Fisa Operatiunilor - PFA

Posteaza aici informatii despre erorile care ti-au aparut.
Încuiat
petrovg

Fisa Operatiunilor - PFA

#1 Mesaj de petrovg »

Vroiam sa fac inchiderea de an la un PFA si cand m-am uitat peste sumele de la inchideri mi s-a parut ca ceva nu e in regula intrucat ultima data cand verificasem anumite valori erau diferite. M-am uitat pe detalii la venituri si cheltuieli si am constatat ca exista niste rubrici care nu ar fi trebuit sa existe. In momentul in care in fereastra cu "Inchidere an" apas pe butonul "Detalii", la una din categoriile de venit/cheltuieli, imi apare o noua fereastra cu un tabel in care vad mai multe rubrici care reprezinta componentele sumei totale. Printre rubricile tabelului respectiv exista o rubrica numita "Sursa" unde din cate am dedus eu, scrie locul in care este inregistrata operatia (ex: Casa, Banca, Decont, etc.). In mod normal fiecare rubrica are acel camp completat, dar eu am unele rubrici in care nu este completat campul respectiv. As dori sa le elimin pentru ca de exemplu am o suma inregistrata in Banca si aceeasi suma mai apare o data, doar ca nu scrie unde este inregistrata (campul din coloana "Sursa" este gol). Cum fac sa elimin rubricile respective? Am incercat in fereastra "Casa-Banca-Deconturi" sa adaug o rubrica in care sa las gol la denumire, in speranta ca programul imi va selecta rubricile eronate sa le pot sterge, dar vad ca nu merge asa. Deci cum sa fac ?

septimiuv

Re: Fisa Operatiunilor - PFA

#2 Mesaj de septimiuv »

Trimite mail la saga cu baza de date.

petrovg

#3 Mesaj de petrovg »

Nu pot sa le trimit baza de date intrucat datele din contabilitate sunt cu caracter privat, dar sunt convins ca exista o solutie pentru remedierea acestei probleme. Daca nu poate fi postata pe forum, as aprecia sa primesc raspunsul si ca mesaj. Eu n-am reusit sa gasesc o solutie de stergere manuala pentru ca baza de date a foarte vasta si nu stiu unde sa caut.

petrovg

#4 Mesaj de petrovg »

Nu mai conteaza, am rezolvat si singur.

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Totusi cum? Nu de alta dar poate si altii patesc la fel si sa invete si ei ceva.

ferenta

#6 Mesaj de ferenta »

petrovg scrie:Nu pot sa le trimit baza de date intrucat datele din contabilitate sunt cu caracter privat.
:lol: Dar o trimiţi la serviciul de asistenţă al celor de la SAGA, nu la... :mrgreen:
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

aurel211252

#7 Mesaj de aurel211252 »

:( :) :D
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...

petrovg

#8 Mesaj de petrovg »

Am intrat in tabelul unde sunt trecute "sursele", am verificat id-ul inregistrarilor, am intrat in program si am creat o noua "sursa" la care i-am atribuit manual id-ul inregistrarilor "agatate" si le-am sters din program.
@ferenta: Eu am mai vorbit despre asta. E vorba de principiu. Nu vreau.

ferenta

#9 Mesaj de ferenta »

Eu înţeleg perfect această reţinere, dar eu când am păţit-o prima oară de mi s-a bulversat ceva prin program, şi-mi stătea patronul în cârcă să-i dau fel de fel de situaţii, atunci am uitat de toate principiile şi am trimis rapid baza de date la SAGA, iar în câteva minute mi-au rezolvat problema!
Acuma dacă e s-o luăm aşa, pe seama caracterului privat al documentelor si înregistrărilor noastre, stai liniştit/liniştită, că oricum suntem monitorizaţi şi când mergem unde merge şi-mpăratul, darămite alte cele! :P
În fine, momentan important e că ţi-ai rezolvat bug-ul...
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

tomac

#10 Mesaj de tomac »

@petrovg
Sper că realizați că temerea e profund nefondată.
Nu se știe a cui bază de date este cea primită. A cărei firme. În salvare nu există informații despre firma a cărei date se salvează. Acestea sunt stocate separat numai pe PC-ul utilizatorului.
Nu sunteți singura persoană care trimite astfel de salvări. Unele probleme nu pot fi rezolvate altcumva. Pur și simplu.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balazse

#11 Mesaj de balazse »

Pentru PetrovG
Despre ce sursa este vorba? Cum adica ai creat alta sursa? Cum?

petrovg

#12 Mesaj de petrovg »

balazse, intri in Situatii-Listari -> Casa-Banca-Deconturi, in coltul dreapta sus a ferestrei sunt 3 puncte de suspensie. Faci click pe ele si adaugi o noua inregistrare. Aia-i "sursa". Am folosit cuvantul "sursa", cu ghirimelele de rigoare, pentru ca asa se numeste a 2-a coloana din tabelul care apare cand faci click pe cele trei puncte de suspensie din fereastra Operatii -> Declaratii/Inchidere an -> Inchidere an. Sunt mai multe rubrici, doar alege una. Eu am observat asta cand inchideam anul, de aceea am facut referire la acea locatie din program. In fine, prea multa polologhie. Pe scurt, avand in vedere ca oricum mi-am rezolvat problema, as vrea sa stiu daca a mai patit cineva asta, sau doar eu.

Încuiat