Asociat unic
Asociat unic
Exista posibilitatea ca asociatul unic al unei SRL, care este si administratorul ei sa fie si angajat cu contract individual de munca al acestei societati?
exista posibilitatea, chiar cu toata opozitia organelor abilitate de a da verdele. Suportul legal constituind faptul ca se face distinctia intre relatia intre administratorului statutar (asociat unic) si societate care tine de sfera mandatului si relatia administrator angajat si societate care este o relatie guvernata de dreptul muncii.
deci se poate, daca nu altfel prin contencios administrativ
exista si jurisprudenta, cred ca chiar a ICCJ, in acest sens, nu stiu exact unde gasesti, incearca pe forumuri de specialitate sau arhiva publicatiilor cu profil economic, ex.Capital
deci se poate, daca nu altfel prin contencios administrativ

exista si jurisprudenta, cred ca chiar a ICCJ, in acest sens, nu stiu exact unde gasesti, incearca pe forumuri de specialitate sau arhiva publicatiilor cu profil economic, ex.Capital
nu, nu e cam aiurea, avand in vedere ca nu asociatul unic angajeaza pe societate ci soicietatea isi exercita vointra sa autonoma ca entitate juridica sinestatatoare. C.Muncii prevede ca angajotori p fizice si juridice, fara nici o limitare in sensul discutiei.
deci in final nu exista nici un temei pentru care sa nu se accepte aceasta situatie. (un Nu din partea unui functionar ITM fara argumente nu este de ajuns
)
deci in final nu exista nici un temei pentru care sa nu se accepte aceasta situatie. (un Nu din partea unui functionar ITM fara argumente nu este de ajuns

si daca ii inchizi contractul respectivului care l-a angajat pe asociat unic ...dupa o luna.....Octavian scrie:Cum adica sa angajeze pe cinevacu putere de decizie? Sa ia un angajat cu contract individual de munca si acesta, la randul sau, sa-l angajeze pe asociatul unic?

ai dreptate.... multe sunt aiurea in legile romanesti....septimiuv scrie: nu e cam aiurea ?

Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...
de acord, nu ai cum...... artificiul cu angajare sa angajeze e ok, cred, dar e destul daca il tii o luna pe acela ???
si apoi cum.... la modif, acte aditionale ....iar il angajezi sa le semneze ???
sau daca faci procura notariala ca... dl x reprezinta firma....
si asta e un pic aiurea....
mie mi se pare aiurea ca asociat unic cum e legea facuta, sunt si eu in sit asta, dar am cartea de munca la alta firma unde lucrez.....
asta e bine....
daca firma e pe pierdere
si eu daca as trai din dividende care nu sunt de fapt....., si as mai plati si asigurarile.... ar fi minunat
multi sunt in sit asta.......
si apoi cum.... la modif, acte aditionale ....iar il angajezi sa le semneze ???
sau daca faci procura notariala ca... dl x reprezinta firma....
si asta e un pic aiurea....
mie mi se pare aiurea ca asociat unic cum e legea facuta, sunt si eu in sit asta, dar am cartea de munca la alta firma unde lucrez.....

daca firma e pe pierdere

multi sunt in sit asta.......
Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...