emitere facturi
-
emitere facturi
Vo rog raspuns daca se poate:Daca este obligatorie emiterea de facturi cu bon fiscal sau chit.in toate cazurile de livrari marfuri sau prestari servicii.Multumesc anticipat 

Re: emitere facturi
Daca ma puteti ajuta va rog cu urmatoarea: daca vand un produs/servicii, si clientul respectiv cere factura, dar acel client nu este persoana fizica autorizata nici II, eu trebuie sa eliberez factura sau nu? sau ajunge numai bonul fiscal.
Daca da atunci cum inregistrez in Saga?
Multumesc
Daca da atunci cum inregistrez in Saga?
Multumesc
- fagarasa176
Ordonanţă de urgenţă nr. 28 din 25/03/1999 Versiune actualizata pana la data de: 10/04/2009 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale scrie: Art. 1. - (1) Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
(2) Operatorii economici prevăzuţi la alin. (1), denumiţi în continuare utilizatori, au obligaţia să emită bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale şi să le predea clienţilor. La solicitarea clienţilor, utilizatorii vor elibera acestora şi factură fiscală.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Revin cu intrebarea: Daca da atunci cum inregistrez in Saga?
Ce fac cu CNP-ul omului, cum introduc in Saga? asta nu stiu.
Multumesc
Ce fac cu CNP-ul omului, cum introduc in Saga? asta nu stiu.
Multumesc
1.Fisiere>Clienti..click.Adaug.
2.Completam nume/prenume, adresa, nume delegat, auto ..etc...Putem completa CNP-ul in rubrica de Info Suplimentare.Ignoram avertismentul Saga referitor la CF incorect (sau lipsa).
3.Operatii>Iesiri. Adaug....etc...click pe vizualizare.
(Nu am la indemana baza legala dar pentru a trece CNP, ar trebui sa fim inregistrati ca si operatori de /cu date personale, altfel trecem CNP-ul doar cu acordul clientului)
2.Completam nume/prenume, adresa, nume delegat, auto ..etc...Putem completa CNP-ul in rubrica de Info Suplimentare.Ignoram avertismentul Saga referitor la CF incorect (sau lipsa).
3.Operatii>Iesiri. Adaug....etc...click pe vizualizare.
(Nu am la indemana baza legala dar pentru a trece CNP, ar trebui sa fim inregistrati ca si operatori de /cu date personale, altfel trecem CNP-ul doar cu acordul clientului)
Am o problema si nu stiu cum s-o rezolv, trebuie sa emit factura catre client , am facut toate setarile , societatea este neplatitoare de tva . Cand listez factura imi apare coloana de TVA . Am umblat si in setarile formularelor de facturi(1,2,3) am sters de acolo valorile in dreptul pozitiei TVA si cand vizualizez factura apare cu coloana TVA
Ajutati-ma si pe mineeeee !!!!!!!!!

Ajutati-ma si pe mineeeee !!!!!!!!!
Never say never !
1.Avem bifat Neplatitor in Configurare Societati.
2.Coloana de TVA trebuie sa apara conform art.155 din CF, cei drept va aprea cu cota zero
2.Coloana de TVA trebuie sa apara conform art.155 din CF, cei drept va aprea cu cota zero

am configurat societatea ca neplatitor , cand am emis factura imi apare la tva 0, dar imi apare coloana de TVA cu valoare 0, cota tva 0
Never say never !
pai...repet ...ce e incorect in asta ??? (art.155 CF despre facturare)
cum poate o societate neplatitoare de tva sa aibe factura emisa cu coloana de TVA , chiar daca aceasta este 0?
Never say never !
(5) Factura cuprinde în mod obligatoriu următoarele informaţii:
.....
j) indicarea cotei de taxă aplicate şi a sumei taxei colectate, exprimate în lei, în funcţie de cotele taxei;
....
.....
j) indicarea cotei de taxă aplicate şi a sumei taxei colectate, exprimate în lei, în funcţie de cotele taxei;
....
Apariția coloanei de TVA la neplătitori nu este o încălcare a legii. Singura cerință este ca neplătitorii să nu înscrie TVA în acea coloană.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.