prelucrare lemn
-
prelucrare lemn
Buna seara, lucrez de 2 saptamani ptr o fabrica ce prelucreaza lemn si obtine furnir . Am configurat gestiuni cantitativ valoric ptr busteni, materii prime, furnir ,produs finit,laturoaie, produse reziduale .La configurare soc. am activat butonul fifo.Am ajuns in momentul cand trebuie sa descarc gest de busteni . Am intocmit raportul de productie separat,iar acum trebuie sa trec in program cantitatile si preturile rezultate din calcul.In bon de consum la busteni nu imi permite sa scriu pretul mediu rezultat ci pretul de cumparare.
Am citit pe forum ,dar nu am gasit un raspuns .Cu speranta ca nu v-am plictisit cu problema mea, va multumesc ptr ajutor.
Am citit pe forum ,dar nu am gasit un raspuns .Cu speranta ca nu v-am plictisit cu problema mea, va multumesc ptr ajutor.
Re: prelucrare lemn
Cred ca problema ta se trage de la faptul ca ai ales FIFO ca metoda de descarcare si nu CMP. Daca ai ales FIFO, este normal ca pretul sa fie cel de intrare, pentru cel mai vechi stoc existent.
asa e corectati cum a spus pinteae si o sa mearga sa alegeti cu care pret.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
Buna seara , astazi am modificat metoda de descarcare a gest de la fifo la cmp, dar nu se schimba nimic . Am operat in continuare luna oct , fara sa inchid luna sept.Problema ramane , in bonul de consum nu pot trece ce pret imi trebuie. Va rog frumos sa ma ajutati .
Nu te lasa pentru ca asa este normal.Daca ai ales costul mediu ponderat programul iti face singur costul mediu ponderat si il preia in bon, la fel si la fifo se descarca in ordinea intrarii.
Nu stiu daca ceea ce doresti tu sa faci este corect fiscal.
Tu nu vrei sa descarci gestiunea conform unei metode unitare, gen FIFO sau CMP, ci vrei sa descarci aleatoriu.
Oricum este riscul tau. In acest caz alege metoda manuala, din meniul configurare societati si poti sa-ti alegi singur intrarile din care faci descarcarea.
Tu nu vrei sa descarci gestiunea conform unei metode unitare, gen FIFO sau CMP, ci vrei sa descarci aleatoriu.
Oricum este riscul tau. In acest caz alege metoda manuala, din meniul configurare societati si poti sa-ti alegi singur intrarile din care faci descarcarea.
-
nu vreau sa inregistrez nimic incorect, doar ca pana acum cei care au lucrat inaintea mea au folosit alt program . Colega mea il foloseste in continuare . Eu am instalt saga ptr ca lucrez acasa pe el. Lucram in paralel si am vrea sa renuntam la vechiul program.Pe saga nu am lucrat productie , vreau sa-l configurez corect si m-am inpotmolit la descarcarea gestiunii. Multumesc pentru timpul acordat. Primesc orice sfat legat de lucrul cu productia.
lasati manual atunci si la validare productie programul va va intreba din ce cantitate de stoc sa va descarce si alegeti.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
Buna seara si La multi ani ! ptr cei cu numele Mihai si Gabi.
Am reusit sa descarc gestiunea de busteni , am selectat metoda cmp .Problema era ca cine a facut bonurile de consum in celalalt program nu a tinut cont de data intrarii sortimentelor de busteni.A intocmit bc la o data cand nu avea in stoc acel sortiment, iar eu incercam sa introduc in saga ce facuse ea. Am verificat toate intrarile si toate iesirile si am dedus de unde era greseala. Era logic sa nu pot face un b c pe ce nu aveam in stoc la acea data. Deci mare atenti la ordinea in care facem operatiunile.
Multumesc tuturor ptr sfaturi,o noapte frumoasa sa aveti.
Am reusit sa descarc gestiunea de busteni , am selectat metoda cmp .Problema era ca cine a facut bonurile de consum in celalalt program nu a tinut cont de data intrarii sortimentelor de busteni.A intocmit bc la o data cand nu avea in stoc acel sortiment, iar eu incercam sa introduc in saga ce facuse ea. Am verificat toate intrarile si toate iesirile si am dedus de unde era greseala. Era logic sa nu pot face un b c pe ce nu aveam in stoc la acea data. Deci mare atenti la ordinea in care facem operatiunile.
Multumesc tuturor ptr sfaturi,o noapte frumoasa sa aveti.
poti sa ma ajuti cu un model de raport de productie, te rog ?