Format text Articole

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
Încuiat
andreis491

Format text Articole

#1 Mesaj de andreis491 »

Este o intrebare sugestie: in Fisiere > Articole > se poate scrie denumirea si cu litere mici si cu litere mari ?
Daca nu se poate in prezent, se poate introduce aceasta posibilitate in viitor?
Este util, atunci cand se genereaza si facturile emise din SAGA. Este mult mai estetic, placut ochiului ca produsele se apara pe factura sub forma:
Abecedar, fata de ABECEDAR :D

tomac

Re: Format text Articole

#2 Mesaj de tomac »

Acum nu se poate scrie așa. Probabil nici nu se va introduce. Rațiunea pentru care sunt scrise cu majuscule este legată de ordonarea lor în listă. E mai simplu să ordonezi texte scrise similar (fie integral cu majuscule fie integral cu minuscule). Dacă ai scrie o denumire cu majuscule și una cu prima literă majusculă și restul cu litere mici, vei vedea, în Foxpro, că la o ordonare a lor nu sunt consecutive.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

andreis491

#3 Mesaj de andreis491 »

Ok, multumesc de raspuns.
Totusi, ar mai fi o varianta: vad ca programul foloseste un raport pentru generarea facturii: ies_form.frx. Presupun ca, acest raport culege denumirea produsului din baza de date cu o functie de genul "ALLTRIM(DENUMIRE)". Daca s-ar utiliza in schimb functia PROPER(<text>), ar returna textul cu prima litera a cuvantului mare. Astfel, chiar daca produsul este in baza de date UPPERCASE, va aparea sub forma: Televizor Fullhd Color Digital, in loc de TELEVIZOR FULLHD COLOR DIGITAL.

Ce parere aveti? Ar afecta alte functii ale programului?

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

o fii mult de lucru .. de modificat.. dar pe mine nu ma derajeazează.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

andreis491

#5 Mesaj de andreis491 »

Ce anume nu va deranjeaza? Faptul ca apare UPPERCASE ?
Nu ma pricep la VFP, dar am deschis cateva sample-uri, si modificarea aceasta nu ar trebui sa dureze mai mult de 15-20 de secunde (se modifica doar textul ALLTRIM in PROPER).
Acum, nu stiu, la cum este conceput programul, daca aceasta modificarea poate avea si efecte negative/secundare. Aici ar putea fi o problema.

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Si daca eu as dorii ca textul sa apara LOWER si doar prima litera sa fie UPPER (mai exact sentence case)?
Ar trebui modificat in asa fel incat sa fie optim pentru fiecare tip de utilizator.

andreis491

#7 Mesaj de andreis491 »

Pai asta am vrut si eu de la bun inceput... sa apara Sentence case.

Dar, pt. ca nu am gasit o functie de Sentance case in FoxPro, am zis ca e bine si PROPER, adica prima litera din fiecare cuvant sa fie cu litere mari, gen nume propriu: Vasile Ion.

Nu trebuie sa fie toata lumea deacord, (desi este mult mai estetic sa apara asa), se poate face diferit. Ai vazut, cand dai pe Tiparire facturi si avize ai posibilitatea sa alegi modelul : Formular facturi 1, Formular facturi 2 etc. Deci trebuie doar sa se mai adauge un model, gen Formular facturi 4, care sa aiba PROPER(DENUMIRE) in loc de ALLT(DENUMIRE).
Sau daca nu se poate un nou model, ci trebuie modificat cel existent, sa voteze lumea cum vrea si ma supun majoritatii.

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Nu există sentence case în foxpro. Culegerea datelor se face direct upper case, nu raportul preia așa. Așa sunt culese direct datele. Așa că nu e o problemă legată de modificarea la runtime a raportului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Încuiat