Lag Saga pe Windows 7
Lag Saga pe Windows 7
Buna .
Folosesc Saga C. intr-un birou pe 3 calculatoare. Pe toate este instalat Windows 7 Pro cu licenta.
Pe calculatorul care este folosit ca server cand se lucreaza pe Iesiri sau Stocuri,
pe celalalte calculatoare se misca foarte greu la Iesiri, am lag aproximativ 5-10 secunde.
Inainte foloseam Windows XP pe toate si lucra programul foarte bine,foloseam aceleasi calculatoare.
Daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva.
Folosesc Saga C. intr-un birou pe 3 calculatoare. Pe toate este instalat Windows 7 Pro cu licenta.
Pe calculatorul care este folosit ca server cand se lucreaza pe Iesiri sau Stocuri,
pe celalalte calculatoare se misca foarte greu la Iesiri, am lag aproximativ 5-10 secunde.
Inainte foloseam Windows XP pe toate si lucra programul foarte bine,foloseam aceleasi calculatoare.
Daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva.
Re: Lag Saga pe Windows 7
ai multe informatii in program
Am respectat toti pasii care sunt scrisi acolo,doar ca pe iesiri am lag foarte mare,
Daca poti ajuta-ma cu mai multe detalii.
Daca poti ajuta-ma cu mai multe detalii.
scrisi acolo unde?
si eu ma aceeasi problema pe Win XP, cred ca undeva la 10sec
Keep Walking!
de cand aveti deschisa firma? cante intrari, iesiri aveti introduse pe luna?
ca sa mearga mai rapid trebuie sa creati alta firma noua, o deschideti cu date 0, si preluati soldurile din vechea firma prin program automat. si continuati pe aceasta.
Explicatii mai multe in help la program... sectiunea preluare date.
ca sa mearga mai rapid trebuie sa creati alta firma noua, o deschideti cu date 0, si preluati soldurile din vechea firma prin program automat. si continuati pe aceasta.
Explicatii mai multe in help la program... sectiunea preluare date.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
din 2008 , peste 80000 de iesiri bonuri si facturi, in jur de 2500 intrari, in jur de 5000 articoleherganiec scrie:de cand aveti deschisa firma? cate intrari, iesiri aveti introduse pe luna?
Keep Walking!
- fagarasa176
Aveti baza de date foarte mare...sfatul colegului @h este cel.indicat
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Problema poate sa fie de la retea, am intampinat aceasi problema si eu. Daca pe server merge bine atunci sigur este de la retea.
pai ce ar fii de la retea?
ai un router in care ai conectat toate 3-4 calcualtoare. In momentul cand pe cel cu programul Saga "i-ai dat de lucru" mai greu rapoarte sau filtrari, celelalte comp'uri sunt puse in standby pana termina interogarea.
Acelasi lucru se intampla si cand se lucreaza pe acelasi modul(iesiri) de 2-3 utilizatori consecutiv.
ai un router in care ai conectat toate 3-4 calcualtoare. In momentul cand pe cel cu programul Saga "i-ai dat de lucru" mai greu rapoarte sau filtrari, celelalte comp'uri sunt puse in standby pana termina interogarea.
Acelasi lucru se intampla si cand se lucreaza pe acelasi modul(iesiri) de 2-3 utilizatori consecutiv.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
Incearca sa folosesti:
1. Switch 1000Mbps - ( nu router - il conectezi separat in Switch ( de exemplu cel de la romtelecom ) - intre 150 - 200 lei
2. Placa Retea 1000 Mbps Gigabit - pe toate calculatoare. - 35-100 lei
3. Foloseste cabluri minim 5E
O sa observi o schimbare radicala in momentul lucrului in retea. Testat pe 4 calculatore simultan cu o baza cu 2500 iesiri lunar activitate din 2009.
1. Switch 1000Mbps - ( nu router - il conectezi separat in Switch ( de exemplu cel de la romtelecom ) - intre 150 - 200 lei
2. Placa Retea 1000 Mbps Gigabit - pe toate calculatoare. - 35-100 lei
3. Foloseste cabluri minim 5E
O sa observi o schimbare radicala in momentul lucrului in retea. Testat pe 4 calculatore simultan cu o baza cu 2500 iesiri lunar activitate din 2009.
chiar o sa incerc..
si pe mine "ma arde" problema.
am 4 calc in retea cu licenta win8.. si merg ca melcul. cu xp era ok dar cu win8.. naspa rau.
si pe mine "ma arde" problema.
am 4 calc in retea cu licenta win8.. si merg ca melcul. cu xp era ok dar cu win8.. naspa rau.
..bun sa revin putin la discutia aceasta..
din punct de vedere tehnic:
- ce calculatoare(configuratie, procesor, memorie, hard, SSD) ar fii bune pt a lucra in retea(sa zicem 4 calculatoare) in mod acceptabil pe win7-8, cu intrari si iesiri lunare sa zicem de 5000 facturi ?
