tva 9%
Re: tva 9%
Nu am lucrat cu doua cote TVA, dar...nu trebuie doua gestiuni ???(cate una pt fiecare cota TVA ??)
Si totusi cum se rezolva problema tva cu doua cote in sistem global valoric?
- balteanuc692
Am facut, iti dai seama
Gestiunea de produse finite nu e purtatoare de TVA, produsele finite vin din productie. Gestiunea global-valorica in care le transfer e setata distinct cu 9%. Calculeaza corect cu 9% in contabilitate. Buba e la tiparire. A mai fost bubitza asta cand s-a trecut la 24% de la 19%...

Gestiunea de produse finite nu e purtatoare de TVA, produsele finite vin din productie. Gestiunea global-valorica in care le transfer e setata distinct cu 9%. Calculeaza corect cu 9% in contabilitate. Buba e la tiparire. A mai fost bubitza asta cand s-a trecut la 24% de la 19%...
Da stiu. Acum e vorba de o gestiune a unui magazin mixt care vinde de toate si vinde si paine, faina, covrigi etc. Cum se va inregistra monetarul cu 24% si cu 9% daca este definita gestiunea cu 24 %? Si cum se va efectua descarcarea de gestiune?
iti faci si o gestiune cu 9%. receptia o faci in gest cu 24% normal iar in cea cu 9% cand ai TVA cu 9.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
- balteanuc692
PAi faci a doua gestiune global-valorica in meniul gestiuni cu 9%. Aici detalii:
http://www.sagasoftware.ro/?p=914
http://www.sagasoftware.ro/?p=914
-
Buna seara! Revin la intrebarea mea: avem un magazin mixt in care avem si paine, si faina ambalata, si covrigi, dar covrigi ambalati, gen BOROMIR, KRANTZ, HAI HUI....Intra si acestia la cota de TVA 9%? Va rog lamuriti-ma si pe mine, caci nu stiu daca sa-i iau un calcul la gestiunea nou creata. Va multumesc anticipat
"(3) Covrigii se încadrează în prevederile art. 140 alin. (2) lit. g) pct. 1 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de gramaj şi indiferent dacă sunt sau nu afânaţi prin fermentaţia drojdiei."
Deci se incadreaza si cei specificati de tine. Nu se face diferentiere intre cei ambalati si cei vrac.
Deci se incadreaza si cei specificati de tine. Nu se face diferentiere intre cei ambalati si cei vrac.
eu am urmatoarea problema :
la intrari cu 9 % atunci cand ii pun pretul de vanzare imi arata automat adaosul care este cu minus,desi
exista un adaos comercial de aproximativ 10 %.
deci cumpar painea cu 0.65 +9% =0.7085 ron si o vand cu 0.8 ron .deci exista un adaos comercial ,dar imi arata la adaos -1 % .
ati mai intalnit asa ceva ?
la intrari cu 9 % atunci cand ii pun pretul de vanzare imi arata automat adaosul care este cu minus,desi
exista un adaos comercial de aproximativ 10 %.
deci cumpar painea cu 0.65 +9% =0.7085 ron si o vand cu 0.8 ron .deci exista un adaos comercial ,dar imi arata la adaos -1 % .
ati mai intalnit asa ceva ?
e gresit din program, nu iti afecteaza NC. poate la vers urmatoare o sa se repare.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
- balteanuc692
Nu ati setat gestiune cu 9% TVA. Va calculeaza tot la 24% TVA.
nu e din cauza asta..
- balteanuc692
Ia incearca pret de achizitie 0.65, TVA 24%, pret de vanzare 0.8 cu TVA. Ai sa vezi exact adaos -1%