conturi analitice
conturi analitice
Am o problema. Daca la inceputul anului folosesc de ex. 5121 sintetic si pe parcursul anului firma isi mai deschide un cont la o alta banca ce fac cu cea de-a doua? Ar trebui sa pot sa transfer de pe sintetic pe un analitic si apoi sa creez celalalt analitic. Se poate asa ceva? Cum rezolv problema mai ales ca aceasta situatie am mai intalnit-o si la alte conturi. 

Iata cum sa procedezi:
- faci o salvare;
- mergi si creezi cele doua analitice in planul de cont (ex:5121.01 si 5121.02);
- mergi la "administrare" -> "intretinere bd" -> "avansat" -> iar la "modificare cont contabil" la "cod actual" treci "5121", iar la cod nou treci "5121.01" si apesi pe "executa".
Astfel toate inregistrarile pe care le-ai facut pe 5121 le trece pe 5121.01.
Eu de exemplu lucrez la conturile de la banca astfel:
5121
5121.1 banca x
5121.1.1 banca x cont cunrent
5121.1.2 banca x cont ...
5121.2 banca y
....
Astfel am o situatie cati bani am in fiecare banca.
- faci o salvare;
- mergi si creezi cele doua analitice in planul de cont (ex:5121.01 si 5121.02);
- mergi la "administrare" -> "intretinere bd" -> "avansat" -> iar la "modificare cont contabil" la "cod actual" treci "5121", iar la cod nou treci "5121.01" si apesi pe "executa".
Astfel toate inregistrarile pe care le-ai facut pe 5121 le trece pe 5121.01.
Eu de exemplu lucrez la conturile de la banca astfel:
5121
5121.1 banca x
5121.1.1 banca x cont cunrent
5121.1.2 banca x cont ...
5121.2 banca y
....
Astfel am o situatie cati bani am in fiecare banca.
Re: conturi analitice
Buna ziua
am urmatoarea situatie
creez conturi analitice in planul de conturi dupa care in administrate intretinere bd fac transfer din cont sintetic in cont analitic
asa am facut pina acum
acum de curind dupa ce fac acest transfer ,contul sintetic dispare cu totul din planul de conturi
nu stiu care ar putea fi cauza si nu stiu ce sa fac Asta inseamna ca dupa fiecare operatiune de acest gen sa ma reintorc in planul de conturi si sa creez eu sinteticul
E normal ?
am urmatoarea situatie
creez conturi analitice in planul de conturi dupa care in administrate intretinere bd fac transfer din cont sintetic in cont analitic
asa am facut pina acum
acum de curind dupa ce fac acest transfer ,contul sintetic dispare cu totul din planul de conturi
nu stiu care ar putea fi cauza si nu stiu ce sa fac Asta inseamna ca dupa fiecare operatiune de acest gen sa ma reintorc in planul de conturi si sa creez eu sinteticul
E normal ?
Re: conturi analitice
e normal
trebuie recreat sinteticul
trebuie recreat sinteticul