MODIFICARE SALARIU MINIM 2014
Re: MODIFICARE SALARIU MINIM 2014
(2) Orice modificare a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare prevăzut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicată. Excepţie fac situaţiile în care modificările se produc ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti sau ca efect al unui act normativ când înregistrarea în registru se face în ziua în care angajatorul se prezumă, potrivit legii, că a luat cunoştinţă de conţinutul acestora.
Art. 9. - (1) Constituie contravenţii următoarele fapte săvârşite de angajatori, persoane fizice sau juridice:
c) necompletarea elementelor contractului individual de muncă conform art. 3, respectiv netransmiterea registrului în termenele prevăzute la art. 4; adica ce am scris mai sus.
(2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează după cum urmează:
b) cele prevăzute la lit. b)-c), cu amendă de la 5.000 lei la 8.000 lei;
Acum, daca ne incapatanam sa acceptam un lucru destul de clar, e alta poveste.
Art. 9. - (1) Constituie contravenţii următoarele fapte săvârşite de angajatori, persoane fizice sau juridice:
c) necompletarea elementelor contractului individual de muncă conform art. 3, respectiv netransmiterea registrului în termenele prevăzute la art. 4; adica ce am scris mai sus.
(2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează după cum urmează:
b) cele prevăzute la lit. b)-c), cu amendă de la 5.000 lei la 8.000 lei;
Acum, daca ne incapatanam sa acceptam un lucru destul de clar, e alta poveste.
Legat de încăpăţânare, am şi eu una!
Cum se dovedeşte inspectorilor de la ITM..."ziua în care angajatorul se prezumă, potrivit legii, că a luat cunoştinţă de conţinutul acestora"?Sau altfel, te rog să-mi spui, tu personal când crezi că acest termen se poate considera depăşit şi că angajatorul este pasibil de amendă, care nu este tocmai mică?Mulţumesc.
Să nu-mi spui că termenul e depăşit a doua zi de după aia în care care se prezumă că angajatorul a luat la cunoştinţă, că mă duc pe lume...

Să nu-mi spui că termenul e depăşit a doua zi de după aia în care care se prezumă că angajatorul a luat la cunoştinţă, că mă duc pe lume...

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
- balteanuc692
Dupa parerea mea, exceptiile se refera la faptul ca se pot intampla dupa termenul de 20 de zile si nu inaintea lui... (mai ales in cazul hotararilor judecatoresti)
@balteanuc692: crezi ce vrei, scrie destul de clar ce si cum; nu vad legatura exceptiei cu cele 20 zile; scrie clar ca se declara in 20 zile exceptand, adica in traducere libera nu se aplica regula cu 20 zile, ....
@ferenta: iei la cunostinta in momentul in care actul normativ a aparut in monitorul oficial
@ferenta: iei la cunostinta in momentul in care actul normativ a aparut in monitorul oficial
- balteanuc692
@septimiuv: ai intrebat vreodata un inspector ITM ce parere are despre treaba asta?
@SeptimiuV
O.k.Mulţumesc mult de tot!
O.k.Mulţumesc mult de tot!
@balteanuc692: nu interactionez cu functionarii publici de mult timp
nu mai zic ca nu e important ce cred ei, important e ce scrie in H500
nu mai zic ca nu e important ce cred ei, important e ce scrie in H500
- balteanuc692
Eu am interactionat, chiar pe tema asta.
Nu exista pericol de amenda daca transmitem decizia de marire conform actelor normative de acest gen in termen de 20 de zile de la data efectiva a maririi salariului.
Ca e important, ca nu e important ce zic ei... amenda ei o aplica pana la urma. Daca tu ai chef sa te plimbi prin tribunale... spor la treaba.
Nu exista pericol de amenda daca transmitem decizia de marire conform actelor normative de acest gen in termen de 20 de zile de la data efectiva a maririi salariului.
Ca e important, ca nu e important ce zic ei... amenda ei o aplica pana la urma. Daca tu ai chef sa te plimbi prin tribunale... spor la treaba.
adica daca eu respect H500 ma plimb prin tribunale sau tu ca nu o respecti?
esti amuzant
daca inspectorii ITM iti zic sa trimiti modificarea dupa 60 zile faci cum zic ei sau cum scrie in hotarare?

esti amuzant
daca inspectorii ITM iti zic sa trimiti modificarea dupa 60 zile faci cum zic ei sau cum scrie in hotarare?

- balteanuc692
Daca eu scap de amenda pentru ca trimit cand vor ei si tu nu scapi de amenda ca nu trimiti cand vor ei, cine se plimba prin tribunale? 

deja cred ca ai scris la misto
cum as putea sa iau eu amenda pentru ca am trimis in termenul legal care este stipulat in hotarare?
ai cumva impresia ca ma vei putea convinge ca eu gresesc si tu ai dreptate?
sau cumva vrei sa iti intaresti acoperirea pentru ca nu ai respectat termenul de trimitere si incerci sa te convingi ca nu ai gresit?
cum as putea sa iau eu amenda pentru ca am trimis in termenul legal care este stipulat in hotarare?
ai cumva impresia ca ma vei putea convinge ca eu gresesc si tu ai dreptate?
sau cumva vrei sa iti intaresti acoperirea pentru ca nu ai respectat termenul de trimitere si incerci sa te convingi ca nu ai gresit?

HG 871/2013 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 703 din 15 noiembrie 2013
Deci dacă e să stăm strâmb şi să judecăm drept, în cazul de faţă data de referinţă este 15.11.2013.Dacă e să-i apuce pe cei de la ITM dorul şi tematica de nişte încasări fabuloase (ferească Domnul !!!), atunci treaba-i nasoală rău de tot.Să fim sinceri, câţi ne încadrăm la corecţi?Sau să întreb altfel, câţi au raportat salariul minim valabil de la 01.07.2014?
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 703 din 15 noiembrie 2013
Deci dacă e să stăm strâmb şi să judecăm drept, în cazul de faţă data de referinţă este 15.11.2013.Dacă e să-i apuce pe cei de la ITM dorul şi tematica de nişte încasări fabuloase (ferească Domnul !!!), atunci treaba-i nasoală rău de tot.Să fim sinceri, câţi ne încadrăm la corecţi?Sau să întreb altfel, câţi au raportat salariul minim valabil de la 01.07.2014?