Rugaminte!!!
Rugaminte!!!
Dragi colegi,
Va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema:
NU stiu cum as putea crea articolele de stoc (ma refer la produse finite si marfuri) astfel incat la un singur cod sa pot avea stocul pe marimi. Mai precis nu prea stiu cum se utilizeaza sectiunea serii (daca acolo ar trebui sa intervin).
Precizez ca este vorba despre o firma cu activitate de productie confectii, evidenta pe gestiuni distincte cantitativ - valoric!
Multumesc anticipat!
Va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema:
NU stiu cum as putea crea articolele de stoc (ma refer la produse finite si marfuri) astfel incat la un singur cod sa pot avea stocul pe marimi. Mai precis nu prea stiu cum se utilizeaza sectiunea serii (daca acolo ar trebui sa intervin).
Precizez ca este vorba despre o firma cu activitate de productie confectii, evidenta pe gestiuni distincte cantitativ - valoric!
Multumesc anticipat!
Figură mare viaţa. Sunt curios până unde poate merge!
Re: Rugaminte!!!
Creezi cate un cod de grupa pentru articole cu marimile 35, 36, 37 etc. dupa care mergi si la fiecare articol selectezi grupa de care apartine.
Testeaza pentru cateva produse (10-15) si vezi ce iti iese.
Testeaza pentru cateva produse (10-15) si vezi ce iti iese.
Multumesc pentru raspuns! Am incercat! Am introdus, de test, un singur produs pe intrari si iesiri. In final in situatia stocurilor nu am ceea ce imi doresc, toate stocurile sunt la gramada, inclusiv in detalii la factura imi afiseaza stocul total ramas, desi i-am selectat grupa din care iese produsul.
Iar la Situatia stocurilor nici nu regasesc grupele pe care le-am creat, ca sa pot (sa spunem) selecta fiecare grupa in parte.
Am sunat astazi la Saga si mi s-a spus ca programul nu este conceput pentru astfel de evidenta, dar, sunt aproape convins ca trebuie sa existe o "smecherie" numai ca n-o stiu eu! Mai are cineva situatia asta?
Iar la Situatia stocurilor nici nu regasesc grupele pe care le-am creat, ca sa pot (sa spunem) selecta fiecare grupa in parte.
Am sunat astazi la Saga si mi s-a spus ca programul nu este conceput pentru astfel de evidenta, dar, sunt aproape convins ca trebuie sa existe o "smecherie" numai ca n-o stiu eu! Mai are cineva situatia asta?
"Smecheria" este sa creati codurile separat ceva de genul:
Haina barbati nr.30
Haina barbati nr.31
Haina barbati nr.32
Haina barbati nr.33
...
Haina adolescent nr.23
Haina adolescent nr.24
....
etc.
Asa, cel putin, o sa aveti clara evidenta si nu se vor incurca articolele.
Haina barbati nr.30
Haina barbati nr.31
Haina barbati nr.32
Haina barbati nr.33
...
Haina adolescent nr.23
Haina adolescent nr.24
....
etc.
Asa, cel putin, o sa aveti clara evidenta si nu se vor incurca articolele.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Ar fi o varianta, cum sa nu! Numai ca exista un mare inconvenient! Lucrez cu doua mari hypermarcheturi si din toamna cu inca unul, fiecare avand aprox. 20 de magazine la nivel national, fiecare magazin isi face propriile comenzi, cheia comuna de identificare este codul meu de produs, comunicat si introdus in sistem de catre ei, ar fi imposibil sa le comunic acum alte coduri. Cunoaste cineva un soft de gestiune a stocurilor care mi-ar putea servi mai bine? Orice sugestie e binevenita!
Multumesc!
Multumesc!
Pentru CretuL906
Grupa l-ai creat la "articole" si nu la "articole contabile/centre de profit", nu?
La grupe ("articole") poti crea acele grupe pe care le-a mentionat HerganieC unde la cod poti trece "30.HB", iar la denumire "Haina barbati nr.30".
