iesire din sistemul tva la incasare

sucium747

iesire din sistemul tva la incasare

#1 Mesaj de sucium747 »

Va rog sa analizati urmatoarea problema si sa ma ajutati
Firma nu aplica sistemul tva la incasare. primeste factura de la un furnizor nou in 07.02.2014 , la introducere furnizor cu cautare pe Anaf apare ca nu aplica tva la incasare la data de 07.02.14(data la care eu introduc furnizorul si fact.)pentru ca radierea lui din sistem s-a facut cu 01.02.2014 publicat in 04.02.2014 de Anaf. Problema este ca factura are data de 17.01.2014 si Saga il trece la Tva exigibila la data facturii ceea ce nu este corect pantru ca la 17.01.2014 el inca aplica sistemul TVA la incasare.
Concluzie :eu cred ca Saga il opereaza in Jurnalele de TVA in functie de data introducerii in Saga nu in functie de data actului.Am avut control de la Finante pe aceasta tema si mi le-a scos de la TVA exigibil.As vrea sa stiu daca eu gresesc ceva sau Programul Saga are o eroare pentru ca pe viitor este cumplit pt.ca firmele au voie sa iasa din sistem pe tot parcursul anului si ar trebui sa verific fiecare furnizor de fiecare data sa vad cum figureaza pe Anaf pentru ca unii scriu pe facturi altii nu si cei de la control mi-au spus ca este si problema mea (ca firma ) daca ii deduc corect sau nu.Va rog un raspuns si din partea Saga.

sucium747

iesirea din sistemul TVA la incasare

#2 Mesaj de sucium747 »

am uitat sa specific la mesajul anterior cu iesirea din sistemul TVA la incasare ca furnizorul nu era platit

tomac

Re: iesire din sistemul tva la incasare

#3 Mesaj de tomac »

SAGA pune bifă sau nu în funcție de setările din configurare societăți. Dacă nu este corect, utilizatorul este cel care trebuie să o pună sau, dimpotrivă, să o ia de acolo.
Dacă factura este din perioadă anterioară și la data respectivă trebuia operată cu TVA la încasare atunci așa o operați. Utilizatorul este cel care trebuie să știe ce și cum. Programul îi propune un anumit mod de culegere a datelor bazat pe datele existente, dar asta nu exonerează utilizatorul de verificarea datelor operate și corectitudinea lor.

Aveți posibilitatea să vă editați mesajele. Nu este nevoie să postați mesaj nou cu orice completare a lor. Sau dacă tot o faceți puteți răspunde la postarea anterioară nu e nevoie de topic nou.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

sucium747

#4 Mesaj de sucium747 »

Nu am folosit Forumul decit o singura data si nu stiu foarte multe despre, dar am sperat ca ar fi o varianta de verificare a furnizorului d.pd.v. al sist.TVA la incasare fara ca sa-l verific pe Anaf la fiecare factura care nu scrie pe ea pt.ca am f.multe fact.de verificat lunar, dar asta este Saga are si unele lipsuri, sa speram ca va gasi o varianta de a imbunatati prg. in acest sens.
Mersi pt.raspuns

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Există un sistem de verificare a datelor. Acesta verifică și actualizează datele despre terți cu ultimele informații. Dar - o factură ce are înscrisă sintagma "TVA la încasare" se va opera ca atare de către beneficiar, indiferent că aplică sau nu sistemul de TVA la încasare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns