rugaminte mare- srl-d

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ceucaa

rugaminte mare- srl-d

#1 Mesaj de ceucaa »

Buna ziua , am si eu o nedumerire si nu stiu cum sa procedez in acest caz.
Am un srl-d care doreste sa faca un contract individual de munca cu timp partial de 2 ore / 225 lei luna, iar acesta inca nu a obtinut proiectul cu fondul european, in concluzie :
1. pana se obtine fondul pot angaja cu timp partial?
2. dupa ce obtin fondul trebuie obligatoriu cu norma intreaga?
va multumesc

eugen01

Re: rugaminte mare- srl-d

#2 Mesaj de eugen01 »

AIPPIMM

Din Ghid Solicitantului, mai pe la pagina 7 am retinut ca :
"În afara obligaţiilor stabilite prin actele normative în vigoare, aplicabile oricărui operator economic, microîntreprinderea aparţinând întreprinzătorului debutant are şi următoarele obligaţii specifice:
b) să angajeze, cu contract de muncă pe durată nedeterminată, cu normă întreagă şi să menţină în activitate cel puţin 2 (doi) salariaţi de la momentul obţinerii facilităţilor menţionate la art. 5 lit. a) şi/sau b) şi/sau c) din OUG nr. 6 din data de 09.02.2011, până la pierderea calităţii de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant;"
(bine...tot articolul 3.2 Conditii trebuie citit cu atentie)

ceucaa

#3 Mesaj de ceucaa »

2. dupa ce obtin fondul trebuie obligatoriu cu norma intreaga?
- b) să angajeze, cu contract de muncă pe durată nedeterminată, cu normă întreagă şi să menţină în activitate cel puţin 2 (doi) salariaţi de la momentul obţinerii facilităţilor menţionate la art. 5 lit. a) şi/sau b) şi/sau c) din OUG nr. 6 din data de 09.02.2011, până la pierderea calităţii de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant;
iar la art 3.2 - Art. 3. — 2) Calitatea de microîntreprindere aparținând întreprinzătorului debutant se obține la data înmatriculării în registrul comerțului în a cărui rază teritorială se află sediul său social.
" ok asta am inteles, d-le eugen01 dar :
1. pana se obtine fondul pot angaja cu timp partial? ( va rog poate ati avut un caz si ma puteti lamuri si pe mine)
va multumesc frumos

eugen01

#4 Mesaj de eugen01 »

Nope.Imi pare rau nu pot sa fundamentez cu experienta proprie.
Altfel, eu zic ca da..da se poate si cu timp partial dar numai pana la criteriul semnalat.

Nu am cunostinta de o reglementare referitoare la norma de lucru in cazul microintreprinderilor in general sau SRL-D in particular.
La criteriile cerute se mai face trimitere si la "art. 5 lit. a) şi/sau b) şi/sau c) din OUG nr. 6 din data de 09.02.2011"
iar acolo nu se specifica norma de lucru (sau cel putin eu nu am gasit) exista doar cerinta referitoare la perioada:
Art.5 c) scutirea de la plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariați, angajați pe perioadă nedeterminată.

Scrie răspuns