De altfel, poti face o grupa "30" si atunci vezi toate subgrupele "30.HB", "30.AD" etc.
Daca nu asta doresti sa vezi ca din fiecare marime ce ai atunci inseamna ca eu n-am inteles bine, dar atunci hai cu un exemplu concret si poate te putem ajuta.
Prin exemplu concret ma refer la una cum a descris si HerganieC.
Grupa l-ai creat la "articole" si nu la "articole contabile/centre de profit", nu?
La grupe ("articole") poti crea acele grupe pe care le-a mentionat HerganieC unde la cod poti trece "30.HB", iar la denumire "Haina barbati nr.30".
De altfel, poti face o grupa "30" si atunci vezi toate subgrupele "30.HB", "30.AD" etc.
Daca nu asta doresti sa vezi ca din fiecare marime ce ai atunci inseamna ca eu n-am inteles bine, dar atunci hai cu un exemplu concret si poate te putem ajuta.
Prin exemplu concret ma refer la una cum a descris si HerganieC.
Am creat grupele la articole contabile/centre de profit! Poate de aici sa fie problema, corectez si revin sa va spun ce a iesit!
Asta ar fi una... da' daca merge eu unde dau de baut?
Asta ar fi una... da' daca merge eu unde dau de baut?
NU ma descurc!
Pentru a se intelege ce am si ce anume vreau sa obtin voi veni cu un exemplu concret!
Firma este producatoare de imbracaminte pentru femei, rochii, fuste, pantaloni, sacouri etc.
Am 7 grupe de marimi (le-am creat pe articole de data asta)
M6 = Marimea 6
M8 = Marimea 8
M10 = Marimea 10
M12 = Marimea 12
M14 = Marimea 14
M16 = Marimea 16
M18 = Marimea 18
Am introdus 3 articole la productie:
Sacou alb 10 bc la M8
Sacou alb 20 bc la M10
Sacou alb 30 bc la M12
Pantaloni 16 bc la M8
Rochie 7 bc la M8
Rochie 10 bc M10
Am facut o iesire cu factura:
Sacou 2 bc de la M8
Sacou 5 bc de la M10
Sacou 6 bc de la M12
Pantaloni 1 bc de la M8
Rochie 3 bc de la M8
Rochie 5 bc de la M10
Am prelucrat luna iar in situatia stocurilor ar trebui sa am la
Grupa 8
Sacou - stoc 8 bc
Pantaloni - stoc 15 bc
Rochie - stoc 4 bc
Grupa 10
Sacou - stoc 15 bc
Rochie - stoc 5 bc
Grupa 12
Sacou - stoc 24 bc
La situatia stocurilor, daca selectez oricare grupa la care am avut operatiuni, nu-mi afiseaza nici un produs.
Am facut operatiuni doar pe trei marimi 8, 10, 12 in nomenclatorul grupelor acestea trei apar si pe articole contabile/centre de profit (s-au creat automat probabil, ca eu am sters ceea ce creasem anterior)

Firma este producatoare de imbracaminte pentru femei, rochii, fuste, pantaloni, sacouri etc.
Am 7 grupe de marimi (le-am creat pe articole de data asta)
M6 = Marimea 6
M8 = Marimea 8
M10 = Marimea 10
M12 = Marimea 12
M14 = Marimea 14
M16 = Marimea 16
M18 = Marimea 18
Am introdus 3 articole la productie:
Sacou alb 10 bc la M8
Sacou alb 20 bc la M10
Sacou alb 30 bc la M12
Pantaloni 16 bc la M8
Rochie 7 bc la M8
Rochie 10 bc M10
Am facut o iesire cu factura:
Sacou 2 bc de la M8
Sacou 5 bc de la M10
Sacou 6 bc de la M12
Pantaloni 1 bc de la M8
Rochie 3 bc de la M8
Rochie 5 bc de la M10
Am prelucrat luna iar in situatia stocurilor ar trebui sa am la
Grupa 8
Sacou - stoc 8 bc
Pantaloni - stoc 15 bc
Rochie - stoc 4 bc
Grupa 10
Sacou - stoc 15 bc
Rochie - stoc 5 bc
Grupa 12
Sacou - stoc 24 bc
La situatia stocurilor, daca selectez oricare grupa la care am avut operatiuni, nu-mi afiseaza nici un produs.
