ferma agricola
Re: ferma agricola
1.Despre unitati de masura "compuse":
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=1&t=15372
2.De acord ca nu trebuie sa complicam lucrurile.Dar nu stiu cum altfel am putea "negocia" cele doua NC( la pret de achizitie si spor de greutate) in momentul vanzarii.Si nu cred ca e vorba de program.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=1&t=15372
2.De acord ca nu trebuie sa complicam lucrurile.Dar nu stiu cum altfel am putea "negocia" cele doua NC( la pret de achizitie si spor de greutate) in momentul vanzarii.Si nu cred ca e vorba de program.
-
ivana91 scrie:Pentru a nu se complica lucrurile, eu propun sa se tina evidenta in saga doar a acelor elemente care dau valoarea, adica a kg in cazul de fata. Separat fermele de animale trebuie sa aiba un registru in care se tine evidenta pe cap si kg, pe fiecare categorie de animale, in care se va mentiona si nr zile furajate, se va face decont de furajare cu cantitatea , valoarea si unitatile nutritive aferente fiecarui furaj si pe total unitati nutritive. In acest mod se poate calcula pe fiecare categorie de animale nr de unitati nutritive aferente zilelor furajate.
In registru de evidenta a animalelor se tine evidenta stocului la inceputul lunii, intrarile si iesirile din cursul lunii.
Se poate face lunar si miscarea efectivelor de animale la care se pot anexa si documentele intocmite.
Problema este urmatoarea:factura de achizitie vine pe "capete" deci trebuie receptionata ca atatare, iar sporul de crestere trebuie inregistrat in kg si dupa cum sugerati eventual impartit la capete ca sa poti avea doar o singura gestiune.Intrebarea mea este daca este ok sa ai evidenta doar pentru o gestiune.
-
am urmatoarea situatie....persoana fizica autorizata(intreprindere individuala)cu obiect de activitate productie de lapte....este necesara evidenta contabilitatii de gestiune?
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=14&t=17969
Nu neaparat in sensul omfp 1826/2003.Dar conform capitolului II (A , B) din omfp 1040/2004, trebuie intocmite, NIR-uri Bonuri de consum etc...Totusi, extracontabil banuiesc ca persoana fizica ar fi interesata sa vada profitabilitatea.
Nu neaparat in sensul omfp 1826/2003.Dar conform capitolului II (A , B) din omfp 1040/2004, trebuie intocmite, NIR-uri Bonuri de consum etc...Totusi, extracontabil banuiesc ca persoana fizica ar fi interesata sa vada profitabilitatea.
Ce înțelegi prin profitabilitate la persoane fizice? Nu complicați lucrurile. Gândiți ca un economist.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
buna seara,
ptr.un aport de familii de albine care ar fi documentul justificativ in conta.?
multumesc
ptr.un aport de familii de albine care ar fi documentul justificativ in conta.?
multumesc
Aport din partea cui?
-
din partea unui asociat
Aportul in natura (parca) oricum trebuie inregistrat la Registrul Comertului, daca discutam de o societate comerciala. Pana la urma cei de la Registrul Comertului iti pot mentiona de documentul in cauza.
-
Cu referire la inregistrarea sporului de greutate eu vad mai simplu si mai util lucrurile astfel:
- achizitia activului biologic exprimat in kg: 361 = 401 nr.kg*pret/kg
- in fiecare luna prin modulul de productie se inregistreaza toate consumurile si costurile din luna si la cantitatea produsa doar sporul de greutate si astfel se face incarcarea de stoc in kg: 361 = 711 nr.kg.spor*pret/kg
- la mortaciuni se da in consum : 606=361 nr.kg si pretul il pune automat saga
In acest mod la finalul fiecarei luni avem o evidenta clara a stocurilor exprimata in kg pentru activele biologice si a valorii acestora.
Evident ca trebuie tinuta si o evidenta extracontabila daca se doreste pe numar de capete.
Un exemplu simplu ar fi: Se cumpara 10 buc active biologice care cantaresc 100 kg la un pret de 20 lei/ kg : 361=401 2.000(100 kg * 20lei/kg)
- in prima luna se inreg spor de greutate de 20 kg evaluat tot la 20 lei kg: 361=711 400(20kg*20lei/kg)
- stocuri dupa prima luna 2.400(100 kg * 20lei/kg +20kg*20lei/kg)
Ce parere aveti?
- achizitia activului biologic exprimat in kg: 361 = 401 nr.kg*pret/kg
- in fiecare luna prin modulul de productie se inregistreaza toate consumurile si costurile din luna si la cantitatea produsa doar sporul de greutate si astfel se face incarcarea de stoc in kg: 361 = 711 nr.kg.spor*pret/kg
- la mortaciuni se da in consum : 606=361 nr.kg si pretul il pune automat saga
In acest mod la finalul fiecarei luni avem o evidenta clara a stocurilor exprimata in kg pentru activele biologice si a valorii acestora.
Evident ca trebuie tinuta si o evidenta extracontabila daca se doreste pe numar de capete.
Un exemplu simplu ar fi: Se cumpara 10 buc active biologice care cantaresc 100 kg la un pret de 20 lei/ kg : 361=401 2.000(100 kg * 20lei/kg)
- in prima luna se inreg spor de greutate de 20 kg evaluat tot la 20 lei kg: 361=711 400(20kg*20lei/kg)
- stocuri dupa prima luna 2.400(100 kg * 20lei/kg +20kg*20lei/kg)
Ce parere aveti?