TRANSFER/SCADERE PRODUCTIE
-
TRANSFER/SCADERE PRODUCTIE
Intai de toate LA MULTI ANI
Am o speta la care incerc sa-i dau de cap de mai bine de o luna.
Am un laborator de cofetarie, care dispune si de un magazin de vanzare cu amanuntul.
Productia o introduc in "Operatii/Productie" si generez zilnic "Situatia productie la data de ..." - bineinteles ca stocul mi se incarca cu valoarea productiei. Am generat 4 gestiuni: Depozit materii prime/Depozit semifabricate/Depozit vanzare/Magazin, toate cantitativ valorice.
Problema mea este la descarcare.
1. Daca incerc transfer de la Depozit vanzare (produs finit) la Magazin nu ma lasa sa descarc acelasi produs de mai multe ori. Observatie> in cazul torturilor acestea sunt mai multe bucati de greutati diferite(Tort Story - 1.35gr, Tort Story - 1.55gr).
2. Daca incerc iesire cu aviz - e considerata vanzare si descarca gestiunea desi produsul de afla pe stoc in magazin si totodata nu am posibilitatea de a intocmi NRCD pe avizul de insotire.
Multumesc
Am o speta la care incerc sa-i dau de cap de mai bine de o luna.
Am un laborator de cofetarie, care dispune si de un magazin de vanzare cu amanuntul.
Productia o introduc in "Operatii/Productie" si generez zilnic "Situatia productie la data de ..." - bineinteles ca stocul mi se incarca cu valoarea productiei. Am generat 4 gestiuni: Depozit materii prime/Depozit semifabricate/Depozit vanzare/Magazin, toate cantitativ valorice.
Problema mea este la descarcare.
1. Daca incerc transfer de la Depozit vanzare (produs finit) la Magazin nu ma lasa sa descarc acelasi produs de mai multe ori. Observatie> in cazul torturilor acestea sunt mai multe bucati de greutati diferite(Tort Story - 1.35gr, Tort Story - 1.55gr).
2. Daca incerc iesire cu aviz - e considerata vanzare si descarca gestiunea desi produsul de afla pe stoc in magazin si totodata nu am posibilitatea de a intocmi NRCD pe avizul de insotire.
Multumesc
Re: TRANSFER/SCADERE PRODUCTIE
1. Cum adica sa descarci acelasi lucru de mai multe ori? Eu am trecut acelasi produs pe mai multe randuri si nu au fost probleme.
1. Sunt produse diferite. Se vând la bucată, nu la kg.
2. Folosește ecranul Transferuri. Aviz se poate face pe client/furnizor cu cont 482 definit în loc de 4111./401.
2. Folosește ecranul Transferuri. Aviz se poate face pe client/furnizor cu cont 482 definit în loc de 4111./401.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Ca sa le vand la bucata ar trebui sa stabilesc fiecare tort de greutati diferite ca si articol (va dati sama ca un tort poate avea de la 0.8 kg la 12 kg si mai precizez ca am 11 tipuri diferite de torturi)
In plus productia, prin retetar, rezulta la kg.
Multumesc precizarea referitoare la conturi, dar nu sunt de specialitate.
SCHEMA DE LUCRU PE CARE O FOLOSESC ESTE:
INTRARI: Suma materii prime => semifabricat sau/si produs finit sau
Suma materii prime + semifabricat => produs finit (produse cofetarie)
Materia prima intra in gestiunea Depozit materii prime
Semifabricatele intra in gestiunea Depozit semifabricate
Produsul finit intra in gestiunea Depozit vanzare
Produsul finit are o valoare constituita din Cost de productie(cost materii prime) + cheltuieli indirecte(salarii, consumabile, ambalaje, combustibili, publicitate, marketing, etc)+ regie (chirie, curent, gaz, apa, etc).
Gestiunea Depozit vanzare trimite produsele la Gestiunea Magazin cu Aviz de insotire in care produsele au valoarea de produs finit. Atentie nu se poate inregistra ca marfa in urma productiei.
In Gestiunea Magazin Produsele de cofetarie au pretul de vanzare , pret care este constituit din:Valoarea produsului finit (prezentat anterior) + adaos comercial + TVA.
In plus productia, prin retetar, rezulta la kg.
Multumesc precizarea referitoare la conturi, dar nu sunt de specialitate.
SCHEMA DE LUCRU PE CARE O FOLOSESC ESTE:
INTRARI: Suma materii prime => semifabricat sau/si produs finit sau
Suma materii prime + semifabricat => produs finit (produse cofetarie)
Materia prima intra in gestiunea Depozit materii prime
Semifabricatele intra in gestiunea Depozit semifabricate
Produsul finit intra in gestiunea Depozit vanzare
Produsul finit are o valoare constituita din Cost de productie(cost materii prime) + cheltuieli indirecte(salarii, consumabile, ambalaje, combustibili, publicitate, marketing, etc)+ regie (chirie, curent, gaz, apa, etc).
Gestiunea Depozit vanzare trimite produsele la Gestiunea Magazin cu Aviz de insotire in care produsele au valoarea de produs finit. Atentie nu se poate inregistra ca marfa in urma productiei.
In Gestiunea Magazin Produsele de cofetarie au pretul de vanzare , pret care este constituit din:Valoarea produsului finit (prezentat anterior) + adaos comercial + TVA.
Dacă rețeta e la kg și recepția este asemenea, faceți transfer la kg. Nu aveți o altă variantă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
buna seara,
va rog frumos unde gasesc operatia ,,schimbare tip stoc,,?
-un laborator patiserie vinde pe casa de marcat produse finite, iar ptr distributie la un punct de lucru am folosit optiunea ,,transferuri ,, dar nu stiu cum procedez sa descarc gestiunea laborator de produsele finite si sa incarc gestiunea pct.lucru cu marfuri.
multumesc
va rog frumos unde gasesc operatia ,,schimbare tip stoc,,?
-un laborator patiserie vinde pe casa de marcat produse finite, iar ptr distributie la un punct de lucru am folosit optiunea ,,transferuri ,, dar nu stiu cum procedez sa descarc gestiunea laborator de produsele finite si sa incarc gestiunea pct.lucru cu marfuri.
multumesc
produsele finite le vindeti asa cum sunt nu trebuie sa le transformati in marfuri.
pierdeti vremea.
pierdeti vremea.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
- fac productia in gestiunea laborator iar la punctul de lucru trimit cu aviz produsele spre vanzare , deci cand inregistrez la iesiri z-tul de la pct.lucru inregistrez in ct.701 ? ca vanzare produs finit ?
nu, iasa cu aviz cantitati-valoric(ca sa scada stocul)
iar intrarea pe aviz o faci global valoric direct(pe magazin)
iar intrarea pe aviz o faci global valoric direct(pe magazin)
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
deci trebuie sa folosesc ct 482 cu furnizor si client fictiv
exact
-
multumesc ptr rabdare
o seara buna
o seara buna
-
si totusi undeva gresesc,
- productia 345 = 711
- consum mp 601=301
- transfer cu aviz din iesiri c-v ptr.client pct lucru 482 = 345
- la intrari cu aviz din laborator pe nedefinit ,g-v 371 = 482