Am facut operatiuni doar pe trei marimi 8, 10, 12 in nomenclatorul grupelor acestea trei apar si pe articole contabile/centre de profit (s-au creat automat probabil, ca eu am sters ceea ce creasem anterior)
Sunt de acord cu Herganiec (cum as putea sa nu fiu! ):
Grupe_1
Grupe_2
Despre serii:
Serii
Altfel, poate nu ati acordat atentie, modului de creare al grupelor adica, structura arborescenta..(ex.Sacouri , urmat de SacouM8 etc..)si nu stiu de ce..am eu vaga impresie ca meniul Articole din Grupe se refera la articole contabile.Dar...e posibil sa ma insel.
(simple pareri)
PS
"Asta ar fi una... da' daca merge eu unde dau de baut?"....
se vireaza echivaletul a una ceasca/cana cafea (in functie de satisfactia clientului ) in contul binecunoscut. (sper ca nu a fost descoperit..ca sa intre in baza de impozitare) .
Grupe_1
Grupe_2
Despre serii:
Serii
Altfel, poate nu ati acordat atentie, modului de creare al grupelor adica, structura arborescenta..(ex.Sacouri , urmat de SacouM8 etc..)si nu stiu de ce..am eu vaga impresie ca meniul Articole din Grupe se refera la articole contabile.Dar...e posibil sa ma insel.
(simple pareri)
PS
"Asta ar fi una... da' daca merge eu unde dau de baut?"....
se vireaza echivaletul a una ceasca/cana cafea (in functie de satisfactia clientului ) in contul binecunoscut. (sper ca nu a fost descoperit..ca sa intre in baza de impozitare) .

Dragi colegi,
Multumesc mult pentru faptul ca vreti sa ajutati un om necajit! Mi-am listat cele trei link-uri in care s-a discutat problema grupelor si a seriilor si dupa ce voi reusi sa ma "descalt" va dau de stire! NU, nu fugiti! Mi-s curati ciorapii. Da' daca vedeti ca nu mai apar prin zona sa stiti ca am murit de inima rea.
P.S. (pt.eugen01) Am retinut preferinta! Dupa virament iti trimit codul tranzactiei!
Multumesc mult pentru faptul ca vreti sa ajutati un om necajit! Mi-am listat cele trei link-uri in care s-a discutat problema grupelor si a seriilor si dupa ce voi reusi sa ma "descalt" va dau de stire! NU, nu fugiti! Mi-s curati ciorapii. Da' daca vedeti ca nu mai apar prin zona sa stiti ca am murit de inima rea.
P.S. (pt.eugen01) Am retinut preferinta! Dupa virament iti trimit codul tranzactiei!
Asa cum am zis trebuie creat grupa dupa "articole" si NU dupa "articole contabile/centre de profit".
Eu l-am testat si la situatie stocuri imi apar produsele pentru care am selectat la "toate grupele de art." pentru 37 sau 38.
Eu l-am testat si la situatie stocuri imi apar produsele pentru care am selectat la "toate grupele de art." pentru 37 sau 38.
Pt. Balasze si tuturor celor care au raspuns solicitarii mele!
Ma declar tampit!
Am sters tot ce am simulat anterior si am creat din nou grupele pe articole dar nu stiu ce dracu s-a intamplat ca in momentul in care introduc o nota de predare la productie nu mai am in dreapta campul de grupa. Imi reapare daca am grupa si la centre de profit!
Ma declar tampit!

Am sters tot ce am simulat anterior si am creat din nou grupele pe articole dar nu stiu ce dracu s-a intamplat ca in momentul in care introduc o nota de predare la productie nu mai am in dreapta campul de grupa. Imi reapare daca am grupa si la centre de profit!
