M-am confruntat cu o problema cand la inchidere TVA mi-a aparut o nota contabila de "Reglare TVA neexigibil - plata".
Cum programul Saga nu mai da nici o indicatie asupra pozitiei gresite am inceput sa caut greseala, verificand fisa contului 4428.TP cu jurnalul de cumparari, dar mi-a fost f.f.greu sa identific pozitiile deoarece in fisa contului 4428.TP apare la Data:data platii, la Nr.doc:nr.facturii iar la explicatie :TVA deductibila la plata-numele furmizorului-nr:, si fiindca se depasesc probabil 50 caractere nu mai apare nimic. In Jurnalul de cumparari sunt facturile in ordinea cronologica a datei facturii, iar la fiecare factura este trecuta fiecare plata cu data platii.Deci informatiile nu se pot obtine in totalitate in forma actuala a listelor create prin program pt.o verificare optima.
De ex.daca la Fisa contului la Explicatii ar fi aparut si data facturii ar fi fost mult mai usor de identificat.
Stiu ca trebuie mare atentie la introducerea actelor, dar daca se mai greseste ce sa facem, nimeni nu vrea, dar se mai intampla.In cazul meu am descoperit greseala dar dupa cateva ore de cautari:o factura introdusa gresit, stearsa apoi si stearsa si plata si reintrodusa corect inclusiv plata pt.factura respectiva, dar plata initiala era pt.mai multe facturi.Deci trebuia verificat daca s-au mai achitat si alte facturi cu acel OP, sa se stearga toata plata efectuata-pt.toate facturile- cu acel OP si apoi sa reintroduc corect plata pt.toate facturile respective la acel furnizor.
Voi cum procedati ????
REGLARE TVA NEEXIGIBIL SI FISA CONT 4428 TP
Re: REGLARE TVA NEEXIGIBIL SI FISA CONT 4428 TP
Deci trebuia verificat daca s-au mai achitat si alte facturi cu acel OP, sa se stearga toata plata efectuata-pt.toate facturile- cu acel OP si apoi sa reintroduc corect plata pt.toate facturile respective la acel furnizor.
Pai cam asa procedez eu.Merg pe premisa ca trebuie respectata cronologia inregistrarilor.Deci daca deletizez ceva...musai sa deletizez toate operatiunile legate (i.e. plati).Dupa care, reinregistrez ...cronologic.Dar..poate sunt eu pavlovizat de la inregistrarile aferente productiei...ma rog cantitativ valoricului.
Pai cam asa procedez eu.Merg pe premisa ca trebuie respectata cronologia inregistrarilor.Deci daca deletizez ceva...musai sa deletizez toate operatiunile legate (i.e. plati).Dupa care, reinregistrez ...cronologic.Dar..poate sunt eu pavlovizat de la inregistrarile aferente productiei...ma rog cantitativ valoricului.
Re: REGLARE TVA NEEXIGIBIL SI FISA CONT 4428 TP
Dar cand am sters factura, programul m-a atentionat despre plata la aceasta factura dar nu m-a atentionat ca mai am si alte plati cu acel OP, si fiindca plata era introdusa in alta zi am uitat acest lucru.
Problema este ca daca trebuie cautata greseala-cel putin la TVA la incasare- sa avem date suficiente in liste pt. verificare.Datele care sunt furnizate in liste acum nu sunt suficiente, iar ca sa cauti in multe pagini de liste dif.sume este f.greu.
Problema este ca daca trebuie cautata greseala-cel putin la TVA la incasare- sa avem date suficiente in liste pt. verificare.Datele care sunt furnizate in liste acum nu sunt suficiente, iar ca sa cauti in multe pagini de liste dif.sume este f.greu.