despre TVA

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
iordanm906

despre TVA

#1 Mesaj de iordanm906 »

Am o firma neplatitoare de TVA cine poate sa-mi spuna pana la ce cifra de afaceri se merge (de la ce suma se trece platitor de tva ) unde pot sa ma documentez .Credeam ca stiu multe dar se vede ca nu este asa :oops: Mii de multumiri

iosiff

#2 Mesaj de iosiff »

cifra de afaceri e de 35 000 euro conform art 152 din codul fiscal

dindirig

#3 Mesaj de dindirig »

Cursul de schimb valutar prevazut la art. 152 alin. (1) din Codul fiscal, este cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data aderarii si este valabil pentru persoanele impozabile care au luat fiinta in cursul anului 2007 sau care au fost infiintate anterior aderarii si au depasit plafonul in cursul anului 2007.
3,3817 lei-curs valutar 01.01.2007
35.000 € x 3,3817=118.360 lei

iordanm906

#4 Mesaj de iordanm906 »

Multumesc dindirig dar acum indraznesc sa mai intreb un lucru daca din neglijenta nu am tinut cont la timp de acest lucru si incepand cu 1 iulie treabuia sa ma declar platitor de TVA care sunt pasii urmatori.Multumesc anticipat :oops:

iosiff

#5 Mesaj de iosiff »

Depui 010 pentru inregistrarea in scopuri de TVA , si inregistrezi toate operatiile cu TVA ul aferent.

comand279

#6 Mesaj de comand279 »

Depui balante pe ultimii 5 ani (la luna decembrie) + ultimile 3 balante lunare + vector si o sa-ti vina control de la TVA (urmaresc evolutia veniturilor). Probabil vei primi un avertisment. Vei inregistra facturi cu Tva numai de la data inregistrarii firmei in scopuri de TVA la Adm Financiara, adica dupa controlul de TVA. La Brasov asa se procedeaza cu cei care nu se declara platitori de TVA in termenul legal.

dindirig

#7 Mesaj de dindirig »

(2) In sensul art. 152 alin. (6) din Codul fiscal, in cazul in care persoana impozabila a atins sau a depasit plafonul de scutire si nu a solicitat inregistrarea conform art. 153 din Codul fiscal, in termenul prevazut de lege, organele fiscale competente vor proceda dupa cum urmeaza:
a) in cazul in care nerespectarea prevederilor legale este identificata de organele fiscale competente inainte de inregistrarea persoanei impozabile in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, acestea vor solicita plata taxei pe care persoana impozabila ar fi datorat-o daca ar fi fost inregistrata normal in scopuri de taxa conform art. 153 din Codul fiscal, pe perioada cuprinsa intre data la care persoana respectiva ar fi fost inregistrata in scopuri de taxa daca ar fi solicitat in termenul prevazut de lege inregistrarea si data identificarii nerespectarii prevederilor legale. Totodata organele de control vor inregistra din oficiu aceste persoane in scopuri de taxa conform art. 153 alin. (7) din Codul fiscal;
b) in cazul in care nerespectarea prevederilor legale este identificata dupa inregistrarea persoanei impozabile in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, organele fiscale competente vor solicita plata taxei pe care persoana impozabila ar fi datorat-o daca ar fi fost inregistrata normal in scopuri de taxa conform art. 153 din Codul fiscal, pe perioada cuprinsa intre data la care persoana respectiva ar fi fost inregistrata in scopuri de taxa daca ar fi solicitat in termenul prevazut de lege inregistrarea si data la care a fost inregistrata

mantogp328

#8 Mesaj de mantogp328 »

Suma de 118.360 nu trebuie sa fie baza de calcul a TVA?

comand279

#9 Mesaj de comand279 »

da, insa citeste cu atentie art 152 alin 2 ptr ca se vorbeste acolo de o alta cifra de afaceri decat cea calculata in bilant ( ca exemplu se ia in calcul la baza impozabila si facturile de avans 411= % 472, 4427).

TVA se stabileste si se plateste cf procesului verbal efectuat de organele de control pe perioada cuprinsa intre data la care persoana respectiva ar fi fost inregistrata in scopuri de taxa daca ar fi solicitat in termenul prevazut de lege inregistrarea si data identificarii nerespectarii prevederilor legale. Tu aplici regimul normal de la data inregistrarii in scopuri de TVA (vezi in norme la art 152)

Scrie răspuns