PROBLEME LA GENERAREA OP-urilor

gramac921

PROBLEME LA GENERAREA OP-urilor

#1 Mesaj de gramac921 »

Ma confrunt cu situatie noua pana acum. Am vazut ca a fost semnalata si de alti utilizatori ai forumului. :roll:
La generarea ordinelor de plata pentru obligatii catre BS si BAS , in lista codurilor IBAN imi apare ca implicit un cont IBAN de la Banca Transilvania , in conditiile in care firma respectiva nu a avut niciodata cont la acea banca.

Apare in lista si contul corect al bancii , dar nu implicit , astfel ca op-urile au fost generate eronat si de la banca a trebuit sa se intoarca si sa le refac. Cam frustranta situatie :roll:

De unde ia acel IBAN inexistent? ]
Cum pot sa il sterg din lista sa nu mai apara ca implicit?

balteanuc692

Re: PROBLEME LA GENERAREA OP-urilor

#2 Mesaj de balteanuc692 »

Hakeruleeee :lol:

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Incearca sa verifici arhiva, poate exista acolo si trebuie sters.
Ca implicit ia primul cod IBAN in ordine alfabetica.

ferenta

#4 Mesaj de ferenta »

Sau poate i-ai întocmit cuiva un op, cândva, aşa ca să-l ajuţi din programul tău.Ori ai vrut să verifici un cont al vreunui client...ori...etc.!Contul ăla nu putea totuşi să apară aşa din senin fără să fi fost memorat de undeva!
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Programul preia în acea listă toate conturile IBAN utilizate pentru op-uri de-a lungul timpului. Conturile le vezi în listă op. Apasă butonul OP-FV în orice ecran în care apare și din acel ecran selectează pagina Listă OP. Pune un interval de timp mare (de exemplu 01/01/2000-31/12/2014) și ai să găsești și IBANUL cu pricina. Poți șterge op-ul cu acel IBAN și nu îți va mai apărea în lista respectivă. Pentru a se împrospăta lista ieși și reintră în ecranul de tipărire op după ce ștergi din listă opul cu pricina.
Ar fi o idee ca programul să permită ștergerea IBAN neutilizate sau să pună pe primele poziții cele ce apar în configurare societăți și apoi celelalte.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

aurel211252

#6 Mesaj de aurel211252 »

Salut.O chestie putin stupida.Admin.de firma",dau tel."ca vor un OP, cu suma de...lei prin Trez.... beneficiar BRD...reprezentand"->virare de sold sau bugetul de stat,sau impozitul pe salarii....Intotdeauna le-am facut prin programul "Decl.MF->2011,2012,2013".Cum a-si putea sa fac acest lucru din program http://i.imgur.com/CFkftqV.png http://i.imgur.com/GEJVQIq.png (Am introdus manual,insa nu stiu daca e ok) .Sigur,dupa ce obtin "Extrasul de la Banca Transilvania" le introduc fiecare rubrica in "Jurnal de banca",din program http://i.imgur.com/LBt6Qcw.png .E posibil ca undeva in Forum exista mentiuni cum s-ar putea face,iar la"Help"nu prea am inteles ...Ma puteti ajuta in acest sens.multumesc anticipat :oops:
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...

tatum

#7 Mesaj de tatum »

Dar OP-urile - impozit salarii buget de stat- pentru punct de lucru cu peste 5 angajati , deci cod fiscal distinct se pot genera din saga ?
Abia acum intalnesc acesta situatie si nu stiu cum se procedeaza sa-mi apara in denumire "SC...SRL-punct de lucru" si codul fiscal al acestuia
Multumesc

aurel211252

#8 Mesaj de aurel211252 »

Tatum, stam la"rand",pentru a primi un sprijin de la colegii de pe Forum...

tomac

#9 Mesaj de tomac »

