Compensari clienti cu avansuri primite

dragosd177

Compensari clienti cu avansuri primite

#1 Mesaj de dragosd177 »

Buna !
Am o mica nelamurire.
Cum pot compensa avansurile primite de la clienti cu facturile emise catre ei? (in asa fel incat sa pot inchide facturile ca la o plata).
Daca fac treaba asta in articole contabile nu am posibilitatea bifarii facturilor emise!
Help! Pls! :?

iarovoim

#2 Mesaj de iarovoim »

In Situatii Clienti, ai un buton care se numeste Reglare Avansuri/stornari, daca vei intra pe facturile respectivului client care se afla in situatia descrisa de tine.

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Dacă doreşti compensare de tipul 419=4111, atunci o simplă căutare pe forum după termenul "compensare" ar fi găsit răspunsuri relevante. În plus există şi în help descrisă procedura.
Reluând se poate face astfel:
1.Se crează în planul de conturi un cont intermediar, bifuncţional, cu simbolul 999.
2.În Configurare societăţi - pagina Conturi automate se setează la banca2 contul creat la pct.1
3.Intri în Operaţii - Jurnal de bancă şi selectezi contul 999 unde vei introduce pe ziua în care doreşti compensarea 2 înregistrări.
999=4111
419 = 999
Contul 999 nu va avea sold şi prezintă avantajul că nu măreşte artificial rulajele din contabilitatea financiară având rolul de a oferi, tehnic, o contrapartidă pentru conturile între care se compensează valorile.

Dacă ai emis factură pentru avans, atunci e şi mai simplu: pur şi simplu pe factura pe care apar bunurile inserezi o linie cu valoarea negativă a avansului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

dragosd177

Thx

#4 Mesaj de dragosd177 »

Multumesc pentru sfat. :oops:

Scrie răspuns