Reinstalare de windows XP

dumitriup

Reinstalare de windows XP

#1 Mesaj de dumitriup »

Vin si eu cu o intrebare:
De catva timp ,sistemul de operare cam face figuri, si cel ce se ocupa cu intretinerea calculatoarelor noastre mi-a sugerat o reinstalare de windows .
Daca reinstalez pe acelasi calculator sistemul de operare , are influenta asupra programului SAGA C ? Daca da , ce trebuie facut dupa reinstalare ca programul sa poata functiona (mentionez ca am abonament).
Daca este imperios necesar schimbarea hardului , ce se va intampla?
Multumesc ptr raspunsuri
Dumitriup

csedoa

#2 Mesaj de csedoa »

Bun venit , esti la primul mesaj vad.
1.Ca orice nou utilizator se recomanda citirea regulilor forumului aici: http://www.sagasoft.ro/forum/faq.php
2.inainte sa postezi o intrebare foloseste functia de cautare : http://www.sagasoft.ro/forum/search.php
3.O parte din raspuns il gasesti aici: http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=1049
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Csedoa are dreptate: este recomandat să folosiţi funcţia de căutare pe forum. Aceste informaţii au mai fost solicitate pe forum şi sigur veţi găsi răspuns. Totuşi sunteţi la primul mesaj, aşa că haideţi să reluăm pe scurt:
1.Se salvează toate datele din Saga înainte de reinstalarea sistemului. Acest lucru se poate realiza fie salvând tot folderul SAGAC 3.0 fie optând pentru salvarea pe un stick USB din Administrare - Întreţinere BD - bifând opţiunile Salvarea şi în altă locaţie (şi alegând Stickul) şi Salvarea pentru toate firmele.
2.Reinstalarea sistemului chiar cu formatare nu duce la schimbarea codului de identificare a calculatorului
3.După reinstalarea sistemului de operare se recomandă instalarea SAGA în versiunea full (rulând fişierul SetupC.exe) şi nu prin rularea fişierului de update.
4.După reinstalarea SAGA se vor restaura datele:
- dacă s-a copiat tot folderul, acesta se va copia peste cel creat la instalare, apoi, pentru mai multă siguranţă se recomandă descărcarea şi rularea ultimei actualizări
- dacă s-a optat pentru a doua varianta, la prima intrare în program, se recrează firmele, se validează preluarea datelor pe zero apoi se face restaurarea din altă locaţie pentru fiecare firmă în parte din meniul Administrare - Întreţinere BD pagina Restaurare

Atenţie!! Schimbarea hard-discului va duce la generarea unui alt cod de identificare. În aceste condiţii, dacă vă veţi schimba hard-discul după ce reinstalalaţi SAGA este recomandat să rulaţi fişierul de actualizare şi în cazul 2 de la pct.4 înainte de a crea societăţile pentru a putea introduce noul cod de activare. Invalidarea vechiului cod şi activarea celui nou, în cazul schimbării de HDD se face sunând la firmă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns