Automatizare trimitere declaratii online

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
andreis491

Automatizare trimitere declaratii online

#1 Mesaj de andreis491 »

Am experimentat automatizarea trimiterii declaratiilor online, cu ajutorul unui program de macro recorder. Pot sa spun ca functioneaza, doar daca ai acelasi numar de fisiere de trimis, ca cele din macro-ul inregistrat anterior.
A mai incercat cineva, sau vorbesc limbi straine?

herganiec

Re: Automatizare trimitere declaratii online

#2 Mesaj de herganiec »

eu n-am incercat chiar asta(am facut altele) dar stiu despre ce vorbesti.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

andreis491

#3 Mesaj de andreis491 »

Eu abia am inceput sa experimentez cu maco si tot caut o varianta mai buna. Dupa cum ziceam, daca ai acelasi numar de declaratii de depus in fiecare luna, de ex. D112, isi face treaba foarte bine. Daca numarul este diferit, nu stie sa mearga mai departe.
De aceea, caut o varinta sa il "invat" sa mearga mai departe si sa faca acelasi lucru, cu toate fisierele pe care le gaseste.
Este misto chestia asta, cu putina rabdare se poate folosi si pentru generarea statelelor si generarea semnarea declartiilor 112 (conditia este sa fie aceleasi firme in fiecare luna si sa nu fie modificari la stat).

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Si daca apesi pe un buton pentru fiecare firma, ii asa de mare lucru (just asking)?

andreis491

#5 Mesaj de andreis491 »

Nu este vorba daca e sau nu mare lucru. Ci de automatizarea unor chestii repetitive, care desi sunt simple, consuma timp.
Nu e mare lucru sa toci o ceapa, dar parca mai bine o faci la robotul de bucatarie.
Nu e mare lucru sa apesi un buton sa aprizi lumina, dar parca mai bine e sa ai senzor, etc...
Eu de ex. am de trimis aprox. 100 de declaratii, deci 100 de fisiere. Deci trebuie sa fac de 100 de ori operatiunea: Browse > aleg fisier > Trimite. Tot procesul asta imi ia cam o ora. De ce sa nu fac altceva in ora aceea, daca exista posibilitatea sa "programez" calculatorul sa trimita automat ?

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

..iti doresc spor.. nu e chiar la indemana oricui.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

gramac921

#7 Mesaj de gramac921 »

pana programezi calculatorul sa faca ghidusia asta le trimiti :lol:

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

hai sa va zic la ce am folosit eu..
la rapoarte extra ..din Saga exportam in excel apoi de acolo in niste machete(rapoarte excel) care apoi refacea tabele pivot si centralizari asa cum le voiau patronii.. (pe intelesul lor)

si chiar e simplu.. sunt aceeasi pasi de fiecare data si pot sa-si faca singuri raportul doar apasand un buton care are "memorate" toate etapele.. de la deschidere Saga , pozitionare pe modulul respectiv, exportare date in excel (copy paste) in formularul excel prelucrat.

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Pentru AndreiS491
Nu m-am referit la faptul ca sa nu faca automat, ci la faptul ca sa nu faca automat la toate cele 100 de firme, ci automat pentru fiecare.
Aceasta procedura, adica automatizare pentru fiecare firma sau pentru un grup de firme, ar fi mai utila deoarece nu la toate unitatile poti genera automat totul. De exemplu din 100 de firme poate la 75 doar generezi statul si totul merge ca si o macheta standard, dar poate mai ai inca 25 la care trebuie sa introduci concedii medicale, concedii de odihna, etc. si atunci daca exista un "buton" pentru fiecare unitate/grup de untate cred ca ar fi mai util.
Sper ca am reusit sa transmit ceea ce am dorit.
De altfel, as fi curios si eu de acest tip de metoda, deoarece as putea aplica altundeva/la altcineva.

ferenta

#10 Mesaj de ferenta »

andreis491 scrie: Eu de ex. am de trimis aprox. 100 de declaratii, deci 100 de fisiere. Deci trebuie sa fac de 100 de ori operatiunea: Browse > aleg fisier > Trimite. Tot procesul asta imi ia cam o ora. De ce sa nu fac altceva in ora aceea, daca exista posibilitatea sa "programez" calculatorul sa trimita automat ?
O posibilitate ar fi să mai dai şi la alţii din cele 100, indiferent de riscuri! :P
Sper că ne dai voie să mai şi glumim, aşa ca de week-end, nu? :oops:
Până la urmă fiecare ştie cât poate să ducă, să facă, să reziste, etc.!Iar ideea nu e rea!Poate mai sunt colegi care să o dezvolte, dacă au cunoştinţe în domeniu.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

andreis491

#11 Mesaj de andreis491 »

Am gasit o sulutie foarte simpla. O sa incerc sa fac un tutorial si il pun pe youtube in curand. Ideea e sa inregistrezi atunci cand trebuie depus numarul maxim de declaratii. Daca luna viitoare sunt mai putine, dai stop dupa ce termina. Iar daca sun mai multe, dai replay.

P.S. nu am 100 de firme, ci 100 de declaratii. Deci, daca imparti 100 la numarul de declaratii pe care trebuie sa le depuna o firma la trimestru (112,100,300,394) o sa vezi ca sunt destul de putine firme :)

ferenta

#12 Mesaj de ferenta »

Te cred pe cuvânt! :)
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

gramac921

#13 Mesaj de gramac921 »

andreis, si cu nr de inregistrare cum ramane? :wink:
Daca programelul tau trimite declaratiile , fa-l sa si stocheze undeva nr de inregistrare sa poti verifica apoi daca is valide declaratiile.

balazse

#14 Mesaj de balazse »

Pai daca punem problema stocarii numerelor de inregistrare atunci ar trebui creat o functie de descarcarea/listarea recipiselor.

apetrem

#15 Mesaj de apetrem »

Ultima oară modificat Dum Oct 27, 2013 5:58 pm de către apetrem, modificat 1 dată în total.
Marian Apetre

Scrie răspuns