PRESTARI SERVICII INTRACOMUNITARE

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
martona307

PRESTARI SERVICII INTRACOMUNITARE

#1 Mesaj de martona307 »

Ma poate ajuta cineva referitor la prestari servicii intracomunitare?
Am o societatea comerciala neplatitoare de TVA, dar care s-a inregistrat in ROI si a primit cod fiscal cu RO pentru operatii intracomunitare.
Aceasta presteaza servicii lucrari de constructii,reparatii la diverse cladiri (izolatii,acoperis,tencuieli,zugraveli)pentru firme din Germania.
A emis factura pe luna august pentru un beneficiar impozabil,dar care nu figureaza in VIES ca si platitor TVA. Am urmatoarele intrebari:
1.Cum se inregistreaza in SAGA ,ce TIP de operatiune se selecteaza in cazul acesta:
- factura
- T taxare inversa
- N nontransfer
- E exceptii servicii conf.art.133(4) si 133(7)
- S scutit cu deducere
- U servicii conf.art.152,1
In cazul acesta se intocmeste declaratia recapitulativa D390 ?
2.Daca prestatorul este neplatitor TVA is emite factura catre un beneficiar platitor TVA ce tip de operatiune se alege si daca se depune D390 ?
3.Daca prestatorul depaseste plafonul de 65000 euro si devine platitor de TVA si beneficiarul este neplatitor TVA ce tip se operatiune selectez si daca
depun D390 ?
4.Daca prestatorul este platitor de TVA si emite factura catre un beneficiar platitor TVA se tip de operatiune se alege si daca se depune D390 ?

eugen01

Re: PRESTARI SERVICII INTRACOMUNITARE

#2 Mesaj de eugen01 »

Premise:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=1&t=10480 (Ghid Tomac)
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?p=83319 (speta Balteanuc)

Citat din clasicii forumului :
Programul pune bine referința și completează corect și decontul de TVA, dacă facturile sunt operate corect.
Astfel:
- indiferent că emiteți facturi cu taxare inversă sau sunteți cumpărător, introduceți "T" la coloana tip
- dacă livrați bunuri supuse măsurilor de simplificare, la facturile de livrare cota de TVA va fi zero și coloana TVA va conține valoarea zero
- dacă primiți facturi cu taxare inversă, la operarea lor, veți completa cota de TVA (24%) în partea de detalii, la valoare veți înscrie valoarea de pe factură, însă coloana total va conține și TVA, iar coloana TVA va conține TVA calculat la valoarea facturii.

(PS > In acest forum discutam sugestii despre program.Speta , topicul dvs, ar fi trebuit sa apara intr-unul din Forumurile Diverse)

Scrie răspuns