Va cer sfatul intr-o problema de care m-am lovit si nu stiu cum sa o rezolv. Analizand soldul unui client, am observat ca acesta este pe 0, dar totusi o bucatica dintr-o factura arata ca neachitata(mai exact 2.75RON). Urmarind firul greselii, am descoprit ca in 04.2012 incasand o suma prin banca nu s-au facut corelatiile cum trebuie, adica a ramas o parte (2.75RON) din suma platita care nu corespundea nici unei facturi (clientul platise in avans, normal ar fi trebuit sa o pun pe 462 sau 419 pana la emiterea unei noi facturi). Probabil ca programul m-a avertizat ca "suma nu este nula" si l-am ignorat, sau altcineva a operat. Cert e ca am purtat dupa mine mereu acea codita. In momentul de fata nu stiu ce sa fac cu suma. Daca ma duc in aprilie 2012, in jurnal banca sa vad cum am facut corelatiile, e interesant ca nu vad aceasta suma neachitata de 2.75 de acum. Sa ma pun sa schimb inapoi fiecare plata si corelatiile ei, nu cred ca e ok. Mi-ar strica socotelile, mai ales de cand e TVA la incasare. Ma intreb daca are rost sa imi fac atatea probleme, din moment ce soldul e 0.
NU stiu daca m-am facut inteleasa.
Sper ca cineva a inteles si poate primesc sugestii.
Multumesc!
Corelatii gresite
Re: Corelatii gresite
Aplici TVA la incasare?
- balteanuc692
Eu am asemanator o ramasita neplatita. Am avut o rata de leasing cu un curs valutar favorabil si am o linie cu minus la venit din curs valutar. Acea suma mi-o duce in jurnalul de cumparari ca neachitata, chiar daca soldul este zero la furnizor...
-
1. in articole 419 ( 462 ) = 4111 -2.75 lei ->soldul contabil va fi egal cu cel din situatia clientilor
2. la iesiri mergi pe factura si faci incasare prin ct 419 ( 462 )
2. la iesiri mergi pe factura si faci incasare prin ct 419 ( 462 )
Va multumesc mult pentru raspuns. Scuze ca abia acum va scriu. Am reglat si e ok asa! Voiam sa intreb daca in locul inregistrarii
419=4111 -2.75
as putea sa scriu
4111=419 2.75 ?
Sau datorita functionalitatii celor 2 conturi, e gresit? Daca as scrie asa, mi-ar da posibilitatea ,in fereastra Situatie clienti/Reglare avansuri sa coreleaz suma de 2.75 din fereastra de sus (unde normal sunt facturile) cu 2.75 din fereastra de jos (unde de obicei sunt platile) si ar arata tare frumos sa le inchid. Altfel raman ambele in freastra de jos, una pe plus, una pe minus si subliniata cu rosu.
Intreb din nou, cred ca am mai scris undeva, e in regula sa pun pe 419 aceste sume incasate in plus de la clientii prea constiinciosi, care platesc mai mult decat e in factura?
Multe multumiri!
419=4111 -2.75
as putea sa scriu
4111=419 2.75 ?
Sau datorita functionalitatii celor 2 conturi, e gresit? Daca as scrie asa, mi-ar da posibilitatea ,in fereastra Situatie clienti/Reglare avansuri sa coreleaz suma de 2.75 din fereastra de sus (unde normal sunt facturile) cu 2.75 din fereastra de jos (unde de obicei sunt platile) si ar arata tare frumos sa le inchid. Altfel raman ambele in freastra de jos, una pe plus, una pe minus si subliniata cu rosu.
Intreb din nou, cred ca am mai scris undeva, e in regula sa pun pe 419 aceste sume incasate in plus de la clientii prea constiinciosi, care platesc mai mult decat e in factura?
Multe multumiri!