]()
@eugen nu ma deranjeaza in sine interventiile tale, sau a le cuiva anume. sunt deranjat mai degraba de atitudine, de lipsa dorintei de a progresa, de a imbunatatii ceva.
Iar exemplul cel mai bun este cel de sus, cu atitudinea domnului munteanu.
Pentru AndreiS491
Scuze, dar din cate imi amintesc intotdeauna se putea exporta fisierul pus la dispozitie de catre ANAF pentru D.112, D.100, nu prea imi amintesc sa fi importat fisierul XML in declaratie.
Scuze, dar din cate imi amintesc intotdeauna se putea exporta fisierul pus la dispozitie de catre ANAF pentru D.112, D.100, nu prea imi amintesc sa fi importat fisierul XML in declaratie.
-
Vezi, exact ce spuneam. E foarte usor sa uiti, atunci cand intri pe o sugestie doar ca sa il critici pe initiator ca e lenes sau sa spui ca nu se poate (nu ma refer la tine, ci asa in general)
Probabil si domnul munteanu isi aduce aminte ca din totdeauna se puteau genera CIM-urile.
In fine... daca citesti "dovezile" de mai jos o sa vezi ca si tu ai raspuns la un moment dat, cand cineva intreba cum se poate genera direct pdf-ul.
Probabil si domnul munteanu isi aduce aminte ca din totdeauna se puteau genera CIM-urile.
In fine... daca citesti "dovezile" de mai jos o sa vezi ca si tu ai raspuns la un moment dat, cand cineva intreba cum se poate genera direct pdf-ul.
tomac scrie:Cred că nu știți cum se procedează. SAGA nu generează nimic în HTML. Și nici vreun fișier PDF sau vreun program de la finanțe nu generează ceva în HTML.
Iată ce trebuie să faceți:
- intrați la Operații - Închidere lună și generați D100/D102 pentru luna dorită.
- apăsați butonul "Generare XML" și selectați salvarea fișierelor și într-o altă locație, apoi selectați un folder pentru salvarea lor. Se vor genera fișiere cu denumirea: 100_LLAACUI.XML adică LL=luna, AA=an CUI=CUI(spre exemplu pentru luna 10/2010 și cui 12345 se va genera 100_101012345.xml și 102_101012345.xml)
- deschideți pdf-ul șablon (D100_V10.pdf și D102-V2.pdf) de la MF.
- în D100_V10.pdf apăsați butonul "Import XML" și selectați fișierul xml generat anterior. Datele din acesta se vor importa în pdf și-l puteți semna.
- în D102_V2.pdf nu există butonul "Import XML", dar datele se pot importa intrând la "Document" - "Forms"/"Formulare" - "Import data"/"Import date" și selectând fișierul XML din care se vor importa.
- pentru D300 intrați la Situații - Listări - Jurnale de cumpărări/vânzări selectați D300 și după ce-l generați, apăsați "Generare XML". Se va genera un fișier cu numele D300_LLAACUI.XML.
- deschideți fișierul pdf șablon - D300_V6.pdf și apăsați butonul "Import XML" din declarație
- pentru D390 nu există fișier XML de importat. Pentru acesta apăsați "Copiere fișiuere" și importați fișierul txt rezultat, în PDF, cu ajutorul butonului "Import fișier" din declarație. Completați denumirea, adresa, numele și prenumele semnatarului precum și calitatea acestuia apoi puteți valida și aplica semnătura electronică.
marisp scrie:Cum se poate genera din SAGA direct pdf-ul pentru transmiterea electronica a declaratiilor 100, 300 si 101.
Va multumesc.
septimiuv scrie:nu se poate
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... import+xmlbalazse scrie:Export in "xml", dupa care faci un import al fisierului "xml" in formularul celor de la finante, din cate stiu.
andreis , vad ca ai sapat ceva prin arhiva
ne aduci aminte cu nostalgie de vremurile de altadata .

