Buna seara,
Firma a trecut de la regimul de micro la impozit pe profit incepand cu data de 01.10.2013. In Codul Fiscal la art.112 se precizeaza ca pentru a calcula impozitul pe profit se tine cont de veniturile si cheltuielile de la inceputul anului din care se scade impozitul pe micro calculat in cursul anului. Cei de la Administratia Financiara mi-au confirmat (pt. ei e o.k. ca incaseaza mai multi bani la buget), dar nu pot fi de acord pt.ca ar insemna ca firma sa plateasca vreo 20.000 lei in plus pe niste venituri care au fost realizate ca micro, fara a mai comenta reactia pe care o va avea patronul. Cum este corect sa calculez impozitul pe profit?
Va multumesc.
Impozit profit
- balteanuc692
Re: Impozit profit
Calculati impozit pe profit de la inceputul anului. Din rezultat scadeti ce ati platit ca impozit pe venit micro.
Multumesc pentru raspuns. Am inca o confirmare. Am generat D101 din Saga , m-am pozitionat pe varianta ca platitor de impozit pe profit incepand cu trim. IV 2013 si surpriza: s-au luat in calcul doar veniturile si cheltuielile din trim. IV. Vorba cetateanului turmentat: eu cu cine votez?
Cu codul fiscal votezi
si faci calculul impozitului pe profit incepand cu 01.01. sau 01.02.2013, daca de atunci esti micro.

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
- balteanuc692

In registrul de evidenta fiscala puteti alege data de la care sa calculeze impozitul pe profit.
alegeți la d101 punctul 6 parcă. Acolo unde scrie calcul de la 01/02/2012.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc tuturor. M-ati convins! Chiar daca nu-mi place, voi vota cu prevederile Codului Fiscal, decat sa suport consecintele mult mai grave, in cazul unui eventual control fiscal.