factura lumina

pepteav420

factura lumina

#1 Mesaj de pepteav420 »

Buna ziua,
Am o firma care are sediul intr-un spatiu inchiriat de la o persoana fizica, care a inchiriat aceeasi casa la doua persoane juridice (una suntem noi). ideea este ca a venit factura de lumina si este la comun. Noi avem un contor ca sa vedem cat din factura totala trebuie sa suprtam noi, dar problema este dpdv contabil cum inregsitrez si ce inregistrez. Sa fac o copie dupa factura si sa inregistrez doar partea mea si sa platesc prin casa aceeasi suma? Ca oricum ar fi unul din noi ramane fara originalul de la factura.

Multumesc

iosiff

#2 Mesaj de iosiff »

Cum ai contoar separat poti face o copie xerox si inregistra doar ce ai tu de plata

serbanm815

#3 Mesaj de serbanm815 »

prima conditie este ca in contr.de inchiriere sa fie stipulat faptul ca utilitatile sunt suportate de chirias:
se face un calcul astfel: total suprafata inchiriata de cele 2 firme = x, ce procent din ac.suprafata a inchiriat firma ta - si calc.in fctie de acest procent si chelt.cu utilitati ( atasezi la dosar o copie xerox dupa factura)
sau faceti chelt.pe jumatate

apetrem

#4 Mesaj de apetrem »

Nu va imbatati cu apa rece. Prima conditie este sa existe un "document justificativ" emis pe numele firmei.
Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
cheltuielile înregistrate în contabilitate, care nu au la bază un document justificativ, potrivit legii, prin care să se facă dovada efectuării operaţiunii sau intrării în gestiune, după caz, potrivit normelor; art. 24 alin (4) lit f)
Sintagma "document justificativ" face trimitere la OMFP.1850/2004.

comand279

#5 Mesaj de comand279 »

pai chiar daca nu are factura pe numele soc, poate inreg chelt. pe 612( inclusiv TVA) cf contract. Daca factura ar fi pe numele soc atunci ar putea deduce si TVA ptr partea ei de cheltuiala. Eu asa stiu.

promovest96

#6 Mesaj de promovest96 »

Acum chiar nu mai inteleg nimic. Cum e corect de fapt, sunt deductibile apa si curentul daca tu ca firma stai in chirie la o persoana fizica sau nu? Ca eu am folosit functia "cautare" si unii ziceau ca sunt deductibile aceste cheltuieli daca e mentionat in contractul de inchiriere altii ziceau ca nu.

Firma la care eu lucrez "sta" in chirie la o casa la etajul superior. Avem contoare separate pt apa si contor separat de curent. Avem cu proprietarul contract de chirie inregistrat la Administratia Financiara.In contract e stipulat ca noi achitam aceste cheltuieli (apa+curent)) Facturile vin pe numele proprietarului si eu verific lunar consumul de apa si curent si-i achit suma. E deductibila sau nu cheltuiala mea in acest caz? Pana acum nu am cerut copie dupa facturile de utilitati, probabil trebuia sa fac o copie si sa o anezex, dar eu fac o situatie cu consumul lunar si pe aceasta o anexez.

1.Sunt deductibile in cazul meu cheltuielile?
2.Am nevoie de copie dupa factura da utilitati?

Multumesc!

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Dacă plătiți sumele respective, în baza contractului de închiriere și acele sume sunt impozitate la proprietar fiind avantaj în natură, atunci e cheltuială deductibilă pentru dumneavoastră.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns