preluare solduri

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
negrur339

preluare solduri

#1 Mesaj de negrur339 »

Buna ziua,
Va rog daca ma ajutati cu o problema:
- cum fac preluarea sumelor aferente contului 4428 clienti neincasati, unde trec defalcat factura clientul suma, si cum fac sa se preia si in balanta sumele.
-eu am introdus toata balanta de preluare dar acum trebuie sa trec si componenta pe solduri si cum am inceput sa folosesc recent programul nu ma prea descurc.

Multumesc frumos.

balazse

Re: preluare solduri

#2 Mesaj de balazse »

isofached

#3 Mesaj de isofached »

1. La inregistrarea platii pe un furnizor preluat (balanta de deschidere este cu iulie 2013), articolul contabil este 401.analitic furnizori preluati = 5121 cu 1.000 lei si 4426 = 4428.TP cu 0 lei. Cum sa fac sa apara si suma la 4428.TP pt a deveni exigibil tva-ul de la intrari aferent perioadei precedente lunii iulie? Furnizorul preluat a fost definit atat in balanta de preluare cat si la intrari.

2. Exista vreo posibilitate ca imobilizarile (acestea fiind in numar mare) sa fie copiate din ABC test SRL in ABC SRL unde in ABC test SRL erau trecute doar imobilizarile? Exista un fisier in structura unui folder-societate care poate fi copy/paste in alt folder-societate?

balazse

#4 Mesaj de balazse »

1. Precis se genereaza nota 4426=4428.TP? In mod normal daca s-a inregistrat cu "bifa" la "TVAi" atunci ar trebui sa negereze corect inregistrarea.
2. Ar trebui sa creezi o firma test unde sa incerci sa faci un import de date dintr-o arhiva.

isofached

#5 Mesaj de isofached »

Am rezolvat pct. 1. Trebuia ca intrarea aferenta lunii anterioare preluate sa o trec si cu tva, nu doar soldul preluat al lui 401.

Scrie răspuns