2% taxa produse daunatoare sanatatii

popescuc

2% taxa produse daunatoare sanatatii

#1 Mesaj de popescuc »

Tigarile si bauturile alcoolice sunt marfuri pt. care eu am facut 371 cu analitic la fiecare. Cum fac descarcarea de gestiune? Sau poate am gresit si merge sa le tin in 371 alaturi de celelalte si atunci cum calculez taxa de 2% di ad.com.aferent vanzarii acestor produse?

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

descarcarea se face la fel cala celelalte marfuri, se tin in 371, taxa de 2% se calculeaza la adaos...

Doriana

#3 Mesaj de Doriana »

dar nu e nici o `chestie` sa calculezi mai usor..... :? eu fac transfer in excel....dar mai greu ca muta tot..... pe urma sterg ce nu e daunator..... faza cu analitie de gr 2 378.12 si 378.11 e cam degeaba deocamdata asa-i :roll: daca ai o idee care sa faca munca mai usoara..... asa m-am invatat cu toate automat ca ....mi-e lene sa aplic 2* la suma adunata in excel.... :cry: cam prost obicei din partea mea..... :D
Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

momentan nu e posibilitatea calcularii automate... asa ca lasati lenea si la calcul ca doar nu aveti 50 de facturi de tutun si bauturi alcoolice... luati de pe NIR adaosul si 2%... nu e asa greu... :lol:
Ultima oară modificat Lun Sep 19, 2005 11:38 pm de către septimiuv, modificat 1 dată în total.

Doriana

#5 Mesaj de Doriana »

septimiuv scrie:momentan nu e posibilitatea calcularii automate... asa ca lasati lenea si la calcul ca doar nu aveti 50 de facturi de tutun si bauturi alcoolice... luati de pe NIR adaosul si @%... nu e asa greu... :lol:
de voie , de nevoie.... am sperat ca ai o chestie mai tare :wink: .....
corect, ce atatea facturi 8) ...... cam 20 - 30 pe firma cred....

vatmanuc

2%

#6 Mesaj de vatmanuc »

Doriana scrie:
septimiuv scrie:momentan nu e posibilitatea calcularii automate... asa ca lasati lenea si la calcul ca doar nu aveti 50 de facturi de tutun si bauturi alcoolice... luati de pe NIR adaosul si @%... nu e asa greu... :lol:
de voie , de nevoie.... am sperat ca ai o chestie mai tare :wink: .....
corect, ce atatea facturi 8) ...... cam 20 - 30 pe firma cred....
tot la o chestie mai buna speram si eu ....
Manual eu nu mai fac de mult,pun si eu un 2% in debit suma din burta si o platesc la fisc cine nu crede sa calculeze manual ca sigur e platit in plus . Daca calculez cum spune legea 2% la marfa vanduta ar trebui sa ghicesc si vanzarea ?
Momentan nu ma astept la caculul automat dar nu imi pierd speranta ...

Doriana

Re: 2%

#7 Mesaj de Doriana »

vatmanuc scrie: Manual eu nu mai fac de mult,pun si eu un 2% in debit suma din burta si o platesc la fisc cine nu crede sa calculeze manual ca sigur e platit in plus . Daca calculez cum spune legea 2% la marfa vanduta ar trebui sa ghicesc si vanzarea ?
Momentan nu ma astept la caculul automat dar nu imi pierd speranta ...
cand sunt in criza de timp si trebe sa fac declaratia, mai bag si eu din top, mai ales ca e ceva gen 13-18 lei, cu rotunjiri e pe aproape.... bine...
dar oricum cam la 3 luni fac si pe bune sa vad daca am bagat bine din top.... :wink: adica la intrari, ca la iesiri.... :cry: de unde ???
si poti sa scrii nr. si anul legii ??
ma uit si eu un pic..... :lol:

istrateg

Re: 2%

#8 Mesaj de istrateg »