In situatii de astea ajuta si faptul daca stam la bloc, mai dam o tura... macar ne alegem cu satisfactia de a alerga cainii, deh dimineata ma alearga ei.Oricum eu nu renunt la cafea.Deci:
1. Fisiere > Articole.Aici definim articolele, ex:
1100001 - Sacou barbati M8 (produse finite)
1100002 - Sacou barbati M10 (produse finite)
1200001 - Rochie Dama M8 (produse finite)
1200001 - Rochie Dama M10 (produse finite)
2000000 - Panza ecosez import (materii prime)
2000001 - Bumbacel (materii prime)
3000000 - Atzica (alte consumabile)
3000001 - Nasturi (alte consumabile).
(s.a.m.d.)
2.Fisiere > Gestiuni.Aici definim gestiunile.
1 - Produse Finite
2 - Materii prime
etc..
(Eu folosesc numarul gestiunii, in codificarea de articol...ajuta cand primim materiale din gestiuni diferite.In exemplul de mai sus, cifra a doua reprezinta sexul conform CNP.Dar..poate sunt eu mai maniac cu codificarea)
3.Fisiere > Grupe > Articole.Aici definim Grupele
08 - Marime 8
10 - Marime 10...etc...
4.Dupa definirea/crearea grupelor, ne intoarcem in Fisiere > Articole...si alocam grupa dorita, produsului finit asociat.
5.Operarea in ecranul comenzi (inclusiv consumuri aferente) si preluarea in ecranul de productie (in gestiunea de produse finite) e ...poezie...saga daca vreti.(Eu am definit un client intitulat StocuriExistente, pentru a putea lucra cu produse pe stoc...nu intotdeauna cunoastem numele clientului).Verificam in meniul Situatie Stocuri.
6.Dupa ce le avem receptionate , putem trece la vanzari (ecranul iesiri).Verificam in Situatie Stocuri.
Comentariu:
Nereusita dvs, se datoreaza fie:
1.Nu ati citit cu atentie interventiile/atentionarile lui Balazse ;
2.Ati facut produse finite si iesiri pe marfuri...sau viceversa.Daca lucrati si cu marfuri (cumparare in vederea revanzarii) mai definiti o gestiune de marfuri iar daca respectivele marfuri au aceeasi denumire precum produsele finite...nu avem alta solutie, decat sa le introducem cu cod de marfuri si tip marfuri.
(Daca in ConfigSoc > SetariDiverse punem o bifa pe "Nu permit validarea cand stocul devine negativ"...am putea scapa...dar si avea batai de cap)
1. Fisiere > Articole.Aici definim articolele, ex:
1100001 - Sacou barbati M8 (produse finite)
1100002 - Sacou barbati M10 (produse finite)
1200001 - Rochie Dama M8 (produse finite)
1200001 - Rochie Dama M10 (produse finite)
2000000 - Panza ecosez import (materii prime)
2000001 - Bumbacel (materii prime)
3000000 - Atzica (alte consumabile)
3000001 - Nasturi (alte consumabile).
(s.a.m.d.)
2.Fisiere > Gestiuni.Aici definim gestiunile.
1 - Produse Finite
2 - Materii prime
etc..
(Eu folosesc numarul gestiunii, in codificarea de articol...ajuta cand primim materiale din gestiuni diferite.In exemplul de mai sus, cifra a doua reprezinta sexul conform CNP.Dar..poate sunt eu mai maniac cu codificarea)
3.Fisiere > Grupe > Articole.Aici definim Grupele
08 - Marime 8
10 - Marime 10...etc...
4.Dupa definirea/crearea grupelor, ne intoarcem in Fisiere > Articole...si alocam grupa dorita, produsului finit asociat.
5.Operarea in ecranul comenzi (inclusiv consumuri aferente) si preluarea in ecranul de productie (in gestiunea de produse finite) e ...poezie...saga daca vreti.(Eu am definit un client intitulat StocuriExistente, pentru a putea lucra cu produse pe stoc...nu intotdeauna cunoastem numele clientului).Verificam in meniul Situatie Stocuri.
