Reangajare salariat

stefanv

Reangajare salariat

#1 Mesaj de stefanv »

Am un salariat care si-a incetat activitatea in sep.2007 iar in martie 2008 l-am angajat din nou.Cum procedez in reg.sal (reactivare) deoarece nu este vb de hot judecat.In "Salariati" am sters data angaj si ultima zi de lucru.Sper ca am facut bine.Multumesc anticipat,Violeta

mantogp957

#2 Mesaj de mantogp957 »

Ca la nou angajat, nu modifici nimic la vechiul contract. Reactivarea se produce doar atunci cand incetarea nu a fost definitiva adica salariatul nu a plecat din societate. In cazul de fata nu poate fi vorba de reactivare.

stefanv

#3 Mesaj de stefanv »

Revin si-ti spun ca a plecat in sept.2007 cu demisie.L-am angajat in soc. in martie 2008.

stegerani

#4 Mesaj de stegerani »

In sept. 2007, placand prin demisie ai facut decizie de incetare a CIM, deci astfel contractul lui de munca a incetat, s-a incheiat. E normal ca in martie 2008 cand il angajezi sa ii faci un alt contract de munca, unul nou, cu toate documentele aferente, care se va inregistra in 20 zile la ITM ca si orice contract de munca nou si depui Revisalul cu acest nou salariat in 5 zile de la incheierea in forma scrisa a contractului. Nu considera ca contractul nu a incetat din sept. pana in martie. daca ar fi fost vorba de asta, atunci era suspendarea CIM si nu incetare prin demisie.

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

StegeranI are dreptate, cu argumente si o logica clara.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

stegerani

#6 Mesaj de stegerani »

Asa am invatat la cursul de Inspector resurse umane, orice se rezolva cu argumente corecte si clare, respectand legea. :lol:

neguraa420

Re: Reangajare salariat

#7 Mesaj de neguraa420 »

am citit in help si am vz ca daca reangajez pe cineva, pe care deja il am in program, nu trebuie decat sa sterg data la ultima zi de lucru...dar...in registru de evidenta al salariatilor....la contracte...am modificat cor, data, nr contract, iar la tip operatie am lasat Adaugare....dar nu stiu ce trebuie facut mai departe... nu mai completez nimic in ultimul tabel????

ma poate ajuta cineva??

multumesc!!!

p.s.....am mai scris odata mesajul aici, am vazut ca nu imi apare la mesaje noi...

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Sau se reintroduce încă odată salariatul, cu noua dată a angajării.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

panciui

#9 Mesaj de panciui »

Am avut si eu un caz similar si am reintrodus angajatul.

deaconups

#10 Mesaj de deaconups »

Opinez pentru reintroducerea salariatului si pastrarea celui inactiv (din element de filtrare). se poate lua cu copy, paste. atentie nu se copiaza cardul, trebuie luat cu copy, paste cardul separat, respectiv codul IBAN. Argumentez: poate ulterior e nevoie de d112 rectificativa si nu mai avem salariatul.

Scrie răspuns