Ok, haideți să clarificăm puțin problema. Tehnic nici acum nu se poate ceea ce ați cerut: nu se generează fișierul pdf completat. Se generează necompletat. Ceea ce s-a automatizat este importul de date din xml. De fapt se generează și acum acel XML ce se importa. Dar, suplimentar față de importul ce se făcea manual acum se crează un pachet de date ce se importă automat în pdf, nu se generează pdf gata completat.andreis491 scrie:Si, la fel de bine mi-aduc aminte, pe vremea cand s-au introdus declaratiile 100, 102 in format PDF, iar din SAGA nu se puteau genera direct. Ci se exporta un fisier xml, care ulterior era importat in fisierul PDF de la ANAF. Bineinteles, atunci am venit cu sugestia sa se genereze automat fiserul PDF completat (ca in prezent). Ce raspunsuri credeti ca am primit? tomac, simpatic ca de obicei a spus ca nu se poate, altii ca de ce sunt lenes. Pana la urma vad ca s-a putut si vad ca toata lumea le genereaza acum automat dand dovada de lene.
Așa că, din acest punct de vedere am avut și am în continuare dreptate: fișierul pdf nu se generează completat. S-a automatizat importul datelor în acel pdf. De aceea procedura se aplică la orice pdf ce ce generează acum din SAGA.
Exista și o mică reținere legată de importul automat: atenționarea din pdf-urile ANAF. Atenționare ce spunea că se pot importa doar acele fișiere XML ce se exportă din pdf.
Legat de listarea duplex.
Am spus că nu se poate din program. Nu am spus că nu se poate dezvolta așa ceva. Tehnic se poate. Practic însă nu prea. Și am să intru în niște explicații puțin mai tehnice.
Reporturile (rapoartele) ce stau la baza oricărei listări din SAGA nu sunt fișiere de sine stătătoare ci sunt încapsulate în program.
Acestea se rulează la tipărire cu comenzi specifice Visual Foxpro. Acele comenzi nu permit transmiterea către imprimantă a setărilor acesteia: pagini pare/impare, duplex, etc.
De curiozitate comanda de tipărire a unui raport este:
Cod: Selectaţi tot
REPORT FORM FileName1 | ? [ENVIRONMENT] [Scope]
[FOR lExpression1] [WHILE lExpression2] [NOOPTIMIZE]
[RANGE nStartPage [, nEndPage]]
[HEADING cHeadingText] [SUMMARY] [NORESET] [PLAIN]
[NOCONSOLE | OFF] [PDSETUP]
[NAME ObjectName]
[OBJECT oReportListener | TYPE iExpression]
[TO OutputDestination [NODIALOG]]
[PREVIEW [PreviewDestination] [NOWAIT] [WINDOW WindowName]]
Există rutine ce permit setarea parametrilor imprimantei, dac cum anume: prin scrierea acestora în fișierul de tip raport ce se va trimite către imprimantă. Dar aceasta presupune:
- citirea parametrilor imprimantei
- existența unui ecran ce să permită selectarea/de-selectarea lor
- scrierea acestora în fișierul de tip report ce va fi tipărit cu comanda a cărei sintaxă v-am descris-o anterior
Ei bine, dacă primele două s-ar putea face, ultima e o problemă: nu poți scrie într-un fișier încapsulat în executabil.Și este și destul de riscant să faci tot felul de șmecherii: să-l generezi, să scrii în el, să-l tipărești și apoi să-l ștergi.
De aceea s-a introdus butonul 'Prompt" pentru că vă permite într-un mod simplu, selectarea opțiunilor dorite, din afara programului.
Tehnic, mă repet, se poate realiza, dar practic nu știu dacă are rost. La fel, tehnic, se poate realiza spre exemplu listarea din SAGA direct în pdf, cu utilizarea unor librării speciale sau proceduri speciale, dar are sens când există imprimante virtuale ce permit acest lucru într-un mod foarte simplu și util nu doar pentru SAGA ci și pentru alte programe?
Iar comparația cu Adobe e ca și cum ați compara mere cu pere.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
tomac, simpatic ca de obicei, dupa cum spuneam
Legat de generarea pdf, este mai putin important, spre deloc, procesul prin care se ajunge la rezultat. Am cerut ca acel pdf sa se poata genera completat, fara alte importuri si click-uri in plus, lucru care s-a si realizat.Iar butonul care defineste actiunea este
Deci daca mi se spunea atunci in loc de "nu se poate", ca se va automatiza importul, rezultand un pdf gata completat, era toata lumea fericita.
Comparatia cu adobe a fost in ideea in care din raspunsul intitial am inteles ca spui ca nu se poate realiza asa ceva.

Legat de generarea pdf, este mai putin important, spre deloc, procesul prin care se ajunge la rezultat. Am cerut ca acel pdf sa se poata genera completat, fara alte importuri si click-uri in plus, lucru care s-a si realizat.Iar butonul care defineste actiunea este

Deci daca mi se spunea atunci in loc de "nu se poate", ca se va automatiza importul, rezultand un pdf gata completat, era toata lumea fericita.
Stiam ca nu se poate din program, tocmai de aceea am si venit cu sugestia. Dacă ai fi spus din prima, că tehnic se poate, dar este foarte complicat, nu s-ar fi supărat nimeni. Știu și eu câtă muncă se depune la acest program și nu sunt absurd să cer ceva foarte complicat de realizat, doar pt. mine, când sunt atâtea de făcut.Legat de listarea duplex.
Am spus că nu se poate din program. Nu am spus că nu se poate dezvolta așa ceva. Tehnic se poate.
Comparatia cu adobe a fost in ideea in care din raspunsul intitial am inteles ca spui ca nu se poate realiza asa ceva.
Hai să-ți devin și mai simpatic: nu e chiar fără alte clickuri în plus. Tot nu e suficient să dai un singur click. Mai sunt câteva de dat, suplimentar, după ce apeși acel buton. Denumirea butonului e mai sugestivă pentru utilizatori așa cum e acum, că dacă i s-ar fi pus denumire "Generare pdf completat cu import automat al datelor din pachete XDP" cred că pe unii i-ar fi luat cu leșin.andreis491 scrie:Am cerut ca acel pdf sa se poata genera completat, fara alte importuri si click-uri in plus, lucru care s-a si realizat.
E mai simplu să spun simplu: nu se poate. E mai ușor de înțeles. Deși, am mai fost contrazis de realitate

-
Aprecizez raspunsurile tale, chiar daca nu intotdeauna sunt si de acord cu ele.
Dar nu inteleg de ce zici ca nu e suficient un sigur click pentru generare. Inafara de a apasa si OK pe acea alerta de notificare chiar nu mai trebuie facut nimic.

Ah, daca te referi la selectarea optiunii "Trust this document always", exista si aici o posibilitate sa nu mai apara. Am, vrut sa scriu de mult timp, dar nu prea am avut timp si am cam lasat-o balta.
Deci, ca sa nu mai fie necesar sa alegi de fiecare data "Trust this document always", in Adobe Reader se selecteaza Edit > Preferences > Selectam fila Security (Enhaced)
Bifam Automatically trust... si adaugam (Add Folder Path) C:\Temp sau Directorul de salvare declaratii, in cazul in care am modificat directorul implicit. Gata.

Dar nu inteleg de ce zici ca nu e suficient un sigur click pentru generare. Inafara de a apasa si OK pe acea alerta de notificare chiar nu mai trebuie facut nimic.

Ah, daca te referi la selectarea optiunii "Trust this document always", exista si aici o posibilitate sa nu mai apara. Am, vrut sa scriu de mult timp, dar nu prea am avut timp si am cam lasat-o balta.
Deci, ca sa nu mai fie necesar sa alegi de fiecare data "Trust this document always", in Adobe Reader se selecteaza Edit > Preferences > Selectam fila Security (Enhaced)
Bifam Automatically trust... si adaugam (Add Folder Path) C:\Temp sau Directorul de salvare declaratii, in cazul in care am modificat directorul implicit. Gata.

mersi fain , andreis .
chiat nu stiam ghidusia asta cu Add Folder path.
prinde bine.

chiat nu stiam ghidusia asta cu Add Folder path.
prinde bine.
Nu merge întotdeauna acea setare. Spre exemplu pe Adobe Reader 9 degeaba bagi la folder path ceva. Se așteaptă ca fișierele să fie generate direct în acel folder nu în subfoldere.
-
Mda, probabil nici pe "Windows 95" nu merge setarea
Adobe Reader 9... era prin 2008, au trecut 5 ani de atunci. Update prieteni, ca nu costa nimic

Adobe Reader 9... era prin 2008, au trecut 5 ani de atunci. Update prieteni, ca nu costa nimic