vanzari numerar

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
iosiff

#16 Mesaj de iosiff »

DA la PFA uri nu e necesar bonul fiscal.

stegerani

#17 Mesaj de stegerani »

multumesc pt. raspuns. si inca o intrebare daca nu e mare deranjul. aceasta facura emisa catre PFA va fi trecuta in decl. 394 sau nu?

iosiff

#18 Mesaj de iosiff »

Daca PFA ul e platitoare de TVA se declara si in 394

cretuc97

#19 Mesaj de cretuc97 »

Daca emit factura din Saga si o incasez cu bon fiscal, nu cu chitanta, la sfarsitul fiecarei zile trebuie sa defalc Z-ul, ce e cu factura si ce e fara. Sau sa sterg facturile respective din Saga si fac inregistrarea celor incasate doar in baza Z-ului, ceea ce duce la stergerea lor din baza de date.
Mi-e greu de inteles de ce nu pot emite facturi si sa le achit cu chitante. Chiar trebuie trecut prin casa de marcat?
Tin evidenta globala.

iosiff

#20 Mesaj de iosiff »

Depinde catre cine vinzi , daca vinzi catre firme sau PFA uri poti intocmi fact. si chitanta daca vinzi catre persoane fizice faci bon fiscal si eventual factura ( daca cere clientul ) .

cretuc97

#21 Mesaj de cretuc97 »

Dar la produsele la care dau certificat de garantie, pot sa dau doar bon fiscal? Fara factura?

hucecd

#22 Mesaj de hucecd »

unde se da certificat de garantie este necesar factura nu bon fiscal

cretuc97

#23 Mesaj de cretuc97 »

Ai cumva si o baza legala?

csedoa

#24 Mesaj de csedoa »

Am si eu o nelamurire. Clientul persoana juridica cere factura care se incaseaza cu bon fiscal, pana aicia este ok ..se face factura se listeaza tiparire BF problema este cum apare in registru de casa? Incasarile de pe casa de mercat le inreg. cu chitanta 5311 = 4111 client Incasari zilnice cum fac cu restul la cre le-am dat BF? Tai chitanta de incasare pe fiecare client care a cerut factura si incasat cu BF?
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius

iosiff

#25 Mesaj de iosiff »

Nu poti taia chitanta daca ai incasat cu BF fiindca dublezi incasarea, din valoarea raportului zilnic incasezi facturile la care ai dat bon fiscal iar diferenta ( daca exista ) o inregistrezi pe baza Raportului Z

cretuc97

#26 Mesaj de cretuc97 »

Revin cu nedumerirea mea:
daca vand unei persoane fizice si imi achita imediat, pot sa-i dau numai bon fiscal, fiind vorba de un utlaj de 1000 lei care are garantie? Mentionez ca pe bonul meu fiscal nu scrie exact varianta constructiva a utilajului, ci doar categorii de utilaje.

herganiec

#27 Mesaj de herganiec »

cretuc97 scrie:Revin cu nedumerirea mea:
daca vand unei persoane fizice si imi achita imediat, pot sa-i dau numai bon fiscal, fiind vorba de un utlaj de 1000 lei care are garantie? Mentionez ca pe bonul meu fiscal nu scrie exact varianta constructiva a utilajului, ci doar categorii de utilaje.
fiind vorba de un utilaj de 1000 lei care are garantie listezi si factura fiscala si garantia la care adaugi bonul de la casa de marcat (daca a platit pe loc).
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

csedoa

#28 Mesaj de csedoa »

iosiff scrie:Nu poti taia chitanta daca ai incasat cu BF fiindca dublezi incasarea, din valoarea raportului zilnic incasezi facturile la care ai dat bon fiscal iar diferenta ( daca exista ) o inregistrezi pe baza Raportului Z
Se pare ca nu am explicat eu bine . Raportul Z reprezinta veniturile nu incasarile in numerar ,pentru asta tai chitanta pe care o inreg. in registru de casa ca incasari zilnice in numerar deci chitanta imi totalizeaza incasarile zilnice de pe casa de marcat in numerar.
Am creat un client "Incasari din vanzari" pe care se introduce la iesiri tot ce se vinde cu BF exceptie facand clientii care cer factura la care iesirea se face pe numele lui ca sa pot tipari factura. Dupa inchiderea casei de marcat in reg. de casa tai chitanta achitand clientul "Incasari din vanzari" ce fac cu restul care au iesirea pe numele lor?
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius

andreim781

#29 Mesaj de andreim781 »

Eu vand bunuri de folosinta indelungata catre persoane fizice si persoane juridice; dupa ordonanta 47 mi-am cumparat casa de marcat fiscala datecs mp55l pe care o folosesc doar ca printer fiscal din saga; problema mare a aparut ieri... in ziua dinainte am dat un bon fiscal unui client 5574 lei, bon fiscal insotit de factura; toate bonurile mele sunt insotite de factura deorece am valori mari; ieri am vandut niste lac la un client pf in val de 55 lei; desi eram poztionata pe iesirea resp, factura de marfuri, saga mi-a scos de sase ori bonul fiscal de cu o zi inainte: 5574 lei; am incercat toate variantele: am resetat calculatorul, am sters iesirea si am mai facut-o odata; totul a fost degeaba; acum trebuie sa declr de ce am de atatea ori resp bon fiscal; are idee cineva de ce s-a putut intampla un ca asta?

De asemenea ma intereseaza cum pot sa introduc soldul initial ihn casa de marcat daca o folosesc ca printer fiscal; are cineva idee? multumesc

iarovoim

#30 Mesaj de iarovoim »

La clienti se creeaza un client fictiv denimit "incasari din vanzari marfuri" sau ceva de genul acesta. Din total valoare RFZ se scade total valoare facturi achitate cu bon fiscal din ziua respectiva, si in ecranul Iesiri se inscrie diferenta ramasa nefacturata, dar incasata cu bonuri fiscale. In ecranul Iesiri se apasa pe Incasare, dupa care se selecteaza nr. RFZ-ului, la care face referire incasarea. La fel se face si la acei clienti care au solicitat factura la bonul fiscal, selectand acelasi numar ca si cel al RFZ-ului.

Scrie răspuns