Eu imi pun facturile de tutun si de bautura impozabila pe adaos intr-un dosar separat si scriu pe fiecare nr NIR-ului .La intocmire nir-urilor sa zicem ca urmeaza numarul 1040 ii dau 1040.(punct dupa el) La sfarsitul lunii le sortez dupa nir si la sortare pe astea cu punct dupa ele ti le pune la rand . Sterg celelalte NIR-uri si imi raman doar astea .Totodata dupa facturile puse separat in dosar le si verific sa vad daca nu mi-a scapat vreo factura fara nir . Si am si eu vreo 50-60 pe luna . Adevarul e ca le bag de la inceput in Excel nir-urile in Saga bag numai facturile .Toata chestia nu dureaza mai mult de 10-15 minute si e calculat la banut .

septimiuv

#9 Mesaj de septimiuv »

daca suntem cuminti poate... :roll: cine stie :D

maryo

#10 Mesaj de maryo »

... e adevarat ... dar cred ca ar trebui sa oferim noi o solutie contabila ... iar SAGA ... cu tehnic-ul ... o sa incerc sa gasesc o solutie contabila ... :lol:
"Numai 2 lucruri sunt infinite: universul shi prostia omeneask ! Shi pentru univers nu bag mana-n foc ..." Albert Einstein

septimiuv

#11 Mesaj de septimiuv »

eu nu prea vad cum s-ar putea face, doar sa pui o * in fata numarului NIR si sa aiba programul optiunea de calcul a 2%; sa te intrebe la ce NIR-uri vrei sa calculeze si tu sa le alegi pe cele cu *...
:shock: (sunt cu capul, stiu)

Doriana

#12 Mesaj de Doriana »

o coloana optionala.... unde sa deschizi o sageata si sa alegi daunatoare sau nedaunatoare.... si apoi .... :idea: , o bifa gen valuta la fz si cl adica daca bifez daunatoare , sa afiseze doar nirurile daunatoare, ar fi frumos sa le totalizeze, si daca nu e prea mult sa faca si 2*... daca nu, calculam noi cei 2* la total, asta chiar ia 5 sec..... :roll:
credeti ca e posibil dpdv tehnic.... chestia asta :wink: ???
Ultima oară modificat Sâm Oct 01, 2005 12:12 am de către Doriana, modificat 1 dată în total.

maryo

#13 Mesaj de maryo »

... asta e o solutie pt receptii ... dar din cite stiu eu taxa se calculeaza la vinzari ... ar trebui sa gasim o solutie acolo ... cred ca ar fi mai simplu ... :lol:
"Numai 2 lucruri sunt infinite: universul shi prostia omeneask ! Shi pentru univers nu bag mana-n foc ..." Albert Einstein

Doriana

#14 Mesaj de Doriana »

adica ? sa citesti rola de pe casa pe o luna ???
nu cred sa tina cineva evidenta la amanunt la iesiri....la engros e mai lesne ...de pe facuri.
daca platesti taxa pe ele cand intra, de ce nu ar fi ok, e mai degraba o plata in avans nu in intarziere.... :roll:

tomac

#15 Mesaj de tomac »

maryo scrie:... dar din cite stiu eu taxa se calculeaza la vinzari ... ar trebui sa gasim o solutie acolo ... cred ca ar fi mai simplu ... :lol:
Corect.
Se calculează la adaosul comercial al mărfurilor vândute. Însă cum la amănuntul e mai greu să determini cât adaos este aferent vânzării acestor produse, s-a obişnuit să se calculeze la intrări.
Eu unul nu mai calculez demult. Mai pun "din oficiu" şi cine nu crede nu are decât să calculeze. Ar trebui să-mi demonstreze că în luna aia, am vândut astfel de produse la care am realizat adaos mai mult decât cel la care am calculat eu :P :lol:
Oricum nu înţeleg de ce nu au abrogat definitiv acest act. E mai simplu pentru stat să perceapă direct de la producătorii sau importatorii acestor produse o astfel de taxă.
De altfel o mare parte dintre cei care vin în control o uită, cel puţin din experienţa mea.
Iar aşa ca o remarcă, istoria aceste taxe e destul de interesantă. A fost instituită în 1992, prin OG 22/1992. A fost abrogată prin 1996-1997, parcă şi a reintrat prin iulie 1999. Prin 2003 o astfel de taxă nu se regăsea ca fiind venit al asigurărilor sociale de sănătate, în bugetul lor. Singurul indiciu că încă e valabilă, îl reprezintă declaraţia 100 de la finanţe.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns