registrul de evidenta fiscala

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
florescud

registrul de evidenta fiscala

#1 Mesaj de florescud »

Buna ziua,

nu inteleg cum lucreaza sistemul in ceea ce priveste REF,vreau sa vad cat impozit pe profit voi avea de platit si la an imi afiseaza o valoare,iar la trimestre,altceva.In plus, nu-mi salveaza cheltuielile nedeductibile la trimestre,astfel ca atunci cand ii dau un an intreg sa mi le culeaga din fiecare trimestru si sa mi le adune automat.Dar,chiar si manual daca le ihtroduc am sume diferite la impozit,la an intreg,si daca le calculez separat,la trim.4 imi da o suma la imozitul pe profit ,care adunata cu celelalte trimestre nu mai da valoarea de la an intreg.
Unde gresesc ,sau unde sistemul nu face corect,ca la fel mi s-a intamplat si anii trecuti,cand a luat de buna suma la an intreg.Totusi,vreau sa ma lamuresc asupra acestui aspect,asa incat apelez la cei care stiu,sa ma lumineze si pe mine.
Multumesc mult.

tomac

Re: registrul de evidenta fiscala

#2 Mesaj de tomac »

florescud scrie:In REF se calculeaza trimestrial(ca de aia il declaram si platim trimestrial),dar indiferent cum s-ar calcula gandesc ca aritmetic ar trebui ca acest calcul anual sa fie(si)suma de valori trimestriale,nu-mi dau seama,cu tot respectul,o fi greu de realizat acest lucru?Sau poate pentru mine e greu...
Se calculează trimestrial, dar pe date cumulate de la începutul anului.
Că artimetic poate fi suma valorilor trimestriale - da ați avea dreptate dacă ați fi în cazul ideal: firma are doar venituri impozabile și cheltuieli deductibile, iar în fiecare trimestru este pe plus.
Cel mai simplu exemplu este următorul:
trimestru 1
venituri impozabile = 100,000 lei
cheltuieli deductibile = 150,000 lei
Rezultat = pierdere 50000 lei
trimestrul 2
date din trimestru:
venituri impozabile în cele 3 luni = 100,000 lei
cheltuieli deductibile în cele 3 luni = 90,000 lei
rezultat în trimestru = profit 10,000 lei
Doar nu o să plătiți impozit? Că pe 6 luni de fapt aveți pierdere 40000 lei.

Art.19 CF
(1) Profitul impozabil se calculează ca diferenţă între veniturile realizate din orice sursă şi cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, dintr-un an fiscal, din care se scad veniturile neimpozabile şi la care se adaugă cheltuielile nedeductibile. La stabilirea profitului impozabil se iau în calcul şi alte elemente similare veniturilor şi cheltuielilor potrivit normelor de aplicare
Codul e clar - diferența dintr-un an fiscal nu dintr-un trimestru.
La micro e așa: baza de calcul e întotdeauna dată de veniturile dintr-un trimestru. Începând cu 2014 va exista o excepție la micro - cea legată de diferențe de curs din reevaluare de creanțe și obligații.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

septimiuv

Re: registrul de evidenta fiscala

#3 Mesaj de septimiuv »

Am făcut "curatenia de primavara".
Postarile off topic sunt mutate aici .
Incepand de astazi, toate postarile care nu au legatura cu subiectul unui topic vor fi mutate acolo.
Utilizatorii septimiuv si florescud au cate o bila neagra pentru plictisirea celorlalti utilizatori ai formului. Disputele personale nu isi mai au locul in spatiul public al fomului. La a doua nu vor mai avea acces pe forum 7 zile.

Va pup, pa pa!

Scrie răspuns