Salut,
sunt nou in folosirea saga.
nu se poate face nota contabila automata pentru 581=5121 cu 5311=581 ?
am salva timp cand contabilizam casa
daca exista imi spuneti cum se seteaza?
multumesc
Inregistrari automate sau predefinite
Re: Inregistrari automate sau predefinite
Bine ai venit pe forum!
Nu exista asa ceva, precum nici nu este normal, deoarece trebuie sa inregistrezi fiecare document in parte, la casa chitante/foaia de varsamant, iar la banca extrasul.
Nu exista asa ceva, precum nici nu este normal, deoarece trebuie sa inregistrezi fiecare document in parte, la casa chitante/foaia de varsamant, iar la banca extrasul.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=8&t=18755
Contul 581 "Viramente interne"
Cu ajutorul acestui cont se Ġine evidenĠa viramentelor de disponibilităĠi între conturile
de trezorerie.
Contul 581 "Viramente interne" este un cont de activ.
În debitul contului 581 "Viramente interne" se înregistrează:
- sumele virate dintr-un cont de trezorerie în alt cont de trezorerie (512, 531, 541).
În creditul contului 581 "Viramente interne" se înregistrează:
- sumele intrate într-un cont de trezorerie din alt cont de trezorerie (512, 531, 541).
De regulă, contul nu prezintă sold
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Nu se poate face automat. Există cazuri în care transferul dintr-un cont de trezorerie în altul apare într-un loc într-o zi și în celălalt cont în altă zi.
Spre exemplu: depuneți bani la bancă sâmbăta în data de 30/04 și vă apare în extras în data de luni 02/05. Dacă ați face automat înregistrările, prin automat înțelegând simultan, rezultatul nu ar fi corect.
Spre exemplu: depuneți bani la bancă sâmbăta în data de 30/04 și vă apare în extras în data de luni 02/05. Dacă ați face automat înregistrările, prin automat înțelegând simultan, rezultatul nu ar fi corect.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.