suspendare sau radiere societate
-
suspendare sau radiere societate
Vreau si eu un sfat: o societate platitoare de tva a fost suspendata trei ani,din 2009-2012,diniulie i-a expirat suspendarea si de atunci sau depus doar decl.100 la trimestru,decontul de tva nu s-a depus intrucat societarea nu isi desfasoara deloc activitate.Acuma administratorul nu stie ce sa faca,ce-l costa mai putin sa o suspende din nou sau sa o radieze.Care sunt pasii in caz de o noua suspendate si in caz de radiere,si daca stie cineva ce preturi sunt la reg.comertului.La finante mi sa spus ca daca se face o noua suspendare,in primul rand ar trebui facut la reg.com.o reluare a activitatii si pe urma suspendarea.Dar nu vad rostul,eu daca vreau suspendare de ce trebuie sa dau bani pentru certificat de reluare activitate si dupa alti bani pt suspendare! Certificat de atestare fiscala trebuie sa scoata pt suspendare sau radiere? Multumesc.
-
Re: suspendare sau radiere societate
Sa o radieze.
Am si eu un administrator care a inceput demersurile pentru radiere, dupa suspendare ( a platit la o firma sa se ocupe), vreau sa spun ca i s-a explicat ca este mai ieftin asa.
Am si eu un administrator care a inceput demersurile pentru radiere, dupa suspendare ( a platit la o firma sa se ocupe), vreau sa spun ca i s-a explicat ca este mai ieftin asa.
Ciulei
-
Pt.suspendare nu-ti trebuie certificatul de atestare fiscala.Pt.lichidarea voluntara trebuie sa nu ai datorii la fisc,si nici bunuri gen cladiri,masini pe firma.Radierea se face in 2 etape: lichidare,publicare in M.Oficial,bilant de lichidare,certif.de atestare fiscala.costa cca 500 lei,si apoi radierea,alt certif.de atestare fiscala,iar publicare M.Oficial,costa cca 300 lei.Rabdare multa si succes !
-
Deci, intai merge la registrul comertului cere lichidarea firmei, plateste taxa pentru publicarea in Monitorul oficial, dupa care merge la finante cu bilantul de lichidare sau mai intai cere certificat de atestare de la ei? Bilantul de lichidare, fiind doar asociat unic trebuie facut neaparat de un expert sau lichidator?
Dupa va merge din nou la registrul comertului pentru radiere? Cu ce documente se va prezenta la ei?
Multa umblatura...
Dupa va merge din nou la registrul comertului pentru radiere? Cu ce documente se va prezenta la ei?
Multa umblatura...
-
Rabdare, sa mearga administratorul la R.C. si acolo i se da o hartiuta cu toti pasii ce urmeaza sa-i faca. Bilantul de inchidere se depune la R.C. si trebuie sa aiba semnatura unui expert.
Ciulei
-
Multumesc tare mult de informatii. O zi buna
- dinecit247
Imi cer scuze pentru ca m-am trezit si eu dupa o luna dar, din cate stiu eu, o societate comerciala poate fi suspendata pe o perioada de maximum 3 ani dupa care nu mai poate beneficia de acasta facilitate.
Asa stiu eu
Asa stiu eu
Am suspendat activitatea firmei pe 3 ani,am regim de declarare derogatoriu incepand cu data de 12.08.2013,mai depun declaratia 100,300 si 394 pe trimestru III.{pt.lunile iulie si august}si pana cand?Va multumesc anticipat.
-
Veti depune doar pentru trimestrul III decl 100, 300, 394, pe urma doar bilantul la sfarsit de an pana isi reia activitatea>
Din cate stiu ar mai fi D.101, daca este cazul.
-
Da si D 101 daca este la impozit pe profit