- ce configuratie sa aiba calculatorul principal "severul" ?
- ce placi de retea(model) si switch sau router ar fii bun?
- altele.. (cabluri,etc)
asa cum a scris si bicfinancial.
din punct de vedere tehnic:
- ce calculatoare(configuratie, procesor, memorie, hard, SSD) ar fii bune pt a lucra in retea(sa zicem 4 calculatoare) in mod acceptabil pe win7-8, cu intrari si iesiri lunare sa zicem de 5000 facturi ?
- ce configuratie sa aiba calculatorul principal "severul" ?
- ce placi de retea(model) si switch sau router ar fii bun?
- altele.. (cabluri,etc)
asa cum a scris si bicfinancial.
-
Va spun ce aparatura folosesc eu
SERVER - Xp sp 3, procesor dual core E 5200 (2.5Ghz), memorie 4 gb ddr 2 frecventa 800, hard :Viteza de rotatie: 7200 rpm
Buffer: 8 MB Interfata: IDE ( o sa schimb pe SSD )
Calculatoarele (3 buc) din retea au urmatoarea configuratie:Dell Optiplex 745, Core 2 Duo E6300 1.86Ghz, 2Gb ddr 2 , 80Gb, Combo
SWITCH - http://www.emag.ro/switch-tp-link-8-x-1 ... EG272BBBM/ 109 LEI dar recomand
Switch TP-LINK TL-SG1008 8 Port-uri 10/100/1000 Gigabit. carcasa metalica 1U - am cumparat de la emag pentru ca am putut testa aparatura, aceleasi produse le gasesti mai iesftine pe http://www.sigmanet.ro/
PLACA DE RETEA - TP-Link PCI 10/100/1000 Mbps Gigabit http://www.emag.ro/placa-retea-tp-link- ... EMZ3TBBBM/
Saptamana aceasata o sa cumpar si SSD si revin cu informatii.
SERVER - Xp sp 3, procesor dual core E 5200 (2.5Ghz), memorie 4 gb ddr 2 frecventa 800, hard :Viteza de rotatie: 7200 rpm
Buffer: 8 MB Interfata: IDE ( o sa schimb pe SSD )
Calculatoarele (3 buc) din retea au urmatoarea configuratie:Dell Optiplex 745, Core 2 Duo E6300 1.86Ghz, 2Gb ddr 2 , 80Gb, Combo
SWITCH - http://www.emag.ro/switch-tp-link-8-x-1 ... EG272BBBM/ 109 LEI dar recomand
Switch TP-LINK TL-SG1008 8 Port-uri 10/100/1000 Gigabit. carcasa metalica 1U - am cumparat de la emag pentru ca am putut testa aparatura, aceleasi produse le gasesti mai iesftine pe http://www.sigmanet.ro/
PLACA DE RETEA - TP-Link PCI 10/100/1000 Mbps Gigabit http://www.emag.ro/placa-retea-tp-link- ... EMZ3TBBBM/
Saptamana aceasata o sa cumpar si SSD si revin cu informatii.
si eu refac configuratia saptamana asta.. momentan am pus win8 cu licenta pe ele si ce mai trebuie (doar free).
eu merg pe astea (urmeaza sa le comand):
PLACA DE RETEA GIGABIT, PCI, TP-LINK TG-3269 Pret: 35 lei
PLACA DE RETEA GIGABIT, PCI-E, TP-LINK TG-3468 Pret: 40 Lei
SWITCH 8 PORTURI, GIGABIT, DESKTOP, METAL CASE, Pret: 130 Lei
QOS, IGMP, TP-LINK TL-SG108
Cablu UTP cat.E Pret: 1,5 Lei
Mufe UTP Pret: 1 leu/buc
serverul are un SSD intel de 120 gb pe care e Saga.
toate 4 calc au 2gb memorie si procesor Celeron 2.4Ghz.
sunt curios cum va fii merge cand vor fi gata.
eu merg pe astea (urmeaza sa le comand):
PLACA DE RETEA GIGABIT, PCI, TP-LINK TG-3269 Pret: 35 lei
PLACA DE RETEA GIGABIT, PCI-E, TP-LINK TG-3468 Pret: 40 Lei
SWITCH 8 PORTURI, GIGABIT, DESKTOP, METAL CASE, Pret: 130 Lei
QOS, IGMP, TP-LINK TL-SG108
Cablu UTP cat.E Pret: 1,5 Lei
Mufe UTP Pret: 1 leu/buc
serverul are un SSD intel de 120 gb pe care e Saga.
toate 4 calc au 2gb memorie si procesor Celeron 2.4Ghz.
sunt curios cum va fii merge cand vor fi gata.