Am si eu o intrebare, in trim III am impozit pe profit de recuperat. ideea este cum il declar eu in declaratie. am citi o ordonanta provind modul de completare, si zicea ca se pune pe randul de recuperat suma respectiva. iddea este ca in declaratia 100 a Finantelor nu ma lasa sa trec nimic la randul ala, si nici daca trec la deductibil ca sa imi dea diferenta. ce fac?
multumesc mult.
O zi buna
declaratie impozit pe profit
Daca balanta nu da cu fisa sintetica de la administratie (pt. impozitul pe profit) nu vom obtine certificatul de atestare fiscala, daca il solicita firma. Cel putin asa se intampla la Sect.4 (ei motiveaza ca intotdeauna balanta trebuie sa dea cu fisa). Deci, ce facem - nu mai inregistram impozitul pe profit cu minus in contabilitate? Asta era nedumerirea din forum!!!
Unde scrie ca exista obligativitatea inregistrarii cu minus a impozitului pe profit??? ... desi este corect sa facem asa !!!
Unde scrie ca exista obligativitatea inregistrarii cu minus a impozitului pe profit??? ... desi este corect sa facem asa !!!
Impozitul pe profit, conform codului fiscal se declară şi se plăteşte trimestrial. Acest fapt înseamnă că se calculează trimestrial după determinarea profitului impozabil. Se poate înregistra sau nu stornarea aferentă impozitului pe profit corespunzător pierderii pentru perioada aleasă, niciuna din situaţii nefiind impuse sau excluse de lege.Rămâne la latitudinea fiecăruia.Cât despre corelarea balanţei cu fişa pe plătitori eu nu prea sunt de acord.Asta pentru că cei de la finanţe de exemplu dacă nu am achitat în termen trebuie să-mi comunice deciziile de calcul accesorii şi să-mi comunice şi modul de stingere a obligaţiilor.Asta nu la profit neapărat.Şi toate acele acte trebuiesc reflectate în contabilitatea mea. Dacă ei instituie dobânzi în data de 10 octombrie de exemplu, cum să mai poată compara fişa pe plătitori cu balanţa? Sau dacă din plata efectuată de mine mi se sting dobânzi şi debite şi mai rămân cu debit, cum credeţi că mai pot ei compara balanţa cu fişa? Sau ce se întâmplă în cazurile, foarte dese dealtfel, în care într-o zi primeşti certificat fiscal fără datorii şi peste ceva timp se dau bazele lor peste cap şi nu mai corespunde situaţia din fişa lor cu evidenţa ta?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
tomac, pentru stornarea impozitului in cazul firmei pe pierdere la sfarsitul anului, poti sa ma indrumi in codul fiscal unde este scris? pentru ca expertul care a inchis bilantul 2006 a apelat la acest lucru, iar eu sunt in "plop" ca nu stiu sa explic. e nasol cu cei ca mine ca sunt cam habarnisti. multumesc mult ca esti pe faza si ne ajuti!!!!!!!