Subventii conf. art. 85, alin(5)

hriscug

Subventii conf. art. 85, alin(5)

#1 Mesaj de hriscug »

Buna ziua !
Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca mai are cineva o situatie asemanatoare:
Am incadrat in martie 2011 o persoana pentru care am primit subventie pe o perioada de 2 ani si 10 luni si care conform calculelor indeplineste conditiile de pensionare anticipata partiala la data de 01.01.2014. Dar dorinta angajatului este de a lucra in continuare pentru o perioada de 3 luni , pentru a evita penalizarea la pensionare.
Sunt obligat , in calitate de angajator sa-i incetez contractul de munca , pentru a nu fi pus in situatia de a restitui subventia primita ? Asa mi s-a comunicat de la AJOFM. Desi calculul facut initial s-a dovedit a fi corect. Doar ca e vorba de optiunea angajatului. In cazul acesta ar fi fost corect sa ni se spuna sa-i intocmim contract de munca pe durata determinata !
Va multumesc anticipat !

herganiec

Re: Subventii conf. art. 85, alin(5)

#2 Mesaj de herganiec »

Ca sa fiti sigur mai bine faceti alt CIM pe perioada de terminata.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

balazse

#3 Mesaj de balazse »

S-a emis o decizie de pensionare?

hriscug

#4 Mesaj de hriscug »

Inca nu s-a emis decizie de pensionare. Teoretic mi s-a spus ca se poate emite in cursul acestei luni decizie cu propunere de pensionare anticipata partial cu data 01.01.2014. Intrebarea mea era daca legea obliga angajatorul sa emita aceasta decizie cu data de 01.01.2014, pentru ca nicaieri in normele metodologice nu am gasit specificat acest lucru.

ciuleil203

#5 Mesaj de ciuleil203 »

Cand am depus dosarul in 2013 , e drept la limita de varsta, nu l-au primit fara decizia de incetare a CIM.
A doua zi m-am angajat la loc, si am selectat pensionar, ca ce era sa fac ? decizia a sosit dupa sase luni.
La anticipate poate soseste decizia mai repede.
Ciulei

Scrie răspuns