Tva la incasare-dilema
Tva la incasare-dilema
Buna ziua!pe decembrie am realizat o cifra de afaceri de 1525000 lei.Din punctul vostru de vedere,cum ar fi cel mai bine,sa ramanem cu tva la incasare sau sa iesim din sistem?Multumesc!
Re: Tva la incasare-dilema
din 2014 e optional. cred ca mai bine e fara. 

“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
CA-ul e probabil pe tot 2013, nu numai pe decembrie, asa cum ai scris.
In sistemul de tva la incasare trebuie sa vada fiecare cum ii este mai bine, daca ramane sau daca iese, functie de activitatea desfasurata de firma.
Este bine sa ramai in conditiile in care emiti facturi la care ai termene mari de incasare.
Pentru comert cu amanuntul, de exemplu, nu e deloc bine, vinzi si faci incasarea pe loc, colectezi tva-ul, iar daca folosesti creditul-furnizor, nu vei putea deduce tva decat la plata furnizorilor.
In sistemul de tva la incasare trebuie sa vada fiecare cum ii este mai bine, daca ramane sau daca iese, functie de activitatea desfasurata de firma.
Este bine sa ramai in conditiile in care emiti facturi la care ai termene mari de incasare.
Pentru comert cu amanuntul, de exemplu, nu e deloc bine, vinzi si faci incasarea pe loc, colectezi tva-ul, iar daca folosesti creditul-furnizor, nu vei putea deduce tva decat la plata furnizorilor.
Avem comert cu amanuntul.Asta spuneam si eu,ca e mai bine sa renuntam la tva la incasare.Am avut unele discutii contradictori la firma.Va multumesc pentru raspunsuri!O zi buna!
Daca la comert cu amanuntul exista unii care isi pun problema de a opta pentru fi sau nu cu tva la incasare inseamna ca le-au fost afectati neuronii.
La altele se mai poate discuta, dar nu la prea multe.
La altele se mai poate discuta, dar nu la prea multe.
ma intreb cu cine au fost discutiile in contradictoriu 

eiii...cu unii colegi care nu au treaba cu contabilitatea dar tin mortis sa se bage peste mine..am doar 24 de ani,si mai am mult mai multe de invatat,dar eu am treaba cu contabilitatea,ei nu..asta e...se mai intampla
)

atunci nu te lasa in fata lor, fii cu tupeu...cand ai de partea argumente logice 

- fagarasa176
Daca ai nevoie de ajutor il dam cu imprumut pe Septimiu....are un still de convingere "irefutabil" 

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
o sa ceara iara o juma' de porc sau o uiaga de palinca... 

de mangalita sa fie porcu'
fagarasa176 scrie:Daca ai nevoie de ajutor il dam cu imprumut pe Septimiu....are un still de convingere "irefutabil"

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
De amândouă. Că l-am învățat eu cu pălinca de Bihor. De aia de 52 de grade plusgramac921 scrie:o sa ceara iara o juma' de porc sau o uiaga de palinca...

Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
- balteanuc692
Cristi, nu-i mai da ca d-aia se repede`n lume

plus cat ?tomac scrie: De aia de 52 de grade plus