intrebare
-
intrebare
raportul de gestiune zilnic este obligatoriu si pt. gestiuni en-gros?
dar pt.stocuri de materii prime?( la productie )
dar pt.stocuri de materii prime?( la productie )
-
Daca ai vanzare cu amanuntul catre populatie da tre sa ai 378 si 4428 in balanta daca nu (vanzari en gros) nu e nevoie poti sa faci contestatie .ardeua700 scrie:BUNA LA TOTI!
EU PENTRU TREABA ASTA CU 378 CARE NU E IN BALANTA AM PRIMIT AMENDA LA FIRMA 4000 RON, SI M-A PUS SA TREC PRET DE VANZARE LA TOATE FACTURILE DE INTRARE, SI SA RECALCULEZ IMP DE PROFIT. CARE E AT OPERATIUNEA CORECTA?
MULTUMESC
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius
Eu ma intreb ce lege au invocat cind au aplicat amenda. Eu contestam asa ceva 100% si ceream si parerea MF.Nu exista articol de lege care sa permita organului fiscal sau garzii sa-mi aplice amenda daca nu folosesc un cont de diferente de pret sau nu. Si nu inteleg faza cu recalcularea profitului. Ceva lipseste de aici.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
stimati colegi,
toti care lucram in ,,breasla" asta , a truditorilor de evidenta contabila , ne confruntam cu aceleasi probleme la controlul ,,inopinant" al garzii si de multe ori chiar daca avem baza legala de partea noastra sa facem contestatie nu putem pt.ca patronii prefera de multe ori sa plateasca o amenda o data sau de doua ori pe an decat sa ,,atraga " atentia ( sau supararea ) asupra lor.
de multe ori sunt ,,prinsi" si speriati ca amenda este de la....pana la ....si cad la ,,invoiala " pt.o amenda mai mica ,care de obicei invoca un articol din leg.contabilitatii( reg.de casa, semnaturi .raport de gestiune...)chiar daca nu este asa.
de exemplu , ieri a primit cineva amenda 15 mil. pt.ca nu avea la inventarierea patrimoniului din 2006 , confirmarea soldurilor la furnizori si clienti ....si a zis ,,mersi" si a platit ( nu-i gasise altceva in neregula ) si trebuia sa ,,contribuie cu ceva la bugetul de stat "
se apropie sfarsitul anului si se inmultesc controalele si amenzile....
rabdare si putere de munca la toti contabilii !

toti care lucram in ,,breasla" asta , a truditorilor de evidenta contabila , ne confruntam cu aceleasi probleme la controlul ,,inopinant" al garzii si de multe ori chiar daca avem baza legala de partea noastra sa facem contestatie nu putem pt.ca patronii prefera de multe ori sa plateasca o amenda o data sau de doua ori pe an decat sa ,,atraga " atentia ( sau supararea ) asupra lor.
de multe ori sunt ,,prinsi" si speriati ca amenda este de la....pana la ....si cad la ,,invoiala " pt.o amenda mai mica ,care de obicei invoca un articol din leg.contabilitatii( reg.de casa, semnaturi .raport de gestiune...)chiar daca nu este asa.
de exemplu , ieri a primit cineva amenda 15 mil. pt.ca nu avea la inventarierea patrimoniului din 2006 , confirmarea soldurilor la furnizori si clienti ....si a zis ,,mersi" si a platit ( nu-i gasise altceva in neregula ) si trebuia sa ,,contribuie cu ceva la bugetul de stat "
se apropie sfarsitul anului si se inmultesc controalele si amenzile....
rabdare si putere de munca la toti contabilii !

-