inchidere luna dupa preluare balanta

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
vasilicae809

inchidere luna dupa preluare balanta

#1 Mesaj de vasilicae809 »

buna!
am preluat contabilitatea unei firme. la prima inchidere de luna imi spune " valoare tva aferenta facturilor de intrare preluate nu este egala cu soldul contului 4428.tp. si acelasi lucru si pentru clienti.
mentionez ca am introdus balanta analitica , cu rulajele fiecarui furnizor/client- cu sold.

cum pot corecta eroarea?

multumesc!

balazse

Re: inchidere luna dupa preluare balanta

#2 Mesaj de balazse »

Bine ai venit pe forum!
Din pacate nu ai inteles mesajul primit.
La "intrari"/"iesiri" trebuia sa introduci facturile in sold (cu o data anteriora "luna de incepere a folosirii programului"), iar soldul TVA-ului la incasare a acelor facturi nu coincide cu cele introduse la 4428.TP si 4428.TI (sau in cazul tau doar 4428.TP, asta inseamna ca trebuie sa faci o verificare la facturile de furnizori).

andreis491

#3 Mesaj de andreis491 »

Am preluat o firma din luna septembrie. Cum preiau facturile emise/primite si incasate/platite din iulie si august in D394 ?

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

le introduci manual in 394.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

andreis491

#5 Mesaj de andreis491 »

Pana la urma, le-am intorods normal, ca si pe cele aflate in sold, la validare nu s-au generat NC, iar ca sa fie pe zero, am facut plata folosind contul 999.

todocad

#6 Mesaj de todocad »

Buna, am si eu aceasi problema la inchidere luna tva imi apare aceasi eroare doar la 4428tp? Eu nu am avut balanta analitica de la vechiul contabil? Nu prea inteleg la ce anume se refera? Unde am procedat gresit? Ajutati'ma va rog lucrez pt inceput in saga!

fagarasa176

#7 Mesaj de fagarasa176 »

balazse scrie: La "intrari"/"iesiri" trebuia sa introduci facturile in sold (cu o data anteriora "luna de incepere a folosirii programului"), iar soldul TVA-ului la incasare a acelor facturi nu coincide cu cele introduse la 4428.TP si 4428.TI (sau in cazul tau doar 4428.TP, asta inseamna ca trebuie sa faci o verificare la facturile de furnizori).
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

Scrie răspuns