pret mediu materii prime

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
marino147

pret mediu materii prime

#1 Mesaj de marino147 »

Buna ziua,

Stie cineva cum se poate regla un pret mediu la materii prime, provenit din compensari multiple intre produse ?
Mentionez ca am productie de cofetarie - patiserie pe baza de retete, care nu pot fi constante, si se mai inlocuieste cate un produs cu alt produs existent pe stoc in momentul procesului de productie.
Compensarea acestora a generat un pret mediu care nu mai este cel real ...

Multumesc si week-end placut!

eugen01

Re: pret mediu materii prime

#2 Mesaj de eugen01 »

Pai daca am folosit materii prime mai scumpe... costul de productie (sau pretul mediu) al mp folosite va fi mai mare, fata de cel estimat/calculat initial.
:roll:

marino147

#3 Mesaj de marino147 »

Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns dar cred ca nu am explicat eu bine.
Nu este vorba de costul produsului (si aveti dreptate ca acesta sa fie influientat de pretul mp), ci de pretul mediu am mp din reteta care, de exemplu, fiind negativ la un moment dat, am folosit aplicatia "transferuri" pentru compensarea unei materii prime cu o alta materie prima.
Din pacate pentru mine, mi-a trebuit un an ca sa observ ca, la transferuri, trecand pretul nou al produsului cu care se face compensarea, nu s-ar fi ajuns la aceasta situatie.

Prin urmare, pretul mediu pentru consumurile ulterioare poate fi alterat de aceste compensari.
Se mai poate face ceva, oare ?

Sa aveti cu totii o saptamana buna!

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Pai faci un transfer din nou si treci pretul corect.

Scrie răspuns