vanzari numerar

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
fartana739

vanzari numerar

#1 Mesaj de fartana739 »

Am o nedumerire legata de inregistrarea in contabilitate a monetarelor. Cum este corect sa inregistrez in acte incasarile pe baza de monetar? Si daca mai am si o factura de vanzare care s-a achitat cu bon fiscal? Daca inregistrez incasarile pe baza de monetar 5311=707, factura de vanzare 4111=707 si apoi incasarea 5311=4111 nu mi se duleaza incasarea din casa?
Multumesc.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

5311=707 este corect pentru monetare. Dacă ai emis cuiva o factură, atunci în Saga poţi fragmenta valoarea Z-ului zilnic, înregistrând 5311=707 numai sumele pentru care nu ai emis factură şi 4111=707 urmat de 5311=4111 pentru sumele pe care ai emis factură.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

cretuc97

#3 Mesaj de cretuc97 »

Dar e incorect emiterea unei facturi achitata imediat cu chitanta direct din Saga? Si chitanta tot din program? Iar casa de marcat sa o folosesc doar pt bonurile fara factura?
Ultima oară modificat Mie Oct 17, 2007 11:22 am de către cretuc97, modificat 1 dată în total.

hucecd

#4 Mesaj de hucecd »

exista si aceasta posibilitate

iarovoim

#5 Mesaj de iarovoim »

Pai pentru a face acest lucru si anume emiterea unei facturi si apoi incasarea sa imediata pe baza unei chitante, trebuie ca mai intai sa il intrebi pe fiecare client in parte, daca doreste sau nu, sa i se emita o factura, inainte de a incepe emiterea bonului fiscal si livrarea produselor. Nu ai de unde sti dinainte daca un client doreste sau nu factura si pentru simplificarea modului de livrarea a produselor se face bon fiscal.

morarasum

#6 Mesaj de morarasum »

Eu personal am intrebat la finante despre aceasta problema si mi s-a spus ca pt fiecare factura emisa trebuie un bon fiscal de incasare daca unitatea are casa de marcat, nicidecum chitanta, totul trebuie sa treaca prin casa de marcat si trebuie tinut cont sa nu se dubleze inregistrarea ca altfel se degenereaza veniturile!

csedoa

#7 Mesaj de csedoa »

Daca incasarea facturii se face a doua zi ce faci emiti bon fiscal ?
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

csedoa scrie:Daca incasarea facturii se face a doua zi ce faci emiti bon fiscal ?
faci incasarea prin casa si listezi chitanta daca e in alta zi decat factura emisa.

bonul de pe casa de marcat se face doar daca incasati marfa pe loc.
Ultima oară modificat Lun Oct 22, 2007 2:15 pm de către herganiec, modificat 1 dată în total.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

cretuc97

#9 Mesaj de cretuc97 »

Eu vand utilaje si trebuie sa dau factura pentru garantie, de aceea majoritatea vanzarilor le fac pe baza de factura+chitanta direc din program, iar bonuri emit rar, si fara sa le asociez facturii, pentru a nu ma incurca. Astfel, Z-ul reprezinta doar incasai zilnice fara factura, si nu exista posibilitatea dublarii veniturilor.
Iar la finante, fiecare functionar are varianta lui .....

herganiec

#10 Mesaj de herganiec »

cretuc97 scrie:Eu vand utilaje si trebuie sa dau factura pentru garantie, de aceea majoritatea vanzarilor le fac pe baza de factura+chitanta direc din program, iar bonuri emit rar, si fara sa le asociez facturii, pentru a nu ma incurca. Astfel, Z-ul reprezinta doar incasai zilnice fara factura, si nu exista posibilitatea dublarii veniturilor.
Iar la finante, fiecare functionar are varianta lui .....
mie mi s-a spus de la finanţe că dacă emit factura clientului (eu vând cauciucuri şi piese de schimb) şi el plăteşte pe loc trebuie să emit bon fiscal prin casă şi nu chitanţă din calculator.
Chitanţa din calculator se emite doar dacă plăteşte ulterior.
Aşa am început să fac din septembrie iar până atunci făceam doar din calculator chitani nu foloseam casa de marcat.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

hanr

#11 Mesaj de hanr »

Este obligatorie emitere de bon fiscal la incasarea in numerar chiar daca emiti factura. Mai ales acum dupa Ordonanta 47 care obliga toti comerciantii sa lucreze cu casa de marcat.

iosiff

#12 Mesaj de iosiff »

Daca vinzi catre persoane fizice ( chiar si cu factura ) , incasarea o faci cu bon fiscal.
Daca vinzi catre Persoane juritice nu e nevoie de bon fiscal.

iarovoim

#13 Mesaj de iarovoim »

Pai si chitantierele ce facem cu ele? Le punem pe foc...

stegerani

#14 Mesaj de stegerani »

"Daca vinzi catre persoane juridice nu e nevoie de bon fiscal".
Persoanele fizice autorizate sunt considerate persoane juridice si nu trebuie sa emiti bon fiscal, asa-i?

velescuo779

#15 Mesaj de velescuo779 »

tine evidenta cantitativ-valoric(en-gros) si atunci e nevoie doar de factura si chitanta,dar depinde ce specific al activitatii ai tu... :roll:

Scrie răspuns