Am doua intrebari legate de acest subiect .
1.femeia de serviciu pentru o asociatie poate fi angajata cu conventie , sau este obligatoriu sa aiba contract de munca ?
2.in urma Ad gen a Proprietarilor s-a stabilit ca presedintele sa fie renumerat cu o anumita suma la 3 luni . I s-a intocmit un stat pe care i s-a oprit impozitul . Va intreb , Asociatia depune decl 205 pt el ? Depune fisa fiscala ? Mentionez nu exista o conventie sau altceva , decat PV al AD Gen .
Are cineva asemenea cazuri ? Va multumesc !
asociatii proprietari
asociatii proprietari
Va rog dati-mi un raspuns !
1.-Femeia de serviciu din cadrul unei asociatii de proprietari nu poate fi angajata in baza unei conventii civile, daca este pers fiz autorizata sau srl asociatia poate face un contract de prestari servicii. In cazul in care este persoana fizica fara autorizatie, modalitatea de angajare este contractul individual de munca inreg la ITM.
2.-Din punctul meu de vedere, dar si al "oganelor competente", orice persoana fizica, care nu are autorizatie, nu poate fi salariat al unei anumite unitati decit in baza unui contract indiv de munca. Daca dl presedinte doreste sa-si declare veniturile suplimentare, trebuie sa-si depuna singur declaratiile pe proprie raspundere, dar daca este salariat al unei asoc de prop, aplica regulile contractului indiv de munca, ceea ce m-ar mira sa doreasca sa incarce cheltuielile asociatiei cu sal dsului+restul contributiilor.
2.-Din punctul meu de vedere, dar si al "oganelor competente", orice persoana fizica, care nu are autorizatie, nu poate fi salariat al unei anumite unitati decit in baza unui contract indiv de munca. Daca dl presedinte doreste sa-si declare veniturile suplimentare, trebuie sa-si depuna singur declaratiile pe proprie raspundere, dar daca este salariat al unei asoc de prop, aplica regulile contractului indiv de munca, ceea ce m-ar mira sa doreasca sa incarce cheltuielile asociatiei cu sal dsului+restul contributiilor.
dupa cite stiu eu femeia de serviciu poate fi angajata cu conventie civila la asociatia de proprietari pentru care asociatia retine si plateste lunar impozit pe venit de 16%.de asemenea asociatia depune lunar declaratia 100.incepind cu anul 2007,nu mai este necesara obtinerea auturizatiei pentru persoana fizica deorece si pentruu conventiile civile impozitul este de 16% daca persoana cu care se incheie conventie nu este angajata la o alta sociatate sau are calitatea de pensionar atunci persoana in cauza trebuie sa incheie un contract cu casa de asigurari de sanatate si sa plateasca 6,5% din venit
asociatii proprietari
va multumesc mult ! Si eu cred ca este valabila conv civila ( si foarte practicata de diverse asociatii ) in care femeia de serviciu este angajata in acest fel.