Asociat unic

Octavian

Asociat unic

#1 Mesaj de Octavian »

Exista posibilitatea ca asociatul unic al unei SRL, care este si administratorul ei sa fie si angajat cu contract individual de munca al acestei societati?

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

teoretic nu, practic exista niste artificii, unul ar fi sa angajeze pe cineva cu putere de decizie si sa-l angajeze...

orsii

#3 Mesaj de orsii »

exista posibilitatea, chiar cu toata opozitia organelor abilitate de a da verdele. Suportul legal constituind faptul ca se face distinctia intre relatia intre administratorului statutar (asociat unic) si societate care tine de sfera mandatului si relatia administrator angajat si societate care este o relatie guvernata de dreptul muncii.
deci se poate, daca nu altfel prin contencios administrativ :wink:
exista si jurisprudenta, cred ca chiar a ICCJ, in acest sens, nu stiu exact unde gasesti, incearca pe forumuri de specialitate sau arhiva publicatiilor cu profil economic, ex.Capital

Octavian

#4 Mesaj de Octavian »

Cum adica sa angajeze pe cinevacu putere de decizie? Sa ia un angajat cu contract individual de munca si acesta, la randul sau, sa-l angajeze pe asociatul unic?

septimiuv

#5 Mesaj de septimiuv »

pai altfel cine il angajeaz ape asociatul unic ?
se angajeaza singur ?
nu e cam aiurea ?

orsii

#6 Mesaj de orsii »

nu, nu e cam aiurea, avand in vedere ca nu asociatul unic angajeaza pe societate ci soicietatea isi exercita vointra sa autonoma ca entitate juridica sinestatatoare. C.Muncii prevede ca angajotori p fizice si juridice, fara nici o limitare in sensul discutiei.
deci in final nu exista nici un temei pentru care sa nu se accepte aceasta situatie. (un Nu din partea unui functionar ITM fara argumente nu este de ajuns :P )

septimiuv

#7 Mesaj de septimiuv »

persoana juridica reprezentata prin cine ?
prin asociatul unic... e conflic de interese... cum poti semna si la angajat si la angajator ? :shock:

Doriana

#8 Mesaj de Doriana »

Octavian scrie:Cum adica sa angajeze pe cinevacu putere de decizie? Sa ia un angajat cu contract individual de munca si acesta, la randul sau, sa-l angajeze pe asociatul unic?
si daca ii inchizi contractul respectivului care l-a angajat pe asociat unic ...dupa o luna..... :?: :shock: mai e valabil...... contractul..... :roll:

septimiuv scrie: nu e cam aiurea ?
ai dreptate.... multe sunt aiurea in legile romanesti.... :oops:
Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...

septimiuv

#9 Mesaj de septimiuv »

mie nu mi se par aiurea legile, dar in acest caz de angajare nu e logic sa te angajezi tu pe tine :roll:

Doriana

#10 Mesaj de Doriana »

de acord, nu ai cum...... artificiul cu angajare sa angajeze e ok, cred, dar e destul daca il tii o luna pe acela ???

si apoi cum.... la modif, acte aditionale ....iar il angajezi sa le semneze ???

sau daca faci procura notariala ca... dl x reprezinta firma....
si asta e un pic aiurea....

mie mi se pare aiurea ca asociat unic cum e legea facuta, sunt si eu in sit asta, dar am cartea de munca la alta firma unde lucrez..... :lol: asta e bine.... :P
daca firma e pe pierdere :twisted: si eu daca as trai din dividende care nu sunt de fapt....., si as mai plati si asigurarile.... ar fi minunat :evil:
multi sunt in sit asta.......

septimiuv

#11 Mesaj de septimiuv »

daca firma e pe pierdere inseamna ori ca nu esti un bun manager (administrator) ori ai un plan de investitii si ai bani pt a pune in practica planul respecti... astept si eu momentul cand o firma va insemna o afacere, nu "un loc de munca"

Octavian

#12 Mesaj de Octavian »

Am aflat ca nu asociatul unic exercita practic vointa societatii ci administratorul.
Cat despre faptul ca in Codul Muncii scrie ca angajatorul poate fi atat persoana fizica cat si juridica, asta se refera la altceva.

septimiuv

#13 Mesaj de septimiuv »

pai daca asociatul unic nu este = cu administrator se schimba povestea :D
in cazul acesta administratorul il poate angaja pe asociatulunic 8)

Doriana

#14 Mesaj de Doriana »

si administratorul care sa nu fie asociatul unic.... cum e mai bine :
:arrow: imputernicire notariala
:arrow: contract de munca

....valabile cat timp :?: :roll:

septimiuv

#15 Mesaj de septimiuv »

un administrator poate fi numit prin actul constitutiv... dupeeeee care acesta il angajeaza pe asociatul unic :D

Scrie răspuns