@aurel211252
Intrați la Jurnal de bancă și selectați analiticul lui 5121 pentru trezorerie. Dați adaug în partea de sus și adăugați ziua - cea în care se face transferul bancar.
În partea de detalii dați adaug și adăugați o înregistrare de tip 581=5121.analitic trezorerie și suma transferată, apoi salvați.
Poziționați-vă pe înregistrarea respectivă și apăsați butonul "OP".
În ecranul de tipărire OP:
- bifați "Tipărire cu cod de bare"
- selectați IBAN-ul contului din Trezorerie (cel din care plătiți)
- introduceți numărul, data OP și suma achitată
- la beneficiar și CUI introduceți numele societății și CUI
- la cont introduceți IBAN-ul contului din banca la care societatea are deschis contul și în care își transferă banii
- la explicații scrieți ce doriți
Chestia asta nu e nevoie să fie explicată în help. Funcționează la fel și pentru plăți către furnizori.

@tatum
Simplu. La plătitor nu e nevoie să existe sintagma "Punct de lucru" este irelevantă. Pentru a achita pe CUI punct de lucru, procedați astfel:
- În statul de salarii apăsați butonul "Declarația unică 112"
- vă poziționați pe linia ce conține impozitul pe venituri din salarii
- apăsați butonul "OP-FV"
- selectați contul IBAN din care se plătesc sumele și completați numărul și data OP
- completați suma corespunzătoare punctului de lucru
- la CUI beneficiar introduceți CUI primit pentru punctul de lucru
- selectați din listă Trezoreria la care este arondat punctul de lucru, dacă diferă de cea a sediului. Atenție însă! La următorul OP să verificați să aveți aleasă trezoreria corectă. Adică dacă veți face OP pentru sediu să re-alegeți trezoreria la care acesta arondat fiscal.

botanc

#10 Mesaj de botanc »

Incepand cu 01.01.2011, de cand s-a implementat D112, impozitul pe salarii aferent punctelor de lucru s-a virat la Trezoreria la care este arondat domiciliul fiscal al societatii mama, pe codul fiscal al societatii mama.
Incepand cu 01.06.2011 se vireaza la Trezoreria la care este arondat domiciliul fiscal al societatii mama, insa la CUI beneficiar se inscrie CUI-ul primit pentru punctul de lucru.
Ultima oară modificat Mie Ian 29, 2014 2:18 pm de către botanc, modificat 1 dată în total.

tomac

#11 Mesaj de tomac »

Vă rog să nu mai apăsați citează.
Asta înseamnă că nu mai trebuie să aleagă trezoreria. Dar am și spus: o alege dacă diferă.

aurel211252

#12 Mesaj de aurel211252 »

Multumesc mult tomac...

tatum

#13 Mesaj de tatum »

Va multumesc tomac, salvarea noastra!
Nu stiam cum fac sa-mi apara "punct de lucru" dupa denumire firma (am banuit ca este obligatoiu) si n-am fost atenta ca se poate modifica Codul fiscal in OP ;

gramac921

#14 Mesaj de gramac921 »

mersi fain tomac pt raspuns. :)

De la Saga mi s-a spus ca problema se va rezolva in versiunea urmatoare . care va fi disponibila curand.

aurel211252

#15 Mesaj de aurel211252 »

Interesanta e problema cu cod IBAN,de ex.la Trezorerie=BUGETUL ASIG.SOC.SI FD.SPEC.->RO19TREZ...XXXXXXXXX si BUGETUL DE STAT->RO19TREZ...XXXXX(difera nr.de X-uri).Ar fi super, daca s-ar putea(dupa o introducere prealabila)sa poti selecta ex.cod IBAN Trez.si programul sa treaca automat sa zicem BUGETUL DE STAT sau BUGETUL ASIG.SOC.SI FD.SPEC..Sigur in"Lista cu OP"se salveaza,dar...stiu eu poate m-am obisnuit cu programul MF...La cont trebuie sa introduc manual acel cod IBAN "lungut"si greoi(aici daca s-ar putea face ceva sa ai posibilitatea de a alege acel cod IBAN ca si la"IBAN platitor") in rest e ok... :D

Scrie răspuns