Intrari valuta - taxare inversa
La intrari valuta ( importuri ) in programul SAGA sunt trei optiunui : factura, taxare inversa si nontransfer. Potrivit codului fiscal pentru importuri se face taxare inversa. In program, la decontul TVA( punctul 8 ) importul este evidentiat in 4426 cu baza de impozitare, spatiul aferent TVA este hasurat iar in 4427( punctul 15 ) este evidentiat baza de impozitare cat si spatiul aferent. Din aceste motiv sumele nu sunt egale, respectiv contul 4426 si 4427, TVA’ul fiind eronat neavand loc taxarea inversa.
Cum se procedeaza corect ? Rog raspuns urgent!
Cum se procedeaza corect ? Rog raspuns urgent!
- danilevicis
Ce inseamna nontransfer?
Am cautat in help si pe forum, dar nu am gasit
Am o achizitie de la un furnizor intracomunitar, factura in euro, apar ambele coduri de tva si al meu si al furnizorului, iar pe factura nu este evidentiat tva-ul.
La intrari in valuta, cum fac? Taxare inversa sau nontransfer?? Va multumesc!
Am cautat in help si pe forum, dar nu am gasit
Am o achizitie de la un furnizor intracomunitar, factura in euro, apar ambele coduri de tva si al meu si al furnizorului, iar pe factura nu este evidentiat tva-ul.
La intrari in valuta, cum fac? Taxare inversa sau nontransfer?? Va multumesc!
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
- danilevicis
Am intrari in valuta cu taxare inversa, nota contabila este corecta, dar nu apare in ambele registre de TVA, ce am gresit?
Re: Intrari valuta - taxare inversa
nici nu trebuiepascug scrie:Am intrari in valuta cu taxare inversa, nota contabila este corecta, dar nu apare in ambele registre de TVA, ce am gresit?