AJUTOR - titlu executoriu + somatie cu sume dublate

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
voicuv

AJUTOR - titlu executoriu + somatie cu sume dublate

#1 Mesaj de voicuv »

Buna seara,

Am primit azi de la ANAF titlu executoriu + somatie pentru declaratiile aferente lunii decembrie 2013 (TVA si contribtuii salariale) dublate. Ca sa va explic mai exact pe titlu executoriu apar declaratiile depuse in 23.01.2014 de 2 ori cu exact acelasi numar de declartie si suma. Am intrat sa verific depunerea declaratiilor pe ANAF si numerele de declaratii din titlu sunt depuse numai 1 data.

Din pacate am incercat azi sa accesez fisa platitor si dupa ce am tot dat telefoane se pare ca trebuie sa astept sa rezolve cei de la ANAF cu accesul caci este o problema de la ei (am dat un e-mail in acest sens).

Titlu si somatia sunt de la Sector 1 - a mai avut cineva problema similara? Aveti vreun sfat? Am vorbit cu un amic avocat si m-a sfatuit sa depun contestatie la instanta judecatoreasca.

Este vorba o suma de peste 22.000 in titlu executoriu, pentru o firma mica cu 3 angajati este o piedica in desfasurarea activitatii daca ajung sa faca popriri.

Daca am patit-o noi sigur vor mai fii si altii sau mai sunt.

Multumesc si astept sfaturi si impartasirea unor experiente neplacute asemanatoare,
O contabila care de azi dimineata are nervii la pamant :(

herganiec

Re: AJUTOR - titlu executoriu + somatie cu sume dublate

#2 Mesaj de herganiec »

nu am avut nici un caz .. pana acum. Sper sa nici nu am.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Să vă spun eu ceva: contestația nu suspendă executarea silită. Pentru suspendarea executării silite trebuie un proces separat, ce implică și constituirea unei garanții. Sfatul amicului nu a fost tocmai complet.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

tatum

#4 Mesaj de tatum »

Nu stiu cam sa atasez raspunsul primit de la Administratia financiara referitor la somatia cu obligatii triplate , dar el suna asa :
" Referitor la somatia nr..... din data 26.01.2014 , va comunicam ca dintro eroare a programului informatic a fost emisa acesta somatie ; la data de 18.01.2014 nu figurati cu debite in evidenta Serviciului Colectare Executare Silita Persoane Juridice . "

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

na, ai scapat.. :P
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

tobosv790

#6 Mesaj de tobosv790 »

"Tiparnitza"din Valcea sa traiasca si stapanii ei! :mrgreen:

analiza

#7 Mesaj de analiza »

Si eu am fost anuntata de mai multi clienti arondati la sectorul 1 ca au primit astfel de somatii si titluri. Este inadmisibil ce se intampla. Oamenii se panicheaza cand primesc astfel de scrisori, mai ales stiind ca au platit la timp obligatiile. Tatum, spune-mi te rog cum ai procedat cu adresa ? Ai depus-o prin mail ? pe adresa ANAF S1 sau la registratura ? Ma interseaza si pe mine cum pot obtine un raspuns scris rapid de la AFP 1, de regula raspund dupa 3 luni la adresele contribuabililor.

Multumesc

Scrie răspuns