Procedura Intretinere DB Salvare/Indexare
Procedura Intretinere DB Salvare/Indexare
Mi s-a parut ca programul a inceput sa se miste mai incetisor si i-am dat o salvare/indexare la db, dupa care mi-am continuat treaba. La sfarsit, cand am verificat soldul de la contul bancar din luna in lucru am observat ca era gresit. Uitandu-ma in urma am gasit ca greseala venea dintr-o luna anterioara. Dupa ce am identificat cu exactitate eroarea am dedus ca in urma executarii procedurii de salvare db mi-a scos unele tranzactii dintr-o alta categorie (cu optiunea "Decont", daca are vreo relevanta) cu cele din banca. Nu e prima data cand am intalnit aceasta eroare, dar prima data am crezut ca era din cauza orei tarzii. Verificati si voi.
Re: Procedura Intretinere DB Salvare/Indexare
scrie si la Saga despre problema ta, eventual trimite si baza de date.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
e imposibil ca programul sa faca modificari in inregistrari
Nu se pune problema sa trimit baza de date. Eu credeam ca daca scriu aici pe forum e ca si cum as scrie la Saga. Ma asteptam ca o firma de teapa lor sa aibe o persoana care sa se ocupe de forum si sa raporteze mai departe.
Septimiuv, eu nu scriu in sectiunea asta pentru a scoate in evidenta ca Saga nu e un program perfect, ci pentru ca il folosesc si e si in interesul meu sa mearga bine. Probabil ca nu ai inteles ce-am vrut sa zic. Eu am scris in detailu ce mi s-a intamplat, iar o persoana in domeniu ar trebui sa stie ce are de facut. Daca raspunsul tau vine in urma unei conversatii cu serviciul clienti Saga, atunci te inteleg. Si eu am sunat o data acolo. Au un robot care la orice afirmatie raspunde cu "Dom'le... dom'le... programul merge bine, nu stiti sa operati".
In concluzie, incercati sa reproduceti bug-ul in functie de feedbackul meu, iar daca este un bug, normal ar fi sa fie reparat.
Septimiuv, eu nu scriu in sectiunea asta pentru a scoate in evidenta ca Saga nu e un program perfect, ci pentru ca il folosesc si e si in interesul meu sa mearga bine. Probabil ca nu ai inteles ce-am vrut sa zic. Eu am scris in detailu ce mi s-a intamplat, iar o persoana in domeniu ar trebui sa stie ce are de facut. Daca raspunsul tau vine in urma unei conversatii cu serviciul clienti Saga, atunci te inteleg. Si eu am sunat o data acolo. Au un robot care la orice afirmatie raspunde cu "Dom'le... dom'le... programul merge bine, nu stiti sa operati".
In concluzie, incercati sa reproduceti bug-ul in functie de feedbackul meu, iar daca este un bug, normal ar fi sa fie reparat.
Ultima oară modificat Vin Noi 01, 2013 2:30 pm de către petrovg, modificat 1 dată în total.
- fagarasa176
Pe forum gasesti utilizatori ai programului care in timpul liber si din experienta acumulata incearca sa'si ajute colegii, respectiv utilizatorii programului SAGA...
Cand pe forum nu se gaseste solutia cel mai indicat lucru este trimiterea la SAGA pe mail a bazei de date cu explicarea cat mai detaliata a problemei, prin telefon este destul de complicat sa ghicesti problema atata timp cat nu ai ce sa verifici..
Daca d-vs credeti ca o persoana, doua, trei...pot face fata afluxului de probleme de pe forum va inselati amarnic...petrovg scrie:Ma asteptam ca o firma de teapa lor sa aibe o persoana care sa se ocupe de forum si sa raporteze mai departe.
Cand pe forum nu se gaseste solutia cel mai indicat lucru este trimiterea la SAGA pe mail a bazei de date cu explicarea cat mai detaliata a problemei, prin telefon este destul de complicat sa ghicesti problema atata timp cat nu ai ce sa verifici..
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Inteleg problemele organizatorice cu care se confrunta Saga, dupa cum sunt convins ca si ei inteleg ca persoanele de pe forum le transmit problemele legate de soft din marinimie, majoritatea lucrand in alte domenii decat IT.
daca nu trimiti baza de date la saga nu te poate ajuta nimeni, nu poate nimeni sa ghiceasca ce ai in baza de date, cum ai introdus documentele, daca s-au sters, daca s-a stricat o tabela, daca s-au incurcat niste indexi la program, etc etc etc
e ca si cum spune ca nu-ti merge masina dar nu vrei sa o duci la service
putina logica si se rezolva problema
e ca si cum spune ca nu-ti merge masina dar nu vrei sa o duci la service
putina logica si se rezolva problema
Vroiam doar sa fac un bine. Raman in nepriceperea mea. Oricum, avand in vedere ca softul costa bani ma asteptam sa se gaseasca alte solutii pentru rezolvarea problemelor, care sa nu implice divulgarea datelor cu caracter privat.
- fagarasa176
Apropo ca sa fiu si eu putin ironic, ai uitat sa faci comparatie intre pret si ceea ce ofera.
Chiar crezi ca intereseaza pe cei de la SAGA facturile emise/primite de d-vs?
Chiar crezi ca intereseaza pe cei de la SAGA facturile emise/primite de d-vs?

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Cu siguranta nu, dar e vorba de principiu.
- balteanuc692
Au dreptate colegii, daca vi s-a dus o tabela din baza de date, nu se poate repara pe orbete...
Nu s-a dus, doar mi-a amestecat unele inregistrari. Mi le-a mutat dintr-o categorie in alta, dar le-am reparat eu manual. Acum e in regula.
Am facut doar un bug report... daca foloseste celor de la Saga ok, daca nu, nu. Ma descurc sa gasesc workaround-uri si m-am obisnuit sa verific rapoartele intocmite de Saga.
Am facut doar un bug report... daca foloseste celor de la Saga ok, daca nu, nu. Ma descurc sa gasesc workaround-uri si m-am obisnuit sa verific rapoartele intocmite de Saga.
pai uitati la nimeni nu s-a mai intamplat asa ceva de asta v-am indicat spre firma. Daca aveam aceasta problema careva, va spuneam si cum am rezolvalt (parerea mea e ca nu e de la program) aveti ceva in bazele de date care se suprapun nu ati operat ceva bine iar pt asta trebuie "sa vada" baza de date altfel ...
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)