Contract colaborare
-
Contract colaborare
Am si eu o intrebare: cum inregistrezi un contract de colaborare cu un angajat?
Va multumesc si astept raspuns!
Va multumesc si astept raspuns!
Re: Contract colaborare
În Fișiere - Salariați, cu alt tip decât "Permanent", dar sunt extrem de păcătoase. Asta pentru că în caz de control trebuie să faceți dovada că acel contract este pentru o activitate independentă nu pentru una dependentă. Criteriile sunt enumerate la art.7 CF. Dacă nu dovediți că activitatea e independentă riscați ca acel contract să fie reconsiderat și tratat de fisc ca unul de muncă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Si ca si calcul la contributii,face saga tot?
da.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
multumesc!
Buna ziua,
am inregistrat un contract de colaborare (persoana nu este angajata nicaieri) si am doua neclaritati:
-nu stiu de ce in decl.112 contractul imi apare la punctul A(contracte standard)
-nu stiu daca sunt corecte contributiile:CAS,Sanatate,Impozit pentru angajat, iar pentru firma CAS,Sanatate si Contributie accidente de munca
am inregistrat un contract de colaborare (persoana nu este angajata nicaieri) si am doua neclaritati:
-nu stiu de ce in decl.112 contractul imi apare la punctul A(contracte standard)
-nu stiu daca sunt corecte contributiile:CAS,Sanatate,Impozit pentru angajat, iar pentru firma CAS,Sanatate si Contributie accidente de munca
ce ati ales la angajatul respectiv la tip?
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Sigur nu e introdus bine. CAS firmă? Fond accident? Nu are cum. Ăla nu e contract de colaborare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am ales -Colaborator
..si scoti CAS si restul de la angajat pui fara.
de la angajat sau societate?
de la ambele. daca e colaborator perioada si activitate determinata
au ramas contributiile ptr. sanatate la angajat si angajator+impozitul pe venit;dar daca nu lucreaza in alta parte nu ar trebui sa plateasca ci CAS?
ce va lucra si pe ce perioada ?
va face grafica cand va fi solicitat