6.Dupa ce le avem receptionate , putem trece la vanzari (ecranul iesiri).Verificam in Situatie Stocuri.
Comentariu:
Nereusita dvs, se datoreaza fie:
1.Nu ati citit cu atentie interventiile/atentionarile lui Balazse ;
2.Ati facut produse finite si iesiri pe marfuri...sau viceversa.Daca lucrati si cu marfuri (cumparare in vederea revanzarii) mai definiti o gestiune de marfuri iar daca respectivele marfuri au aceeasi denumire precum produsele finite...nu avem alta solutie, decat sa le introducem cu cod de marfuri si tip marfuri.
(Daca in ConfigSoc > SetariDiverse punem o bifa pe "Nu permit validarea cand stocul devine negativ"...am putea scapa...dar si avea batai de cap)
Eugen! Multumesc mult pentru rabdarea cu care ai descris toti pasii! Daca n-as fi primul interesat sa rezolv problema asta, poate ca as fi citit pe diagonala interventiile din topic, dar asa... Am citit cu maxima atentie! Atunci cand colegul Herganiec mi-a sugerat sa aplic ”smecheria” cu codurile de articol pentru fiecare marime in parte am explicat si de ce nu pot face asta.
IN concluzie eu vreau ca un cod de produs (unic) sa poata fi regasit in 7 grupe diferite! Si am impresia ca nu se poate asa ceva!
Iarasi multumesc!
IN concluzie eu vreau ca un cod de produs (unic) sa poata fi regasit in 7 grupe diferite! Si am impresia ca nu se poate asa ceva!

Iarasi multumesc!
hmmm...inseamna ca am stricat pixelii degeaba.Nu'i bai.
Altfel, daca intelegeam de prima data ca :"vreau ca un cod de produs (unic) sa poata fi regasit in 7 grupe diferite", ... nu mai alergam cainii.
Ca sa ma refer la exemplul dat eu prin cod de produs inteleg acel 1100001 (barbatesti) sau 1200001 (dama) si acest cod e unic (putand merge pana la 1199999, de ex) .Din exemplul dvs am inteles ca se doreste dupa marime..asta se si obtine urmarind pasii descrisi...indiferent ca sunt de dama sau barbatesti sunt incadrate la Marimea 8.
Altfel, daca dorim mai multe criterii, cu toate ca nu este imposibil...deja depasim domeniul contabilitatii financiare, mai precis scopul programului/aplicatiei Saga.Adica mai trebuie niste campuri in care sa trecem criteriile dorite...care criterii/campuri nu prea le gasim in pardalnicu' de Nomenclator (omfp 3512)
Productia in general, implica si munca extracontabila deci nu ramane decat sa speculam exportul in excel, sa completam criteriile in plus si sa...excelam.(avem acolo facilitatea de PivotTable de ex) . (personal sunt fan Acces).
In fine...mai asteptam vesti.
Altfel, daca intelegeam de prima data ca :"vreau ca un cod de produs (unic) sa poata fi regasit in 7 grupe diferite", ... nu mai alergam cainii.
Ca sa ma refer la exemplul dat eu prin cod de produs inteleg acel 1100001 (barbatesti) sau 1200001 (dama) si acest cod e unic (putand merge pana la 1199999, de ex) .Din exemplul dvs am inteles ca se doreste dupa marime..asta se si obtine urmarind pasii descrisi...indiferent ca sunt de dama sau barbatesti sunt incadrate la Marimea 8.
Altfel, daca dorim mai multe criterii, cu toate ca nu este imposibil...deja depasim domeniul contabilitatii financiare, mai precis scopul programului/aplicatiei Saga.Adica mai trebuie niste campuri in care sa trecem criteriile dorite...care criterii/campuri nu prea le gasim in pardalnicu' de Nomenclator (omfp 3512)
Productia in general, implica si munca extracontabila deci nu ramane decat sa speculam exportul in excel, sa completam criteriile in plus si sa...excelam.(avem acolo facilitatea de PivotTable de ex) . (personal sunt fan Acces).
In fine...mai asteptam vesti.